FINANCIEEL.com

China hervat de visumvrije toegang van 15 dagen voor inwoners van Singapore en Brunei

China hervat de visumvrije toegang van 15 dagen voor inwoners van Singapore en Brunei

Reizigers arriveren op 31 maart 2023 in de vertrekhal van Singapore Changi airport in Singapore.

Catharina Lai | Afp |

SINGAPORE – China zal vanaf 26 juli de 15 dagen visumvrije toegang voor burgers van Singapore en Brunei herstellen, volgens de ambassades van beide landen.

Dit komt na een opschorting van visa van drie jaar toen China strikte reisbeperkingen invoerde onder zijn strenge nul-Covid-beleid, dat in december vorig jaar eindigde.

Singaporese burgers kunnen 15 dagen zonder visum China binnenkomen als ze daar zijn voor zaken, toerisme, familiebezoek en doorreis, zei de Chinese ambassade in Singapore. Het voegde eraan toe dat visa die zijn afgegeven aan Singaporese burgers nog steeds geldig zijn en dat de aangevraagde visa zullen worden verwerkt.

Singapore en China hebben lange tijd sterke economische banden gehad, met leiders van beide partijen die dit jaar bijeenkwamen.

Premier Lee Hsien Loong ontmoette de Chinese president Xi Jinping in maart in Peking. Vicepremier Lawrence Wong ontmoette de Chinese premier Li Qiang tijdens een bezoek aan Peking in mei.

De hervatting van het visumvrije toegangsbeleid “zal mensen- en zakenstromen tussen onze landen vergemakkelijken en de weg vrijmaken voor diepere bilaterale samenwerking”, zei het ministerie van Buitenlandse Zaken van Singapore in een Facebook-bericht.

“Het nieuws maakte me enorm blij en opgewonden, ik ben nu meer reizen naar China aan het plannen”, zei de 54-jarige Wang Guoliang, een Singaporees wiens ouders en familieleden momenteel in China wonen.

“Ik heb vorige maand een noodvisum aangevraagd om China te bezoeken. Het kostte me meer dan een week om het visum van $ 157 te bemachtigen”, vertelde hij aan CNBC. “Deze polis zal erg handig zijn voor mijn familie en mij. We zullen in december tijdens de schoolvakanties terugkeren naar China.”

Reizigers uit een aantal landen genieten al van visumvrijstellingen als ze China voor minder dan 30 dagen bezoeken.

Tot die landen behoren de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, de Maldiven en Fiji, waarvan de burgers alleen een visum hoeven aan te vragen als ze China langer dan een maand bezoeken of voor werk, studie of migratiedoeleinden.

De aandelen van luchtvaartmaatschappijen werden maandag gedempt na de aankondiging van het weekend.

Aandelen van Singapore Airlines waren aan het begin van de handelssessie van maandag 0,4% hoger, terwijl Cathay Pacific verlies 0,35%.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert