FINANCIEEL.com

Cruise bevestigt dat robotaxis elke 6 tot 8 kilometer afhankelijk is van menselijke hulp

Cruise bevestigt dat robotaxis elke 6 tot 8 kilometer afhankelijk is van menselijke hulp

Deze cruise in San Francisco kon schijnbaar niet bedenken hoe hij in een smal straatje opzij moest rijden om een ​​bus te laten passeren.

Matt Rosoff, CNBC

CEO en oprichter van Cruise, Kyle Vogt, plaatste zondag commentaar op Hacker News als reactie op beschuldigingen dat de robotaxis van zijn bedrijf niet echt zelfrijdend is, maar in plaats daarvan regelmatig hulp nodig heeft van mensen die in een extern operatiecentrum werken.

Ten eerste bevestigde Vogt dat de Algemene motorenHet bedrijf dat eigendom is van het bedrijf beschikt over een team voor assistentie op afstand, als reactie op een discussie onder de kop: “GM’s Cruise zou afhankelijk zijn van menselijke operators om ‘autonoom’ rijden mogelijk te maken.”

De CEO schreef: “Cruise AV’s worden gemiddeld 2-4% van de tijd op afstand ondersteund (RA) in complexe stedelijke omgevingen. Dit is al laag genoeg dat er geen enorm kostenvoordeel is om veel verder te optimaliseren, vooral gezien het feit dat hoe nuttig het is om mensen in bepaalde situaties dingen te laten beoordelen.”

CNBC bevestigde samen met Cruise-woordvoerder Tiffany Testo dat de opmerkingen juist waren en afkomstig waren van de CEO van het bedrijf.

Cruise heeft onlangs de drastische stap gezet om al zijn activiteiten zonder bestuurder aan de grond te houden na een botsing waarbij een voetganger gewond raakte in San Francisco op 2 oktober. De botsing en de onthullingen van Cruise eromheen leidden ertoe dat staatstoezichthouders het bedrijf de vergunningen ontnamen om zelfrijdende voertuigen in Californië te besturen. , tenzij er een chauffeur aan boord is.

De DMV zei eerder dat zijn beslissing gebaseerd was op verschillende factoren, daarbij verwijzend naar vier voorschriften die opschorting toestaan ​​in het geval “het ministerie bepaalt dat de voertuigen van de fabrikant niet veilig zijn voor het publiek” en “de fabrikant alle informatie met betrekking tot de veiligheid van de voertuigen verkeerd heeft voorgesteld”. autonome technologie van zijn voertuigen.”

Zoals NBC News eerder meldde, beschuldigde het California Department of Motor Vehicles Cruise ervan er niet in te zijn geslaagd hen een volledige video te laten zien van de botsing van 2 oktober, waarbij een voetganger in het pad van de Cruise-robotaxi werd geslingerd door een menselijke bestuurder in een andere auto die aangereden was. haar eerste.

Tijdens dat incident, vertelde Cruise eerder aan NBC, remde het voertuig “agressief vóór de botsing en omdat het een botsing detecteerde”, maar probeerde vervolgens te stoppen en trok daarbij de voetganger ongeveer zes meter naar voren.

Rival Waymo, eigendom van het moederbedrijf van Google Alfabetblijft actief in de stad.

Hoe vaak komen externe werknemers tussenbeide?

Vorige week volgde een verhaal uit de New York Times waarin werd ingegaan op kwesties binnen Cruise die mogelijk tot veiligheidsproblemen hebben geleid, en tot tegenslagen voor de reputatie en het zakenleven van Cruise. Het verhaal bevatte een statistiek dat bij Cruise werknemers tussenbeide kwamen om de auto’s van het bedrijf elke 4,5 tot 8 kilometer te helpen.

Vogt legde op Hacker News uit dat de statistiek een verwijzing was naar hoe vaak Cruise-robotaxis een hulpsessie op afstand startte.

Hij schreef: “Velen daarvan worden door de AV zelf opgelost voordat de mens zelfs maar naar de dingen kijkt, omdat we de AV vaak proactief laten initiëren en voordat het zeker is dat hij hulp nodig heeft. Veel sessies zijn snelle bevestigingsverzoeken (het is oké om verder te gaan?) die binnen enkele seconden worden opgelost. Er zijn er enkele die langer duren en waarbij de AV door lastige situaties moet worden geleid. Nogmaals, in totaal is dit 2-4% van de tijd in de modus zonder bestuurder.”

CNBC vroeg Cruise maandag om dit te bevestigen en verdere details te verstrekken.

De woordvoerder van Cruise schreef in een e-mail dat er ongeveer elke vier tot vijf mijl een sessie voor “hulp op afstand” wordt geactiveerd in de zelfrijdende vloot van Cruise.

“Vaak initieert de AV deze proactief voordat het zeker is dat hij hulp nodig heeft, bijvoorbeeld wanneer het beoogde pad van de AV wordt belemmerd (bijvoorbeeld bouwblokkades of omwegen) of als hij hulp nodig heeft bij het identificeren van een object”, schreef ze. “Hulp op afstand is ongeveer 2-4% van de tijd dat de AV onderweg is in sessie, wat minimaal is, en in die gevallen levert de RA-adviseur informatie over de bewegwijzering aan de AV, en bestuurt deze niet op afstand.”

CNBC vroeg Cruise ook om informatie over de typische responstijd voor operaties op afstand en hoe assistenten op afstand bij Cruise worden opgeleid.

“Ruim 98% van de sessies wordt binnen 3 seconden beantwoord”, aldus de woordvoerder.

Ze voegde eraan toe: “RA-adviseurs ondergaan een antecedentenonderzoek en een controle van de rijgegevens en moeten twee weken uitgebreide training voltooien voordat ze beginnen, bestaande uit klassikale training, op scenario’s gebaseerde oefeningen, live schaduwen en op kennis gebaseerde beoordelingen. Adviseurs krijgen ook doorlopende training en aanvullende training ondergaan wanneer er een nieuwe functie of update is. Regelmatige beoordelingen, opfriscursussen en audits worden uitgevoerd om hoge prestaties te garanderen.”

Wat betreft de verhouding tussen adviseurs voor assistentie op afstand en zelfrijdende voertuigen op de weg, zei de woordvoerder van Cruise: “Tijdens operaties zonder bestuurder was er ongeveer één assistent-agent op afstand voor elke 15 tot 20 AV’s zonder bestuurder.”

George Mason University professor en expert op het gebied van autonome systemen Missy Cummings, die voorheen veiligheidsadviseur was bij de federale dienst voor voertuigveiligheid (NHTSA), vertelde CNBC dat, ongeacht of het publiek cruisevoertuigen nog steeds als zelfrijdend beschouwt, het een ‘industriestandaard’ is geweest. “dat mensen op afroep aanwezig kunnen zijn en de activiteiten van drones, robotica en nu autonome of semi-autonome voertuigen kunnen monitoren.

‘Ik begin me zorgen te maken’, zei ze, ‘over de manier waarop we mensen gebruiken als we ze gebruiken. In andere domeinen hebben we problemen gezien waarbij bijvoorbeeld een luchtverkeersleider tijdens zijn werk in slaap viel. “

Cummings zei ook dat het erg belangrijk zou zijn om te begrijpen of cruisevoertuigen die bij botsingen betrokken waren – vooral bij de voetgangersbotsing in oktober – terug zouden roepen naar operaties op afstand voor hulp. “Ik zou graag willen weten of er überhaupt een mens is gewaarschuwd en wat de acties van de mens waren in het afgelegen operatiecentrum.”

Cruise weigerde te zeggen of het incident van 2 oktober aanleiding gaf tot een oproep van een assistent op afstand, of een menselijke adviseur beslissingen nam om de beweging van het voertuig goed te keuren, of dat een medewerker van Cruise het alarmnummer had gebeld.

De woordvoerder van het bedrijf zei: “We hebben beoordelingen door derden van het incident van 2 oktober geïnitieerd en werken ook met NHTSA aan hun onderzoek. Met betrekking tot deze processen zullen we de bevindingen van die beoordelingen afwachten voordat we verder commentaar geven.”

GM zei vorige maand dat het bedrijf in de eerste negen maanden van dit jaar ongeveer 1,9 miljard dollar heeft verloren aan Cruise, waarvan 732 miljoen dollar alleen al in het derde kwartaal.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert