Coronavirus live updates: Gevallen in Rusland stijgen

By admin

Dit is de live blog van CNBC met al het laatste nieuws over de Corona-uitbraak. Alle onderstaande tijden zijn in Oost-tijd. Deze blog wordt de hele dag bijgewerkt als het nieuws doorbreekt.

  • Wereldwijde gevallen: meer dan 2.169.022
  • Wereldwijde sterfgevallen: ten minste 146.071
  • Amerikaanse gevallen: meer dan 671.425
  • Amerikaanse sterfgevallen: ten minste 33.286

De bovenstaande gegevens zijn samengesteld door de Johns Hopkins University.

7:25 uur: Procter & Gamble De Amerikaanse verkopen stegen toen consumenten zich tijdens de uitbraak haastten om voorraden in te slaan

Procter & Gamble meldde dat de Amerikaanse omzet in het derde kwartaal van het fiscale kwartaal met 10% was gestegen, aangezien de consumenten voor de uitbraak van het coronavirus een voorraad nietjes zoals toiletpapier hadden.

P&G rapporteerde een fiscaal nettoresultaat over het derde kwartaal van 2,92 miljard dollar, of 1,12 dollar per aandeel, tegenover 2,75 miljoen dollar, of 1,04 dollar per aandeel, een jaar eerder. Exclusief items verdiende de Charmin-eigenaar $ 1,17 per aandeel.

De netto-omzet steeg met 5% tot $ 17,21 miljard.

Wall Street verwachtte een winst per aandeel van 1,13 dollar bij een omzet van 17,46 miljard dollar, op basis van een enquête onder analisten door Refinitiv. Het is echter moeilijk om de gerapporteerde winst te vergelijken met schattingen van analisten voor het kwartaal van P&G, aangezien de pandemie van het coronavirus de wereldwijde economieën blijft treffen en het moeilijk maakt om de impact van de winst te beoordelen. –Amelia Lucas

7:13 uur: het dodental van Zwitserland bereikt 1.059, het aantal bevestigde infecties is meer dan 27.000

Het Zwitserse bureau voor volksgezondheid heeft de afgelopen 24 uur nog eens 42 dodelijke slachtoffers geleden als gevolg van het coronavirus, meldde Reuters, waarmee het aantal doden in het land op 1059 kwam te liggen, tegen 1.017.

Het aantal mensen dat nu landelijk positief heeft getest, steeg tot 27.078, een stijging, vergeleken met 26.732 op donderdag. —Sam Meredith

07:05 uur: Google vertelde dat ze de privacyregels van Europa moeten respecteren, aangezien het werkt met de app voor het traceren van contacten

Google staat onder druk om de Europese privacyregels voor gegevens nauwlettend te volgen met de coronavirus-tracing-apps die het samen met Apple ontwikkelt.

De twee techreuzen kondigden vorige week een samenwerking aan om tools te ontwikkelen die de verspreiding van het coronavirus via Bluetooth-technologie kunnen volgen. Het idee is om het aantal nieuwe infecties te verminderen wanneer de lockdown-maatregelen de komende maanden worden opgeheven. De aankondiging heeft echter bezorgdheid gewekt dat dergelijke technologie de privacy van een individu zou kunnen schenden.

“Contacttracing-apps kunnen nuttig zijn om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Maar hun ontwikkeling en interoperabiliteit moeten onze waarden en privacy volledig respecteren”, zei Thierry Breton, de EU-commissaris voor interne markt, na een videovergadering met Google en YouTube-CEO’s over Woensdag. —Silvia Amaro

07:01 uur: VK breidt testcriteria uit

TURNERS HILL, ENGELAND – APRIL 03: Een rit door de boerderijwinkel is geopend bij Tulley’s Farm, waar contactloze betaling wordt gedaan aan het einde van een paal om sociale afstand te zien op 03 april 2020 in Turners Hill, Engeland. De pandemie van het Coronavirus (COVID-19) heeft zich naar vele landen over de hele wereld verspreid, waarbij meer dan 50.000 levens zijn geëist en meer dan 1 miljoen mensen zijn geïnfecteerd. (Foto door Mike Hewitt / Getty Images)

Mike Hewitt

Groot-Brittannië heeft het aantal mensen dat in aanmerking komt om te worden getest op Covid-19 uitgebreid met de politie, brandweer, justitie en anderen, zei minister van Volksgezondheid Matt Hancock, als onderdeel van zijn inspanningen om het testprogramma uit te breiden.

