FINANCIEEL.com

Country Garden zegt dat het de schulden mogelijk niet zal kunnen terugbetalen

Country Garden zegt dat het de schulden mogelijk niet zal kunnen terugbetalen

Bewegwijzering bij een woonproject ontwikkeld door Country Garden Holdings Co. in Baoding, provincie Hebei, China, op dinsdag 1 augustus 2023.

Bloomberg | Bloomberg |

Chinese vastgoedontwikkelaar Landtuinbedrijven zei dat het verwacht dat het niet al zijn buitenlandse terugbetalingen zal kunnen doen, inclusief die uitgegeven in Amerikaanse dollarbiljetten.

Het bedrijf slaagde er dinsdag niet in om een ​​schuld van 470 miljoen Hongkongse dollar ($60 miljoen) af te lossen.

Country Garden waarschuwde dat dit ertoe zou kunnen leiden dat crediteuren snellere terugbetalingen van schulden eisen of handhavingsmaatregelen nemen. De aandelen van het bedrijf daalden met 1,19%, vergeleken met de bredere sector Hang Seng index die ongeveer 2% steeg.

Begin september kon het bedrijf ternauwernood een faillissement voorkomen nadat het erin slaagde 22,5 miljoen dollar aan obligatiecouponbetalingen te betalen en zijn schuldeisers stemden om de terugbetalingen van zes binnenlandse obligaties met drie jaar te verlengen.

Country Garden noteerde ook een gecontracteerde omzet van 6,17 miljard yuan ($846 miljoen) voor september – de zesde achtereenvolgende maand van daling en een daling van 80,7% ten opzichte van een jaar geleden.

Vooruitkijkend verwacht het bedrijf op de korte en middellange termijn onzekerheid over de liquiditeitspositie en de verkoop van activa, te midden van een gebrek aan materiële, sectorbrede verbetering van de vastgoedverkoop.

Chinese vastgoedreuzen als Evergrande en Country Garden worden geplaagd door schuldenproblemen, wat het consumentenvertrouwen in de sector schaadt.

Aandelengrafiek IcoonAandelengrafiek icoon

inhoud verbergen

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert