FINANCIEEL.com

CEO van Salesforce zegt dat Dreamforce in San Francisco blijft

CEO van Salesforce zegt dat Dreamforce in San Francisco blijft

Marc Benioff, CEO van Salesforce.com, spreekt tijdens een keynote op de Dreamforce 2023-conferentie in San Francisco op 12 september 2023.

Marlena Sloss | Bloomberg |

Verkoopsteam dinsdag bekend gemaakt bericht op sociale media dat de Dreamforce-conferentie voor klanten en partners van de zakelijke softwaremaker nog een jaar in San Francisco zal blijven.

De verklaring komt maanden nadat Marc Benioff, medeoprichter en CEO van het bedrijf, aan de San Francisco Chronicle vertelde dat het Dreamforce-evenement dat gepland was voor 2023 mogelijk het laatste in de stad zou zijn. Enkele andere technologiebedrijven, zoals Googlen En Orakelhebben ervoor gekozen hun evenementen elders te verplaatsen, omdat de media dakloosheid, drugsgebruik en diefstal in delen van de stad hebben benadrukt.

Salesforce hield Dreamforce dit jaar uiteindelijk voor een publiek van ongeveer 40.000 mensen, en Benioff wees om trottoirs schoon te maken en bezoekers zich veilig te laten voelen. Politieagenten en anderen hadden naar verluidt mensen die niet gehuisvest waren ertoe aangezet om naar elders te migreren. Het publiek was veel kleiner dan in 2019, toen 171.000 mensen deelnamen.

De conferentie van dit jaar, met OpenAI CEO Sam Altman en andere gasten, zou ruim 89 miljoen dollar aan economische activiteit opleveren. Nu kan de stad er trots op zijn dat het nog minstens een jaar blijft bestaan. Het zal plaatsvinden van 17 september tot en met 19 september.

“We hebben een uitgebreide overeenkomst getekend met de stad, waarin de belangrijkste onderdelen werden beschreven waarvan we wisten dat we ze nodig hadden!” Benioff vertelde CNBC in een sms-bericht.

London Breed, de burgemeester van San Francisco, bedankte Benioff in een toespraak na op X, voorheen bekend als Twitter, met een foto van de twee, gekleed in basketbalkleding van Golden State Warriors.

In een eigen X-post zei Benioff dat San Francisco “nu de AI-hoofdstad van de wereld” is. Het is de thuisbasis van OpenAI en andere opmerkelijke startups op het gebied van kunstmatige intelligentie, zoals Adept AI en Anthropic. Salesforce gebruikte de Dreamforce-conferentie van dit jaar om te pronken met AI-mogelijkheden die integreren met technologie van Anthropic en OpenAI.

Mis deze verhalen van CNBC PRO niet:

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert