Chinese economie, handelsgegevens Japan, valuta

By Jernst van Waal

SINGAPORE – Aandelen in Japan zouden hoger worden verhandeld bij de opening, aangezien investeerders wachten op de publicatie van de Chinese bbp-gegevens.

Futures wezen op een hogere openstelling voor Japanse aandelen. Het Nikkei-futurescontract in Chicago bedroeg 23.585, terwijl zijn tegenhanger in Osaka 23.530 bedroeg. Dat vergeleken met de laatste afsluiting van de Nikkei 225 op 23.410,63. De Japanse handelsgegevens voor september zullen naar verwachting rond 07.50 uur HK / SIN uitkomen.

Ondertussen stegen de aandelen in Australië in de vroege handel iets hoger, met een stijging van de S & P / ASX 200 met ongeveer 0,7%.

Chinese economische gegevens vooruit

De aandacht van de beleggers op maandag zal liggen op China’s bbp-afdruk voor het derde kwartaal, evenals op industriële productie en detailhandelsverkopen voor september.

“We verwachten dat de datadump zal aantonen dat het economisch herstel van China in volle gang is”, schreven strategen van de Commonwealth Bank of Australia in een notitie.

“In tegenstelling tot veel andere economieën is het economische herstel in China sterk geweest. De infectiecijfers zijn laag gebleven en beleidsmakers hebben zich kunnen concentreren op het herstel van de economie in plaats van op gezondheidsresultaten”, aldus de strategen.

Valuta’s