Cloudflare Q2 2022-inkomsten zorgen voor stijgende aandelen

By Jernst van Waal

Cloudflare mede-oprichter en CEO Matthew Prince spreekt op het podium van TechCrunch Disrupt Berlin op 12 december 2019 in Berlijn, Duitsland.

Noam Galai | Getty Images-entertainment | Getty Images

De aandelen van Cloudflare stegen vrijdag maar liefst 27%, nadat het contentdistributienetwerk en de beveiligingsprovider de resultaten voor het tweede kwartaal en de vooruitzichten voor het hele jaar hadden aangekondigd die de voorspellingen van analisten overtroffen.

De omzet steeg met 54% ten opzichte van een jaar eerder tot $ 234,5 miljoen, waarmee het groeipercentage van drie maanden eerder werd gehandhaafd, ondanks een vertraging in andere delen van de technologie-industrie. Analisten rekenden volgens Refinitiv op een omzet van 227,3 miljoen dollar.

Het bedrijf zei dat het een recordaantal klanten heeft toegevoegd die meer dan $ 100.000 per jaar betalen, en het management verhoogde zijn prognose voor 2022 en riep op tot ongeveer 48% groei.

“In het eerste kwartaal vertraagde onze pijplijngeneratie, werden de verkoopcycli verlengd en deden klanten er langer over om hun rekeningen te betalen”, vertelde Cloudflare-CEO Matthew Prince aan analisten tijdens de winstoproep. “We hebben die statistieken tijdens het tweede kwartaal nauwlettend in de gaten gehouden en zagen ze allemaal op zijn minst gestabiliseerd. Ze zijn nog niet waar we een parade houden, maar de statistieken gaan in de goede richting.”

De resultaten brachten verschillende analisten ertoe hun koersdoelen voor het aandeel op te heffen. RBC-analisten verhoogden hun doel en schreven in een notitie aan klanten dat hoewel geen enkel bedrijf recessiebestendig is, Cloudflare beter is toegerust dan andere om economische druk te weerstaan.

Cloudflare is een van de vele cloudsoftwarebedrijven die een grotere aantrekkingskracht uitoefent op investeerders, die in de eerste helft van het jaar uit de sector zijn gerouleerd. Samen met Cloudflare zijn ook Paylocity en ZoomInfo tot nu toe in augustus met meer dan 25% gestegen.

Analisten gepolst door FactSet hebben nu een gemiddelde koersdoel van ongeveer $ 92 per aandeel. Dat is ruim onder het record van Cloudflare van $ 217,25 van november, maar hoger dan de huidige prijs van ongeveer $ 73.

Niet alle analisten zijn zo optimistisch. Citigroup-analisten handhaafden hun ‘hold’-rating en zeiden dat het aandeel “veel veeleisender is wat betreft waarderingsniveaus in vergelijking met onze winstgevende hypergroeinamen”, zoals CrowdStrik, Atlassian en Datadog.

Zelfs toen de omzet steeg, steeg het nettoverlies van Cloudflare tot bijna $ 64 miljoen, van $ 35 miljoen in hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Prince zei dat het bedrijf zijn “go-to-market-boodschap” tijdens de neergang heeft veranderd en is gericht op het helpen van klanten om geld te besparen en “uitgaven van leveranciers van meerdere puntenoplossingen achter het brede platform van Cloudflare” te consolideren.

HORLOGE: Cybersecurity is recessiebestendig, zegt Truist’s Joel Fishbein