FINANCIEEL.com

Citigroup overweegt een groot banenverlies bij Project Bora Bora

Citigroup overweegt een groot banenverlies bij Project Bora Bora

CEO van Citigroup Jane Fraser getuigt tijdens een hoorzitting voor de House Committee on Financial Services in het Rayburn House Office Building op Capitol Hill op 21 september 2022 in Washington, DC.

Alex Wong |

Wanneer Citigroep CEO Jane Fraser kondigde in september aan dat haar ingrijpende bedrijfsrevisie zou resulteren in een niet nader genoemd aantal ontslagen; een schok van angst ging door veel van de 240.000 zielen van de bank.

“We nemen afscheid van een aantal zeer getalenteerde en hardwerkende collega’s”, waarschuwde ze in een memo.

De zorgen van de werknemers zijn terecht. Managers en consultants die werken aan de reorganisatie van Fraser – intern bekend onder de codenaam ‘Project Bora Bora’ – hebben volgens mensen met kennis van het proces gesproken over banenverlies van minstens 10% in verschillende grote bedrijven. De gesprekken zijn vroeg en de cijfers kunnen de komende weken veranderen.

Fraser staat onder toenemende druk om Citigroup op te knappen, een mondiale bank die zo moeilijk te beheren is dat de problemen drie voorgangers uit 2007 opslokten. De bank was al een achterblijver op elk gebied dat voor beleggers van belang is, maar is nog verder achterop geraakt bij de rivalen sinds Fraser het roer overnam. begin 2021. Het wordt verhandeld tegen een koers/tastbare boekwaardeverhouding van 0,49, minder dan de helft van het gemiddelde van Amerikaanse sectorgenoten en een derde van de waardering van toppresteerders, waaronder JPMorgan Chase.

“Het enige dat ze op dit moment kan doen is een werkelijk substantiële personeelsreductie”, zei James Shanahan, een analist van Edward Jones, in een interview. “Ze moet iets groots doen, en ik denk dat de kans groot is dat het voor Citi-werknemers groter en pijnlijker zal zijn dan ze verwachten.”

Aandelengrafiek IcoonAandelengrafiek icoon

inhoud verbergen

De aandelen van Citigroup zijn onder CEO Jane Fraser in een dip beland.

Als Fraser besluit 10% of meer van haar personeelsbestand af te staan, zou dat een van de zwaarste ontslagrondes op Wall Street in jaren zijn.

Belast door eisen van de regelgeving die de pensionering van haar voorganger Mike Corbat hebben bespoedigd, zijn de uitgaven en het personeelsbestand van Citigroup onder Fraser explosief gestegen. Terwijl de concurrenten dit jaar banen hebben geschrapt, bleef het personeelsbestand van Citigroup op 240.000 staan. Dat betekent dat Citigroup het grootste personeelsbestand heeft van alle Amerikaanse banken, met uitzondering van de grotere en veel winstgevender JPMorgan.

Een update over het plan van Fraser en de financiële impact ervan zal in januari verschijnen, samen met de kwartaalcijfers.

Knagende twijfels

De inzet is hoog voor Amerika’s derde grootste bank qua activa. Dat komt omdat Fraser, na tientallen jaren van ondermaatse aandelenprestaties, gemiste doelstellingen en verschuivende doelstellingen, stappen onderneemt waar analisten al lang op aandringen. Een mislukking zou kunnen leiden tot hernieuwde oproepen om waarde te ontsluiten door nog drastischer maatregelen te nemen, zoals de ontmanteling van het bedrijf.

Fraser heeft beloofd het rendement van Citigroup de komende jaren op te krikken naar minstens 11%, een cruciaal doel dat de aandelen van de bank zou helpen herstellen. Om dichtbij te komen moet Citigroup de inkomsten verhogen, de balans efficiënter gebruiken en de kosten verlagen. Maar omzetgroei kan moeilijk te realiseren zijn nu de Amerikaanse economie vertraagt, waardoor kostenbesparingen volgens analisten de grootste hefboom zijn.

“Geen enkele investeerder met wie ik heb gesproken, denkt dat ze dat rendementsdoel in ’25 of ’26 zullen halen”, zegt analist Mike Mayo van Wells Fargo zei in een interview. “Als ze geen rendement kunnen genereren dat hoger ligt dan hun kapitaalkosten, die doorgaans rond de 10% liggen, hebben ze niet het recht om in bedrijf te blijven.”

Volgens bronnen heeft Fraser Titi Cole, hoofd van de oude franchises van Citigroup, verantwoordelijk voor de reorganisatie. Cole kwam in 2020 bij Citigroup en is een veteraan van Wells Fargo en bank van Amerikainstellingen die in het verleden met uitgaven en personeelsbezetting hebben geworsteld.

Ook Boston Consulting Group speelt een sleutelrol. De consultants zijn betrokken geweest bij het in kaart brengen van de organigrammen van de bank, het volgen van de belangrijkste prestatiegegevens en het doen van aanbevelingen.

Laag moreel, hoge angst

Hoewel de codenaam van het project doet denken aan de turquoise wateren van Tahiti, zijn de medewerkers allesbehalve kalm geweest sinds de aankondiging van Fraser in september.

“Het moreel is super, super laag”, zei een bankier die onlangs Citigroup verliet en werd benaderd door voormalige collega’s. “Ze zeggen: ‘Ik weet niet of ik geraakt wordt, of dat mijn manager geraakt wordt. Mensen maken zich op voor het ergste.’

Amerikaanse ingezetenen die in aanmerking komen om naar Frans-Polynesië te reizen, hoeven minder te betalen voor Covid-tests op het eiland als ze zijn gevaccineerd ($50 versus $120).

Dana Neibert | De Beeldbank |

Het uiteindelijke aantal ontslagen zal de komende weken worden bepaald, terwijl het enorme project zich verplaatst van managementlagen naar gewone werknemers. Maar sommige dingen zijn al duidelijk, volgens de mensen die weigerden geïdentificeerd te worden terwijl ze over het vertrouwelijke project spraken.

Leidinggevenden zullen bezuinigingen van meer dan 10% zien vanwege Fraser’s streven om regionale managers, co-heads en anderen met overlappende verantwoordelijkheden te elimineren, zeiden ze.

Zo zullen de stafchefs en hoofdbestuursfunctionarissen van Citigroup deze maand worden gesnoeid, zei een van de mensen met kennis van de situatie.

Operationeel personeel dat bedrijven ondersteunt die zijn afgestoten of gereorganiseerd, loopt ook een groter risico op ontslagen, zeiden de mensen.

De verklaring van Citi

Zelfs als Fraser een grote inkrimping van het personeelsbestand aankondigt, zullen investeerders waarschijnlijk eerst de kosten moeten zien dalen voordat ze overtuigd kunnen worden, zegt Pierre Buhler, bankconsulent bij SSA & Co. opkruipen.

Toch is het aan Fraser en haar plaatsvervangers om het algemene plan te ondertekenen, en zij kunnen ervoor kiezen om de nadruk op kostenbesparingen te leggen. Het project gaat vooral over het verwijderen van onnodige lagen om Citigroup te helpen klanten beter te bedienen, aldus een huidige directeur.

Publiekelijk heeft de bank pas gezegd dat de kosten in de tweede helft van 2024 zouden gaan afnemen.

Citigroup weigerde commentaar te geven op deze verklaring:

“Zoals we eerder hebben gezegd, zijn we toegewijd aan het benutten van het volledige potentieel van de bank en het nakomen van onze verplichtingen tegenover onze stakeholders”, aldus een woordvoerster. “We hebben erkend dat de acties die we ondernemen om het bedrijf te reorganiseren een aantal moeilijke, consequente beslissingen met zich meebrengen, maar het zijn de juiste stappen om onze structuur in lijn te brengen met onze strategie en het plan te verwezenlijken dat we op onze Investor Day 2022 hebben gedeeld.”

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert