CNN ontslaat Chris Cuomo na beoordeling van hoe hij broer Andrew Cuomo heeft geholpen

By Jernst van Waal

Chris Cuomo woont de jaarlijkse liefdadigheidsdag bij, georganiseerd door Cantor Fitzgerald, BGC en GFI in Cantor Fitzgerald op 11 september 2018 in New York City.

Noam Galai | Getty Images

CNN heeft zaterdag primetime-presentator Chris Cuomo ontslagen nadat “nieuwe informatie” aan het licht kwam tijdens een recensie van hoe hij zijn broer en voormalig New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo hielp reageren op beschuldigingen van seksuele intimidatie.

Het nieuwsnetwerk zei dat het een advocatenkantoor heeft behouden en zal doorgaan met het onderzoek “zoals van toepassing” ondanks de beëindiging van Cuomo. CNN gaf geen verdere details over welke informatie tijdens de beoordeling werd ontdekt.

Cuomo zei zaterdag in een verklaring dat hij teleurgesteld was in het besluit van CNN.

Cuomo, die al bijna tien jaar een anker is bij CNN, werd aanvankelijk voor onbepaalde tijd geschorst nadat de procureur-generaal van de staat New York documenten had vrijgegeven waaruit bleek dat de tv-persoonlijkheid een veel grotere rol had bij het adviseren van de assistenten van Andrew Cuomo dan eerder bekend was.

Chris Cuomo, de best beoordeelde presentator bij CNN, vertelde de onderzoekers dat hij met bronnen in de media sprak om inlichtingen te verkrijgen over ten minste één van de aanklagers van zijn broer, volgens transcripties.

Cuomo’s ontslag komt nadat een van Andrew Cuomo’s aanklagers, Charlotte Bennett, het nieuwsnetwerk had opgeroepen hem te ontslaan.

De oud-gouverneur heeft ontkend iets te hebben gedaan. Hij trad in augustus af nadat procureur-generaal Letitia James, een mede-democraat die nu zelf kandidaat is voor gouverneur, het vernietigende rapport vrijgaf met beschuldigingen tegen Andrew Cuomo van ongeveer een dozijn vrouwen

De waarderingen voor de nachtelijke show van Chris Cuomo, ‘Cuomo Prime Time’, waren relatief goed, maar onlangs daalden ze tot een dieptepunt.

CNN kondigde vorige maand aan dat de show gemiddeld 826.000 kijkers telde, “wat het netwerk het best beoordeelde programma in totaal kijkers oplevert.” The Wrap meldde een week na de aankondiging van de kijkcijfers dat het programma van Cuomo een dieptepunt in de kijkcijfers had bereikt.

— Spencer Kimball van CNBC heeft bijgedragen aan dit rapport.