China’s Wuhan herziet aantal coronavirusgevallen, dodental: staatsmedia

By admin

Deze foto gemaakt op 17 februari 2020 toont medische stafleden die werken in een tentoonstellingscentrum dat is omgebouwd tot een ziekenhuis in Wuhan, in de centrale provincie Hubei in China.

STR | AFP via Getty Images

Wuhan, het epicentrum van de uitbraak van het coronavirus in China, heeft het aantal bevestigde gevallen van coronavirus en sterfgevallen in de stad naar boven bijgesteld na ‘een stadsbreed onderzoek’, meldden staatsmedia.

De regering van Wuhan zei dat het totale aantal bevestigde infecties in de stad vanaf donderdag is herzien tot 50.333, een toename van 325 gevallen, terwijl het cumulatieve aantal doden nu 3.869 – 1.290 meer is dan het vorige aantal, volgens CNBC’s vertaling van een Chinese taal rapport door Xinhua News Agency.

Xinhua plaatste een bericht van de regering van Wuhan, waarin vier verklaringen werden genoemd voor de discrepantie in de gegevens van de stad.

Ten eerste zei het bericht dat een golf van patiënten in de vroege fase van de uitbraak een tekort aan medische middelen veroorzaakte en een ontoereikende behandelingscapaciteit in de stad. Dat leidde ertoe dat sommige patiënten thuis stierven

Bovendien waren ziekenhuizen overweldigd, wat resulteerde in een vertraagde, ontbrekende of foutieve melding van gevallen en sterfgevallen, aldus de aankondiging.

Het zei ook dat, gezien het uitgebreide netwerk van zorginstellingen die betrokken zijn bij de behandeling van patiënten met het coronavirus, sommigen er niet in slaagden om tijdig op de hoogte te blijven van de gevallen die zij behandelden.

Ten slotte werd de registratie van enkele sterfgevallen herhaald of onjuist gerapporteerd, aldus de aankondiging.