Carnival zegt dat het aantal boekingen in recordtempo stijgt, waarbij de Amerikaanse regels nauwlettend in de gaten worden gehouden

By Jernst van Waal

Carnival Cruise Line zei woensdag dat het een record aantal boekingen heeft gezien tijdens het eerste kwartaal, ongeveer 90% hoger dan in het vierde kwartaal.

Bovendien zijn de huidige boekingen voor 2022 hoger dan die gemaakt in 2019, vóór de pandemie, wat suggereert dat mensen enthousiast zijn om weer te reizen.

“Iedereen wil weggaan. En ik zal je vertellen dat het plannen van een vakantie het beste is om echt weg te gaan. En dat is wat veel mensen op dit moment lijken te doen”, zei David Bernstein, de financiële directeur van Carnival. in een teleconferentie op woensdag.

Eerder zei de cruise-exploitant dat het nettoverlies op kwartaalbasis was toegenomen tot $ 1,97 miljard van een verlies van $ 781 miljoen een jaar geleden, omdat cruises in de VS bleven opgeschort vanwege de aanhoudende Covid-19-pandemie.

Maar optimisme over de sterke vraag van klanten die op zee verlangden, duwde de aandelen van Carnival tijdens de handel op woensdag naar het hoogste punt in 52 weken van $ 30,63. Hoewel het aandeel een deel van zijn eerdere winsten tijdens de middaghandel heeft opgegeven, zijn de aandelen nog steeds met ongeveer 1,4% gestegen.

Cruises zijn een van de zwaarst getroffen sectoren in de reisindustrie sinds de pandemie vorig jaar stopte na massale uitbraken van Covid-19.

Arnold Donald, CEO van Carnival, zei in een persbericht dat boekingstrends een weerspiegeling zijn van “zowel de aanzienlijke opgekropte vraag als het langetermijnpotentieel voor cruisen.”

Om de vraag in de toekomst te stimuleren, is het bedrijf van plan om tegen het einde van het jaar zes nieuwe schepen uit te rollen, bijna één van elk van de negen merken.

“Ze zullen voor nog meer enthousiasme, opwinding en vraag zorgen rond onze herstelplannen, zowel bij onze merkloyalisten als bij nieuwe rekruten”, zei Donald in een teleconferentie.

Toch staat Carnival voor tal van uitdagingen. Het sloot het eerste kwartaal af met $ 11,5 miljard aan contanten en kortetermijninvesteringen, en moet zijn geld laten lopen totdat het bedrijf wordt hervat. Daarvoor moet het toestemming krijgen van de Centers for Disease Control and Prevention, die momenteel een zeilverbod hebben.

Carnival zei dat het verwacht dat al zijn vloten tegen 2022 zullen varen. Deze zomer ligt het op schema om de cruiseactiviteiten te hervatten met een bezetting van 30% tot 50% op negen schepen van zes van zijn merken: AIDA, Costa, P&O Cruises, Cunard, Princess Cruises en Seabour.

Een duidelijke prioriteit voor 2021 is het aanpassen van de activiteiten aan de richtlijnen die nog steeds in beweging zijn.

“2021 wordt duidelijk een overgangsjaar, we verwachten dat de omgeving de komende 12 maanden dynamisch zal blijven terwijl we onze vloot uitrollen, terwijl we ons blijven aanpassen aan een steeds veranderende situatie”, zei Donald.

Carnival zei dat het zijn thuishavens zou kunnen verschuiven naar die buiten de VS als het niet in staat is om te voldoen aan de CDC-protocollen. Het bedrijf zei bijvoorbeeld dat het niet zou kunnen voldoen aan de eis dat alle passagiers zijn ingeënt.

‘We hebben liever die banen en al het personeel is hier allemaal’, zei Donald. “Maar als we niet kunnen zeilen, zullen we uiteraard overwegen om ergens anders heen te gaan.”

Het bemannen van schepen is ook een uitdaging voor het bedrijf.

“Onze grootste beperking op dit moment is dat we kunnen opschieten met de bemanning,” zei Donald. “Het kost ons minimaal 60 tot 90 dagen om een ​​bemanning aan boord te krijgen, getraind met nieuwe protocollen, enzovoort, om te kunnen zeilen.”

Plaats een reactie