FINANCIEEL.com

Consumenten knikken voor het eerst in tien jaar: voormalig CEO van Walmart in de VS

Consumenten knikken voor het eerst in tien jaar: voormalig CEO van Walmart in de VS

Consumenten beginnen voor het eerst in tien jaar te knikken: Fmr.  De Amerikaanse CEO van Walmart, Bill Simon

De aantrekkingskracht van koopjes kan vervagen.

Terwijl drie van de grootste retailers van het land een belangrijke verkoopweek aftrappen, waarschuwt de voormalige Amerikaanse CEO van Walmart, Bill Simon, dat consumenten voor het eerst in tien jaar beginnen te knikken.

Hij geeft de schuld aan een lijst van tegenwind die op de consumenten drukt, waaronder inflatie, hogere rentetarieven, ruzie over de federale begroting, gepolariseerde politiek en terugbetalingen van studieleningen – en nu nieuwe mondiale spanningen die verband houden met geweld in Israël.

“Dit soort opstapelingen werkt op de consument en maakt ze op hun hoede”, vertelde de voormalige CEO van Walmart US maandag aan CNBC’s “Fast Money”. “Voor het eerst in lange tijd is er een reden voor de consument om te pauzeren.”

De timing komt als Amazone begint dinsdag de tweedaagse Prime Big Deal Days-uitverkoop. Walmart En Doel proberen te concurreren met hun eigen verkoopevenementen om een ​​vroege sprong te maken in het kerstaankopenseizoen.

Simon merkt op dat de detailhandelaren iets opvallends gemeen hebben: de koopjes zijn niet zo diep.

‘Je bent niet echt trots op je prijsniveau’

“Meestal zeggen ze 50-inch tv [is] $ 199 of zoiets. En nu zeggen ze 50-inch tv [is] 40% korting,’ zei Simon. ‘Je gebruikt percentages als je niet echt trots bent op je prijs. Ik denk dat de inflatie de relatieve prijzen omhoog duwt.”

Aandelen van Amazone, Walmart En Doel staan ​​de afgelopen twee maanden onder druk. Target presteert het slechtst van de drie – met een korting van 19%.

Simon, die op de zitplaats zit Darden-restaurants En HanesBrands boards, is van mening dat Walmart momenteel een groot voordeel heeft ten opzichte van zijn concurrenten.

‘Het komt uitsluitend door de voedingsindustrie,’ zei Simon. “Ze zullen zowel de oogbollen als het voedselverkeer hebben om waarschijnlijk een betere kerst te hebben dan misschien hun concurrenten.”

Vrijwaring

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert