FINANCIEEL.com

Coinbase gesteund in zaak tegen SEC na baanbrekend Ripple XRP-besluit

Coinbase gesteund in zaak tegen SEC na baanbrekend Ripple XRP-besluit

'Ik denk dat we zullen winnen': Coinbase heeft meer vertrouwen in het geval met SEC na Ripple-beslissing

Coinbase’s argumenten in zijn rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission zijn versterkt nadat een belangrijke uitspraak van de rechtbank gedeeltelijk in het voordeel van cryptocurrency-bedrijf Ripple viel, vertelde de juridische chef van de Amerikaanse beurs vrijdag aan CNBC.

Donderdag oordeelde een Amerikaanse rechter dat XRP-tokenaankopen via beurzen geen effectentransacties waren. De SEC klaagde in 2020 Ripple, het bedrijf achter het XRP-token, aan omdat het bedrijf de effectenwetten had overtreden.

gerelateerd beleggingsnieuws

De aandelen van Coinbase zullen met 40% dalen, zelfs als bitcoin ETF's worden goedgekeurd, zegt Bank of America

CNBC Pro

De uitspraak werd toegejuicht door de cryptocurrency-gemeenschap en met name door uitwisselingen, die denken dat de uitkomst zal helpen om wat meer duidelijkheid over de regelgeving te creëren.

Een van die uitwisselingen is Coinbase, die in juni door de SEC werd aangeklaagd op beschuldiging van het exploiteren van een niet-geregistreerde beurs en makelaar.

Maar de nieuwste XRP De mening van de rechtbank heeft Coinbase vertrouwen gegeven in haar zaak tegen de SEC.

“Voor beurzen, voor tokens die op beurzen worden genoteerd, voor reguliere beleggers, lijdt het geen twijfel dat deze uitspraak een klap uitdeelt aan het idee dat op de een of andere manier effecten worden verhandeld wanneer mensen naar beurzen gaan en de activa verhandelen,” Paul Grewal, chief legal officier bij Coinbase, vertelde CNBC vrijdag in een tv-interview.

“Ik denk dat we zullen winnen. Nu dacht ik dat we zouden winnen vóór deze beslissing. We denken dat deze beslissing de zaak alleen maar heeft versterkt”, voegde hij eraan toe.

Een deel van het optimisme van Coinbase komt voort uit de beslissing dat XRP geen beveiliging is. Als XRP niet als zodanig wordt aangemerkt, is er hoop dat honderden andere cryptocurrencies ook niet onderworpen zullen zijn aan beveiligingswetten.

“Ik denk dat het een vergissing zou zijn om aan te nemen dat, in elk geval en bij elke transactie, de effectenwetten niet van toepassing zijn. Dat is nooit het standpunt van Coinbase geweest, ik denk niet dat het iemands redelijke standpunt zou moeten zijn. Maar als je letterlijk de letters XRP vervangen door de letters voor elk ander token, in deze beslissing geldt de logica nog steeds, “zei Grewal.

Een ander deel van het arrest beschouwde het echter als een effectentransactie om XRP specifiek aan geavanceerde beleggers of institutionele klanten te verkopen.

Ripple wint gedeeltelijk van SEC omdat XRP in sommige gevallen niet als beveiliging wordt beschouwd

Coinbase heeft geprobeerd zijn eigen institutionele handelsplatform te laten groeien. Grewal haalde dit deel van de zaak van zich af, omdat het precies betrekking had op hoe Ripple XRP aan institutionele klanten verkocht.

“Ik denk dat alle beleggers, zowel institutionele als particuliere beleggers, veel troost kunnen putten uit het feit dat, als het gaat om beurshandel, waar sprake is van zakelijke handel, de rechtbank heel duidelijk heeft gemaakt dat deze tokens niet als effecten worden verhandeld, ‘ zei Greval.

SEC sloeg toe

Of cryptoassets al dan niet effecten zijn, is een belangrijke vraag met verschillende implicaties. Als ze als effecten worden beschouwd, moeten ze zich bij de SEC registreren en moeten ze strikte openbaarmakingsvereisten hebben. Het zou de SEC ook de macht geven om toezicht te houden op deze activa en aanverwante bedrijven, zoals cryptocurrency-uitwisselingen.

De SEC heeft volgehouden dat de meeste cryptocurrencies effecten zijn, maar de beslissing over XRP leek haar argument te verzwakken.

De crypto-industrie heeft de afgelopen maand verhitte woorden gehad voor de SEC en beschuldigde het bureau van reguleren door te handhaven in plaats van samen te werken met de industrie.

Pavlo Gonchar | Lichtraket |

Tyler Winklevoss, de mede-oprichter van cryptocurrency-uitwisseling Gemini die ook het onderwerp is van een SEC-rechtszaak, genaamd de toezichthouder een “mislukte instelling.”

Grewal van Coinbase zei dat hij niet dacht dat de SEC een ideologische strijd voerde tegen de cryptocurrency-industrie, maar dat alle acties in “goed vertrouwen” werden gedaan. Hij voegde er echter aan toe: “ze hebben het mis gehad.”

“Wat er volgens mij is geweest, is het falen van leiderschap om redelijke betrokkenheid bij de industrie en met andere belanghebbenden te volgen, in plaats van hun toevlucht te nemen tot de rechtbank”, zei Grewal, die opriep tot “nieuwe regels om met een nieuwe technologie om te gaan.”

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert