FINANCIEEL.com

China zegt dat er binnenkort twee beleidsmaatregelen komen om het bedrijfsleven te ondersteunen

China zegt dat er binnenkort twee beleidsmaatregelen komen om het bedrijfsleven te ondersteunen

Een zicht op hoge gebouwen langs de Suzhou Creek in Shanghai, China op 5 juli 2023.

Ying Tang | NurFoto | Getty Images

BEIJING — De economische planner van China zei donderdag dat er binnenkort twee nieuwe beleidsmaatregelen zullen worden gelanceerd om niet-staatsbedrijven te ondersteunen.

Hoewel het geen datum specificeerde, komen de beleidsplannen een dag nadat de Chinese toppartij en regeringsleiders lange “opinies” hebben aangekondigd over het ondersteunen van niet-staatsbedrijven.

Het ondernemersvertrouwen is over het algemeen verzuurd te midden van een matige economische groei na het aanvankelijke herstel van China van de pandemie. De afgelopen drie jaar zijn er ook hardhandige repressies geweest tegen internetplatformbedrijven, de onderwijs- en gamingsector en vastgoedontwikkelaars.

Maar zelfs nu de groei vertraagt, heeft onder andere een langdurige schuldenlast Peking terughoudend gemaakt om grootschalige stimuleringsmaatregelen te nemen.

De twee toekomstige beleidsmaatregelen zullen gericht zijn op het bevorderen van bedrijfsinvesteringen en hun algehele ontwikkeling, zei Li Chunlin, adjunct-directeur van de Nationale Ontwikkelings- en Hervormingscommissie, in het Mandarijn, vertaald door CNBC.

Hij sprak woensdag op een persconferentie over de ontwikkeling van het niet-staatseigendom van de economie.

Als indicatie van veranderende politieke winden, merkte Li op dat “de samenleving moet worden geleid om een ​​juist begrip te krijgen van de bijdrage en belangrijke rol van niet-staatsbedrijven”.

In een ander teken van de inspanningen van Peking om zijn steun aan bedrijven te vergroten, schreef Tencent’s Pony Ma in een artikel dat door de staatsmedia werd gepubliceerd dat de aankondiging van steun van woensdag platformbedrijven een weg vooruit biedt.

Tencent bevestigde dat Ma het artikel heeft geschreven.

“Deze maatregelen spelen een belangrijke rol bij het inspireren en begeleiden van particuliere ondernemingen om het vertrouwen te behouden, voorwaarts te marcheren zonder (bagage) en moedig ontwikkeling na te streven”, zei Ma via een bedrijfsvertaling.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert