FINANCIEEL.com

China zal een ‘zeer sterk AI-vermogen’ hebben

China zal een ‘zeer sterk AI-vermogen’ hebben

Elon Musk spreekt via video tijdens de openingsceremonie van de 2023 World Artificial Intelligence Conference in Shanghai, China, op 6 juli 2023.

VC | Visual China-groep |

Elon Musk gelooft dat China in een sterke positie verkeert als het gaat om de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie en dat het land “groots zal zijn in alles waar het zijn zinnen op zet”.

In opmerkingen die donderdag per video werden afgeleverd tijdens de World Artificial Intelligence Conference, die wordt gehouden in Shanghai, zei de Tesla De CEO hield zich niet in als het ging om het prijzen van bepaalde aspecten van de op één na grootste economie ter wereld.

“Ik denk dat er een enorm aantal zeer slimme, zeer getalenteerde mensen in China zijn”, zei hij. “Ik ben altijd een enorme bewonderaar geweest van de enorme hoeveelheid talent en drive die er in China is.”

“Dus ik denk echt dat China geweldig zal zijn in alles waar het zijn zinnen op zet”, voegde Musk eraan toe.

“Dus dat omvat, weet je, veel verschillende sectoren, sectoren van de economie, maar ook kunstmatige intelligentie. Dus ik denk dat China een zeer sterke AI-capaciteit zal hebben – [that] is mijn voorspelling.”

Musk heeft aanzienlijke zakelijke belangen in China. Tesla verkoopt er zijn elektrische auto’s en runt een grote fabriek in Shanghai. In mei had hij een ontmoeting met de Chinese minister van Buitenlandse Zaken, Qin Gang.

In het verleden prees hij Chinese autofabrikanten en beschreef ze als ‘de meest competitieve ter wereld’. In 2020 zei hij “China rockt, naar mijn mening.”

De meest recente opmerkingen van Musk komen tegen een achtergrond van spanningen tussen de VS en China over technologie.

In 2022 voerde Washington ingrijpende exportbeperkingen in op belangrijke chips en halfgeleiderapparatuur naar China. De verhuizing zou de pogingen van Peking om zijn binnenlandse industrie in een kritieke technologie te stimuleren kunnen hinderen. Maar industrieanalisten zijn van mening dat Chinese chipfabrikanten nog steeds hun eigen geavanceerde halfgeleiders zullen ontwikkelen, ondanks de pogingen van Washington om het land af te sluiten.

De belangstelling voor AI en de potentieel transformerende effecten ervan op de samenleving is de laatste tijd toegenomen. Het afgelopen jaar hebben chatbots zoals OpenAI’s ChatGPT enorm veel publiciteit gekregen, terwijl er ook discussies hebben plaatsgevonden over de vraag of AI een grotere bedreiging vormt voor de mensheid.

— Arjun Kharpal van CNBC heeft bijgedragen aan dit rapport

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert