Financieel.com

China meldt de eerste Covid-dood in meer dan zes maanden als WHO-onderzoekers arriveren

Medische werkers verzamelen monsters van wattenstaafjes van bewoners op een Covid-19-testlocatie in het Qiaoxi-district van Shijiazhuang, de hoofdstad van de provincie Hebei in Noord-China, 7 januari 2021.

Yang Shiyao | Xinhua News Agency | Getty-afbeeldingen

PEKING – Het vasteland van China meldde donderdag de eerste nieuwe Covid-19-dood sinds mei, terwijl de autoriteiten proberen een piek in zaken net buiten Peking te beheersen.

Een vrouw in de provincie Hebei stierf woensdagmiddag, meldden staatsmedia, en merkte op dat haar ziekte een ernstig geval was en dat ze reeds bestaande gezondheidsproblemen had.

De provincie omringt Peking en begon eerder deze maand een snelle toename van het aantal gevallen van coronavirus te melden. In minder dan twee weken hebben de autoriteiten Shijiazhuang en andere delen van de provincie Hebei opgesloten in een poging om de verspreiding van de ziekte te voorkomen.

Hebei meldde woensdag 81 nieuwe gevallen van coronavirus, waarmee het aantal huidige gevallen op 463 komt. De meest noordelijke provincie Heilongjiang meldde woensdag 43 nieuwe bevestigde gevallen.

De National Health Commission registreerde de dood van woensdag in haar dagelijkse rapport over de lokale coronavirus-situatie, de eerste toevoeging aan de totale tol sinds mei 2020.

Dat bracht het totale aantal doden door het coronavirus van het Chinese vasteland op 4.365 mensen. De eerste gerapporteerde dood door Covid-19 was op 11 januari 2020 in de stad Wuhan, waar de ziekte eind 2019 voor het eerst opdook.

Een team van de Wereldgezondheidsorganisatie arriveerde donderdag in Wuhan om samen met Chinese wetenschappers de oorsprong van het virus te onderzoeken, aldus staatsmedia.

De Chinese regering heeft teruggedrongen tegen de implicaties dat Covid-19 uit China kwam. Na het hoogtepunt van de uitbraak in het land begin vorig jaar, schreven de autoriteiten de volgende gevallen toe aan buitenlandse bronnen.

Exit mobile version