Financieel.com

Covid-vaccin zal verplicht zijn voor sommige studenten

De lijst van hogescholen en universiteiten die van plan zijn studenten volledig tegen Covid-19 te laten vaccineren, groeit.

Cornell University, Rutgers University, Nova Southeastern University, Fort Lewis College in Durango, Colorado en St. Edward’s University in Austin, Texas, hebben al gezegd dat vaccinaties verplicht zullen zijn voor studenten voordat ze in de herfst terugkeren naar de campus.

“Medische en religieuze uitzonderingen zullen worden toegestaan, maar de verwachting zal zijn dat onze campussen en klaslokalen overwegend uit gevaccineerde individuen zullen bestaan, waardoor het risico op infectie voor iedereen aanzienlijk wordt verminderd”, zeiden Cornell-president Martha Pollack en Provost Michael Kotlikoff in een verklaring.

Volgens Lynn Pasquerella, voorzitter van de Association of American Colleges and Universities, zullen er waarschijnlijk meer instellingen volgen.

Nog meer van Personal Finance:
Het vaccineren van kinderen kan de heropening van scholen vertragen, vrezen de ouders
Studie: Virtuele school resulteerde in ‘aanzienlijk’ leerverlies
Veel scholen hebben moeite om weer open te gaan voor persoonlijk leren

In het hele land hadden campussen het afgelopen jaar moeite om open te blijven, omdat broederschappen, studentenverenigingen en feesten buiten de campus plotselinge pieken veroorzaakten in gevallen van coronavirus onder studenten.

Nu het recht op Covid-vaccins toeneemt naar mensen van 16 jaar en ouder, moeten scholen overwegen hoe een vaccinmandaat het hoger onderwijs kan helpen om weer op het goede spoor te komen, zei Pasquerella.

En voor degenen die op school zijn ingeschreven, zijn er al veel vaccinatievereisten om de verspreiding van ziekten zoals polio, difterie, tetanus en kinkhoest te voorkomen.

“Door Covid-19-vaccinatie toe te voegen aan onze vaccinatievereisten voor studenten, zullen onze studenten een veiligere en robuustere universiteitservaring bieden”, zei Rutgers-president Jonathan Holloway.

Studenten kunnen ook om medische of religieuze redenen vrijstelling van vaccinatie aanvragen en studenten die zijn ingeschreven voor volledig op afstand gelegen programma’s hoeven niet te worden gevaccineerd.

Rutgers heeft zelfs toestemming gekregen van de staat New Jersey om vaccins op de campus toe te dienen aan docenten, personeel en studenten zodra de voorraad beschikbaar is.

Alle 50 staten hebben ten minste enkele vaccinatieverplichtingen voor kinderen die naar openbare scholen gaan en zelfs voor kinderen die naar privéscholen en kinderdagverblijven gaan. In alle gevallen zijn er medische vrijstellingen, en in sommige gevallen ook religieuze of filosofische vrijstellingen.

Toch blijft met name de aarzeling van vaccins een sterke kracht bij de ouders.

Slechts 58% van de ouders of verzorgers zei dat ze hun kinderen zouden vaccineren tegen Covid, ondanks dat 70% van de ouders zei dat ze zichzelf zouden vaccineren, volgens een peiling van maart door ParentsTogether, een nationale belangenbehartigingsgroep.

Huishoudens met een laag inkomen en minderheden hadden zelfs nog minder kans om hun kinderen te vaccineren, ontdekten ParentsTogether.

Andere studies hebben aangetoond dat zwarte en latino-mensen sceptischer zijn over de vaccins dan de totale Amerikaanse bevolking vanwege historische mishandeling in de geneeskunde. Verschillen langs raciale lijnen in de distributie van vaccins zijn ook waargenomen in de VS.

“Hogescholen moeten hier een voorsprong op nemen en nadenken over hoe dit zal verlopen”, zegt Bethany Robertson, medeoprichter en mededirecteur van ParentsTogether.

“We moeten nu het gesprek met de ouders beginnen om vertrouwen en begrip op te bouwen over hoe het vaccineren van kinderen tegen Covid-19 hun gezondheid, de gezondheid van hun gezin en de gezondheid van onze gemeenschappen beschermt”, aldus Robertson.

Naast studenten, ouders en gemeenschapsleden moeten scholen echter ook de belangen van de faculteit, het personeel, de wetgevers en de raden van toezicht afwegen, zei Pasquerella.

‘Het is ingewikkeld’, zei ze. “Welke beslissing je ook neemt, de ene groep zal uiteindelijk ontevreden zijn.”

Abonneer je op CNBC op YouTube.

Exit mobile version