Coronavirus-tests moeten op grote schaal worden uitgevoerd voordat de economie weer opengaat

By admin

Auto’s vormen lijnen op een federaal ondersteunde drive-thru-testsite voor coronavirusziekte (COVID-19) in PNC Bank Arts Center in Holmdel, New Jersey, 4 april 2020.

K. C. Wilsey | FEMA | via Reuters

Terwijl de Verenigde Staten de enorme economische gevolgen van de uitbraak van het coronavirus oplopen, worden president Donald Trump en anderen steeds vaker geroepen om bedrijven, scholen en andere openbare ruimtes te heropenen, zodat de natie financieel kan herstellen.

Donderdag twitterde Trump dat hij die avond een “Grote Nieuwsconferentie” zou houden om “Richtlijnen uit te leggen voor het OPNIEUW OPENEN VAN AMERIKA!”

Maar gezondheidsexperts en verschillende vooraanstaande bedrijfsleiders waarschuwen dat het land niet op grote schaal mag worden heropend, tenzij er een enorme toename is van het relatief kleine aantal tests dat momenteel wordt uitgevoerd voor Covid-19-infectie.

CEO van Amazon Jeff Bezos, in een brief aan aandeelhouders begin donderdag, schreef: Regelmatige tests op wereldwijde schaal, in alle bedrijfstakken, zouden zowel mensen helpen beschermen als de economie weer op gang helpen brengen. “

‘Om dit te laten werken, hebben we als samenleving veel meer testcapaciteit nodig dan momenteel beschikbaar is’, merkte Bezos op.

NBC News meldde later dat democratische wetgevers donderdag in telefoontjes met Trump erop stonden dat hij wacht tot er wijdverbreide tests beschikbaar zijn voordat hij erop aandringt de natie te heropenen.

Maar Trump wees hen erop dat een dergelijke economische heropening zou moeten plaatsvinden voordat een uitbreiding van de testniveaus zou plaatsvinden, vertelde senator Mike Braun, R-Ind., Aan NBC News.

Gezondheidsdeskundigen zeggen ook dat het land een verwant en even robuust programma nodig heeft om de mensen te traceren die contact hebben gehad met geïnfecteerde mensen, om te voorkomen dat die contacten zelf het coronavirus naar anderen verspreiden.

Er worden elke dag slechts ongeveer 120.000 monsters getest voor het coronavirus in de Verenigde Staten, volgens de federale centra voor ziektebestrijding en -preventie.

Deskundigen zeggen dat elke dag miljoenen mensen zullen moeten worden getest, zelfs wel 20 miljoen tot 30 miljoen mensen, voordat de natie kan terugkeren naar een schijn van economische normaliteit.

Dat is veel meer dan het aantal tests dat naar verwachting zelfs in juni door een aantal grote fabrikanten zal worden uitgevoerd.

“De reden is om een ​​tweede golf van virale verspreiding te voorkomen, je moet doen wat Zuid-Korea en andere landen, waaronder Duitsland, hebben gedaan. Je moet testen en agressieve testen hebben,” zei Dr. Tom Moore, een specialist in infectieziekten in Wichita, Kansas.

‘We hoeven niet iedereen te testen, maar we moeten zeker een aanzienlijk deel van de gemeenschap testen’, zegt Moore, een voormalig bestuurslid van de Infectious Diseases Society of America.

‘Dit is een enorme taak’, zei hij. ‘Ik weet niet hoe het in de nabije toekomst zal worden opgelost, maar het moet wel.’

Moore en andere experts zeggen dat een tweede of derde golf van Covid-19-infecties uiteindelijk meer mensen kan doden dan de eerste golf, kan leiden tot een nieuwe reeks bedrijfsbeëindigingen en uiteindelijk tot grotere economische schade zal leiden die tot nu toe is waargenomen van de pandemie.

Vanaf donderdag waren er meer dan 639.000 gevallen van coronavirus gemeld in de Verenigde Staten, met bijna 31.000 doden door de ziekte.

Miljoenen tests per dag

Ambtenaren van de Rockefeller Foundation vertelden CNBC dat ze verwachten dat ze de komende dagen een paper zullen publiceren over de omvang van het werk dat moet worden gedaan om de VS op het goede spoor te krijgen voor een veilige terugkeer naar werk, school en vrije tijd. De filantropische groep is een belangrijke donor voor inspanningen op het gebied van gezondheid, wetenschap en andere gebieden.

De stichting zei dat ze contact heeft gehad met de Trump-administratie, nationale groepen van gouverneurs en burgemeesters en toonaangevende Amerikaanse bedrijven bij het opstellen van haar aanbevelingen.

“Het gaat [initially] op de lange termijn minstens $ 100 miljard en meer dan $ 500 miljard kosten ‘, zegt Eileen O’Connor, senior vice-president voor communicatie, beleid en belangenbehartiging bij de Rockefeller Foundation.

Het plan van de stichting, dat zal voorstellen om de kosten rechtstreeks te financieren en te financieren door de federale overheid, schat dat er dagelijks 20 miljoen tot 30 miljoen tests moeten worden uitgevoerd om veel Amerikanen weer een normaal leven te geven.

Maar de stichting schat ook dat er uiteindelijk wekelijks 200 miljoen tot 300 miljoen tests nodig zijn om de economie te laten functioneren zoals deze was voordat de uitbraak begon.

Het plan van de Rockefeller Foundation vraagt ​​om veranderingen in de logistiek om de huidige testcapaciteit in de Verenigde Staten te optimaliseren, die in juni of juli 2 tot 3 miljoen tests per week mogelijk zou maken, aldus O’Connor.

Tegelijkertijd zei O’Connor: “We moeten investeren in de verschillende soorten tests die nog sneller en zo efficiënt mogelijk kunnen worden opgestart”.

Ze zei dat het doel op middellange termijn is om de testcapaciteit op te voeren met een “enorme investering” die “tot 10 miljoen tests per week kan leiden, voordat we bepaalde sectoren weer aan het werk kunnen krijgen”. Zelfs dat aantal polymerasekettingreacties of PCR-tests zou een klein deel van de Amerikaanse bevolking van ongeveer 330 miljoen zijn.

De eerste sector die zich richt met een testcapaciteit van ongeveer 10 miljoen tests per week, zijn gezondheidswerkers, van wie velen contact hebben met coronaviruspatiënten, politie en hulpverleners, zei O’Connor. Vervolgens arbeiders in de voedselproductie, inclusief boerenarbeiders, en vervolgens vrachtwagenchauffeurs. Dat doel kan dit najaar worden gehaald, meent de stichting.

Daarna zou het doel zijn om elke dag tientallen miljoenen tests te laten doen om het land weer volledig aan het werk te krijgen.

Meer tracking

Het plan van de Rockefeller Foundation zal ook pleiten voor “data aggregation” -platforms die zullen bijhouden waar tests en testgerelateerde benodigdheden zoals swabs en chemische reagentia zich bevinden en waar ze moeten worden toegewezen.

“We moeten dat dan ook combineren met testresultaten en contacttracering … zodat we kunnen weten waar de ziekte naartoe gaat,” zei O’Connor.

De contacttracering kan worden geholpen door digitale apps en geolocators om te identificeren waar geïnfecteerde mensen zijn geweest, zei ze.

De gouverneur van New York, Andrew Cuomo, zei woensdag dat de staat, die momenteel de nul is voor de Covid-19-pandemie in de Verenigde Staten, een “leger” contacttracers nodig heeft om mensen te identificeren die met geïnfecteerde personen zijn geweest. Hij riep de federale regering op om die inspanning te financieren.

‘Het lijdt geen twijfel dat we de economie weer op de rails moeten krijgen, en als we dat niet doen, zal de schade langdurig zijn’, zei O’Connor.

“Iedereen is gefocust op een zo veilig mogelijke terugkeer naar het werk, maar de enige manier om dat te doen is testen”, voegde ze eraan toe.

Een lange weg voor de boeg

Het plan van de Rockefeller Foundation schat niet dat het Amerikaanse personeel binnenkort weer normaal zal zijn.

En hoewel de prognoses van de stichting voor het aantal benodigde tests voor sommige mensen hoog lijken, komen ze op de hielen van de prognoses die vorige week door het Edmond Jr. Safra Center for Ethics zijn gepubliceerd.

“Deze [projections] suggereren dat, afhankelijk van welke traceringstechnologie wordt gebruikt in combinatie met testen, er minimaal miljoenen en mogelijk honderden miljoenen tests per dag nodig zijn, ‘aldus die analyse.

‘Hoewel we schatten dat een dergelijke capaciteit mogelijk is tegen het late voorjaar of de vroege zomer’, schreven de auteurs, ‘moeten we veel agressiever investeren als we weer aan het werk willen.’

Dr. Scott Gottlieb, het voormalige hoofd van de Food and Drug Administration en een medewerker van CNBC, heeft opgeroepen tot een plan om iedereen die een arts bezoekt te testen, namelijk bijna 4 miljoen mensen per week.

Maar Gottlieb zei ook in een Vox-interview deze week dat het heel moeilijk zal worden om zover te komen dat de Verenigde Staten de capaciteit hebben om elke week 2 miljoen tot 3 miljoen tests uit te voeren.

Hij zei dat het mogelijk zou zijn om dat niveau tegen september te bereiken, maar voegde eraan toe dat het Congres die inspanning zou moeten steunen.

Voormalig vicepresident Joe Biden, de vermoedelijke Democratische kandidaat voor president, zei donderdag: ‘Ik zeg dat we je pas weer naar je werk moeten sturen als het veilig is om je terug te sturen. Dit is een verkeerde keuze.’

‘De manier waarop u de economie nieuw leven inblaast, is dat u de ziekte verslaat’, zei Biden, die betoogde dat er uitgebreid onderzoek nodig zal zijn om te bepalen wie weer aan het werk kan en welke werkplekken en openbare ruimtes weer kunnen worden geopend.

BlackRock CEO en mede-oprichter Larry Fink zei tijdens een interview op CNBC’s “Squawk Box” op donderdag: “We zullen nog steeds elementen van de ziekte zien toenemen in andere delen van de wereld en totdat we voldoende testen, snel testen hebben , het is erg moeilijk om te zien hoe we de komende 30 dagen opnieuw opstarten. “

Fink zei dat hij verwacht dat behandelingen voor Covid-19 kunnen worden verbeterd om de economische reboot te versnellen: ‘Maar het is misschien niet in juni of juli. Het kan in augustus zijn.’

Hij merkte op dat een aantal bedrijfsleiders woensdag tijdens conferentiegesprekken tegen Trump zei dat “we een goede” test “moeten hebben om er zeker van te zijn dat we een beveiligde omgeving hebben.”

Trump zelf zei deze week: “Ons land moet opengaan en het zal opengaan, en het zal veilig en hopelijk snel opengaan. Sommige gebieden sneller dan andere gebieden.”

De president, die zich dit najaar kandidaat stelt voor herverkiezing, beweerde ook: “er worden enorme tests uitgevoerd en de gouverneurs zullen alle tests gebruiken die nodig zijn, en als ze niet tevreden zijn met hun tests, mogen ze niet openen.”

Maar Trump’s eigen toonaangevende adviseur op het gebied van infectieziekten, Dr. Anthony Fauci, vertelde dinsdag in een interview aan de Associated Press dat de VS “er nog niet” zijn in het beschikken over voldoende testcapaciteit of contacttracingsystemen om op te vertrouwen voor het heropenen van de economie.

Tekort aan apparatuur

Het compliceren van de inspanning om het aantal in de Verenigde Staten uitgevoerde tests te vergroten, is een tekort aan apparatuur die nodig is om die screenings uit te voeren.

Deze week schreef de American Academy of Medical Colleges Dr. Deborah Birx, coördinator van de Coronavirus Task Force van het Witte Huis, en zei dat de groep het op prijs stelde dat de Amerikaanse Food and Drug Administration stappen had ondernomen “om de regelgevende belemmeringen voor ontwikkeling, validering te verminderen , en het inzetten van “coronavirus tests.

Maar de groep voegde eraan toe dat hoewel die tests de belofte inhouden voor een groter aantal Covid-19-screenings, “we de afgelopen weken zijn gaan leren, ondanks de inspanningen van alle partijen, niet een van deze componenten [needed to run those tests] is gemakkelijk in voldoende hoeveelheden beschikbaar voor elk laboratorium dat ze nodig heeft.

“Wijdverbreide maar ongelijkmatige tekorten in een of meer van de essentiële testcomponenten hebben geresulteerd in een situatie waarin maar weinig laboratoria de testcapaciteit van een machine, platform of test kunnen maximaliseren”, aldus de brief.

Qiagen, een grote fabrikant van de RNA-extractiekits die worden gebruikt om het coronavirus voor tests te detecteren, vertelde CNBC donderdag dat het “in maart voldoende kits produceerde om RNA te zuiveren voor coronavirusonderzoek van ongeveer 3,3 miljoen patiëntmonsters, tegen ongeveer 1 miljoen in februari en een gemiddelde van 400.000 per maand in 2019. “

Het bedrijf voegde eraan toe dat het “streeft naar een verdubbeling van de productie tot ongeveer 7 miljoen in april en tot ongeveer 20 miljoen per maand tegen oktober 2020 – ruim voor op ons oorspronkelijke plan dat we op 17 maart hebben aangekondigd”.

Dat productieniveau zou, althans voor Qiagen, nog lang niet het testniveau zijn dat de Rockefeller Foundation voornemens is te vragen.

‘De test moet betaalbaar zijn’

Moore, de expert op het gebied van infectieziekten die geneeskunde in Kansas beoefent, zei dat een potentiële grote hindernis voor het waarborgen van wijdverbreide tests de eigen kosten van een screening voor individuen zijn.

‘De test moet betaalbaar zijn’, zei Moore. ‘Anders heb je mensen die het niet komen doen.’

Een andere complicerende factor voor tests die Moore en andere experts hebben opgemerkt, is de betrouwbaarheid van de huidige tests.

Sommige geïnfecteerde mensen zullen eerst negatief testen op antilichamen tegen de ziekte, hoewel latere tests zullen aantonen dat ze het hadden.

Er is ook een risico, zei hij, van vals-negatieven, waarbij uit snelle tests blijkt dat iemand het virus niet heeft wanneer hij daadwerkelijk is geïnfecteerd.

Dat vergroot op zijn beurt de kans dat ze terugkeren naar hun normale routine en andere mensen infecteren.

En experts weten momenteel niet of mensen met Covid-19 opnieuw besmet kunnen raken met het virus.

Moore haalde een nieuw rapport uit Zuid-Korea aan waarin stond dat 141 mensen “die naar verluidt zijn hersteld van het virus en het vervolgens weer hebben verworven”.

‘Wat de vraag oproept,’ zei Moore, ‘is er meer dan één stam van coronavirusziekte?’

– Aanvullende rapportage door Meg Tirrell van CNBC