China meldt geen nieuwe sterfgevallen

By admin

Beveiligers dragen maskers te midden van bezorgdheid over het COVID-19-coronavirus, terwijl ze op 17 april 2020 buiten een winkelcentrum in Peking patrouilleren.

Greg Baker | AFP | Getty Images

Dit is de live blog van CNBC met al het laatste nieuws over de Corona-uitbraak. Deze blog wordt de hele dag bijgewerkt als het nieuws doorbreekt.

  • Wereldwijde gevallen: meer dan 2.240.700
  • Wereldwijde sterfgevallen: ten minste 153.871
  • De meeste gevallen zijn gemeld: Verenigde Staten (700.282), Spanje (190.839), Italië (172.434), Frankrijk (149.130) en Duitsland (141.397).

De bovenstaande gegevens zijn samengesteld door de Johns Hopkins University vanaf 8:38 uur Beijing-tijd.

Alle onderstaande tijden zijn in Peking.

9:28 uur: China meldt 27 nieuwe gevallen, geen extra sterfgevallen

De Chinese National Health Commission rapporteerde 27 nieuwe bevestigde gevallen en geen extra sterfgevallen op 17 april. Van de nieuwe gevallen zei de NHC dat 17 “geïmporteerde” gevallen waren toegeschreven aan reizigers uit het buitenland.

Dat brengt het totaal aantal bevestigde gevallen van het land op 82.719, terwijl het dodental volgens de cijfers van de regering 4.632 bedraagt.

Afzonderlijk zei de NHC dat er 54 nieuwe asymptomatische gevallen waren, waarbij mensen positief testten op het virus maar geen symptomen vertoonden. Dat brengt het totale aantal asymptomatische gevallen van China dat momenteel onder medische observatie staat op 1,017, aldus de NHC. – Christine Wang

Alle onderstaande tijden zijn in Oost-tijd.

20:30 uur: Bijna 90% van het hospitaalschip van de Amerikaanse marine in New York is leeg

Het USNS Comfort-hospitaalschip biedt plaats aan minder dan 80 patiënten in New York City, waardoor bijna 90% van de beschikbare ruimte ongebruikt blijft nadat het in noodgevallen naar het Amerikaanse epicentrum van de coronaviruscrisis is gestuurd.

Kort na aankomst vanuit de thuishaven in Norfolk, Virginia, werd de drijvende redder in nood van het leger aangepast om coronaviruspatiënten te ontvangen, waardoor de capaciteit van 1.000 bedden werd gehalveerd. Vrijdag waren 71 van de 500 bedden van USNS Comfort bezet.

De USNS Comfort wordt gezien als het de haven van New York binnenkomt tijdens het uitbreken van de coronavirusziekte (COVID-19) in New York City, VS, 30 maart 2020.

Andrew Kelly | Reuters

Tijdens een briefing op vrijdag in het Witte Huis zei president Donald Trump dat het gebrek aan patiënten op het schip aantoonde dat New York aan het genezen was.

‘Ze hadden het niet nodig, dat is een goede zaak. Dat is zo’n goede zaak. Ik denk dat dat aantoont dat New York vooruitgang boekt’, zei Trump.

Vrijdag zei gouverneur Andrew Cuomo uit New York dat zijn staat nog steeds worstelt om de uitbraak van het coronavirus in te dammen, daarbij verwijzend naar bijna 2.000 ziekenhuisopnames per dag. – Amanda Macias

18:47 uur: WHO zegt dat China de coronavirusinfectiegegevens heeft herzien om ‘geen geval ongedocumenteerd te laten’

De Wereldgezondheidsorganisatie zei dat China de covid-19-besmettingsaantallen heeft herzien “om geen enkel geval ongedocumenteerd te laten” en dat andere landen waarschijnlijk ook hun eigen gegevens zullen moeten aanpassen omdat systemen over de hele wereld overweldigd zijn.

Wuhan, het epicentrum van de uitbraak van het coronavirus in China, voegde 325 bevestigde gevallen en 1.290 doden toe aan de telling van Covid-19 na “een stadsbreed onderzoek”, meldden staatsmedia vrijdag.

“Dit is gedaan in een poging geen geval ongedocumenteerd te laten”, zei Dr. Maria Van Kerkhove, de leidende wetenschapper van de WHO op Covid-19, tijdens een persconferentie van het hoofdkantoor van het agentschap in Genève. ‘Ze keken naar de uitvaartdiensten. Ze keken naar ziekenhuissystemen. Ze keken naar laboratoria om te zien of er duplicaten waren of dat er gevallen ontbraken.’ –Will Feuer, Noah Higgins-Dunn

18:05 uur: De vraag naar landelijke huizen vertoont ‘diepgaande, psychologische verandering’ als gevolg van coronavirus, zegt Redfin CEO

De CEO van makelaardij Redfin zei dat de vraag naar woningen is verschoven naar landelijke gebieden, omdat mensen reageren op de pandemie van het coronavirus en proberen te verhuizen uit dichte stedelijke gebieden.

‘We hebben gezien dat mensen meer geïnteresseerd zijn in dat huis aan de voet van de bergen aan het meer’, zei Glenn Kelman op CNBC’s ‘Closing Bell’. “De vraag op het platteland is op dit moment veel sterker dan op de stedelijke vraag, en dat is een ommekeer van waar het het langst is geweest, waar iedereen in de stad wilde wonen. We zullen zien hoe het terugkomt, maar er lijkt een diepgaande , psychologische verandering bij consumenten die op zoek zijn naar huizen. “-Jesse Pound

17:15 uur: NBA bereikt overeenstemming over vermindering van spelerscompensatie

De National Basketball Association en de National Basketball Players Association hebben aangekondigd dat ze overeenstemming hebben bereikt over de verlaging van de spelerscompensatie tijdens de Covid-19-pandemie, volgens een gezamenlijke verklaring.

De overeenkomst bepaalt dat, om spelers een meer geleidelijk salarisverlagingsschema te geven, de verlagingen van 25% zullen beginnen met de betaling van de spelers tweemaal per maand, die op 15 mei moet worden betaald. De organisaties kwamen ook overeen hoe de spelerscompensatie te verminderen in het geval van de definitieve annulering van de huidige reguliere seizoens- of playoff-wedstrijden vanwege de pandemie. De collectieve arbeidsovereenkomst tussen de NBA en NBPA bepaalt dat de vergoeding van alle NBA-roosterspelers wordt verlaagd in het geval van een overmachtsituatie, zoals een epidemie of een overheidsopdracht, met behulp van een formule op basis van het aantal gemiste wedstrijden. –Hannah Miller

Lees ’s nachts de dekking van CNBC vanuit de VS: Bezoekers komen massaal naar de stranden van Jacksonville, Florida nadat ze zijn heropend voor lichaamsbeweging en activiteit