De regering is bekritiseerd omdat ze de tests half maart stopzette, maar Hancock zei dat het deel uitmaakte van de strategie van de regering om massa-tests in de gemeenschap te laten plaatsvinden, iets wat dichterbij komt naarmate Groot-Brittannië testcapaciteit opbouwt.

“De uitdaging is dat de epidemie toen halverwege maart exponentieel toenam. Het betekende dat de uitbraak breed was en dat we niet iedereen met symptomen konden testen”, vertelde Hancock aan een parlementaire commissie. . “Ik kan vandaag de geschiktheid voor testen uitbreiden naar de politie, de brandweer, het gevangenispersoneel, het kritieke personeel van de lokale autoriteiten, de rechterlijke macht en het DWP-personeel (Department of Work and Pensions) die het nodig hebben.” —Reuters

06.00 uur: het totale aantal infecties in Spanje is 188.000

Het Spaanse ministerie van Volksgezondheid zei dat het totale aantal gevallen in het land was gestegen naar 188.068, tegen 182.816 op donderdag.

Op de tweede plaats na de VS wereldwijd, heeft Spanje het hoogste aantal Covid-19-infecties in Europa geregistreerd.

Eerder op vrijdag zei de Spaanse minister van Sociale Zekerheid dat de regering zou proberen ongeveer 1 miljoen van de armste huishoudens te ondersteunen met een maandelijks basisloon. De minister zei tegen het COPE-radiostation dat het beleid is ontworpen om mensen te helpen de economische gevolgen van de coronaviruscrisis te doorstaan. —Sam Meredith

4:55 uur: Indonesië meldt meer dan 400 nieuwe gevallen, het dodental stijgt tot 520

Mensen die gezichtsmaskers dragen, wonen het vrijdaggebed bij in een moskee in Surabaya, Indonesië op 20 maart 2020.

Juni Kriswanto | AFP | Getty Images

Het Indonesische ministerie van Volksgezondheid bevestigde nog eens 407 gevallen van coronavirus, waardoor het totale aantal infecties in het land op 5923 kwam.

Tot op heden heeft de Zuidoost-Aziatische natie 520 doden geregistreerd als gevolg van Covid-19. —Sam Meredith

4:25 uur: Rusland meldt recordaantal dagelijkse gevallen

Een politieagent met griepmaskers op de gezichten gezien bij een chekpoint op de weg van Riga bij de ingang naar Moskou, Rusland, 15,2020 april.

Mikhail Svetlov

Rusland meldde de afgelopen 24 uur 4.069 nieuwe gevallen van coronavirus – een recordaantal nieuwe infecties, meldt Reuters, onder vermelding van persbureau Interfax.

Dat brengt het totale aantal gevallen in Rusland op 32.007, volgens het rapport. – Yen Nee Lee

4.20 uur: China werkt de nationale telling voor gevallen en sterfgevallen na de herziening van Wuhan bij

De Chinese National Health Commission zei dat zij het dodental en het totaal aan bevestigde gevallen op het vasteland heeft bijgewerkt nadat de stad Wuhan haar telling had herzien.

Het nationale dodental in China bedraagt ​​nu 4.632, een stijging ten opzichte van de 3.342 die de NHC vrijdagochtend heeft verstrekt. Ondertussen zijn het totaal aantal bevestigde gevallen herzien van 82.367 naar 82.692, zei de NHC. – Yen Nee Lee