Consolidatie in China’s elektrische voertuigruimte is ‘onvermijdelijk’

By Jernst van Waal

De sector van elektrische voertuigen beleeft nu zijn “meest opwindende moment” – en consolidatie in de sector kan niet worden vermeden, zegt Helen Liu van Bain & Company.

“Ik zou zeggen dat consolidatie een onvermijdelijke trend is in deze branche”, vertelde Liu, partner bij het adviesbureau, dinsdag aan CNBC’s “Capital Connection”. Ze noemde redenen zoals het kapitaalintensieve en technisch zware karakter van de sector van elektrische voertuigen.

“Historisch gezien hebben we onzichtbare handen gezien zoals de markt en ook zichtbare trends, regelgeving, die de industrie continu door de consolidatietrend hebben genavigeerd,” zei ze.

Maandag heeft de Chinese minister van Industrie en Informatietechnologie het land “te veel” EV-makers. Die opmerkingen leidden tot de vrees voor verdere regelgevende actie door Peking, dit keer gericht op de sector van autonome voertuigen na eerdere stappen in andere sectoren, zoals particulier onderwijs en technologie.

Huaibin Lin van IHS Markit zei dat hij een kleine kans ziet op regelgevende interventie door Peking op korte termijn. Oproepen van het ministerie van industrie en informatietechnologie voor consolidatie van de autosector zijn niet nieuw en hebben de afgelopen 20 jaar plaatsgevonden, vertelde hij dinsdag aan CNBC’s “Squawk Box Asia”.

“Wij zijn in [an] steeds groter wordende markt waar we de afgelopen 20 jaar een enorme groei hebben gezien in de verkoop van auto’s, “zei Lin, die manager is van China Automotive bij IHS Markit. Hij voegde eraan toe dat de markt voor nieuwe energievoertuigen momenteel een zeer sterk momentum kent .

“Gaan we een drastische consolidatie zien binnen de industrie zelf? We denken dat er een groot vraagteken bij staat zolang de markt blijft draaien,” zei hij.

In de komende 10 jaar zult u een zeer felle concurrentie zien binnen de nieuwe energievoertuigindustrie. Niemand weet wie er uiteindelijk zal overleven.

Helen Liu

Partner, Bain & Company

Liu van consultancy Bain was het daarmee eens en zei dat het groeimomentum en de vooruitzichten voor de sector er op dit moment beide zeer positief uitzien. Dat wordt ondersteund door factoren zoals ondersteunend beleid en, belangrijker nog, klantacceptatie.

“Op basis van ons Bain-onderzoek van dit jaar hebben we geconstateerd dat de acceptatie van de EV door Chinese klanten leidend is in het wereldwijde soort trends en we denken ook dat dit voortdurend toeneemt”, zei ze.

China’s EV-boom

Naast de binnenlandse concurrentie, zei Lin van IHS Markit dat de Chinese fabrikanten van elektrische auto’s naar verwachting ook in het komende decennium te maken zullen krijgen met toenemende kapitaalconcurrentie.

Een deel van deze concurrentie zou kunnen komen van gevestigde spelers in de autosector, zei hij, terwijl traditionele autofabrikanten met verbrandingsmotoren zoals Volkswagen, BMW en Daimler’s Mercedes nu met “drastische” elektrificatiestrategieën komen.

“In de komende 10 jaar zul je een zeer felle concurrentie zien binnen de nieuwe energievoertuigindustrie”, voorspelde Lin. “Niemand weet wie er uiteindelijk zal overleven.”