FINANCIEEL.com

Canadese havens slaan toe, maar de toeleveringsketen zal weken nodig hebben om te herstellen

Canadese havens slaan toe, maar de toeleveringsketen zal weken nodig hebben om te herstellen

Een portaalkraan staat op woensdag 19 september 2018 in de terminal van DP World Ltd. in Port Metro Vancouver in Vancouver, British Columbia, Canada.

Darryl Dijk | Bloomberg |

De staking in de Canadese havens aan de westkust is voorbij, nadat zowel de vakbond als het havenbedrijf een akkoord van federale bemiddelaars hebben aanvaard. Maar het zal tijd kosten om de schade aan de toeleveringsketen van bijna twee weken staking ongedaan te maken.

In een verklaring op Twitter waarin wordt aangekondigd dat er een deal is bereikt, stellen de Canadese minister van Arbeid Seamus O’Regan en de minister van Transport Omar Alghabra zei: “De omvang van deze verstoring is aanzienlijk geweest.”

Hoewel de productiedaling in de havens onmiddellijk zichtbaar was, zal de congestie als gevolg van de 13-daagse staking een blijvend effect hebben op de havens. Het opvoeren duurt weken voordat de efficiëntie is hersteld. Door de wachttijd van schepen die de haven binnenkomen en gelost worden, en van containers die op de rails worden geladen, te combineren, kunnen gecombineerde vertragingen oplopen van een maand tot ten minste twee maanden bij aankomst in de VS.

De International Longshoremen and Warehouse Union of Canada begint haar staking op 1 juli. De onderhandelingen tussen de ILWU Canada en de British Columbia Maritime Employers Association waren gespannen, maar O’Regan zag meningsverschillen als overbrugbaar, wat hem ertoe bracht dinsdag federale bemiddelaars aan te sporen om naar voren te komen. met een voorstel konden beide partijen het eens worden.

Gevolgen voor de toeleveringsketen

Volgens VesselsValue zijn er volgens VesselsValue al 13 dagen geen schepen die wachten op Prince Rupert en het aantal schepen dat wacht om Vancouver binnen te varen op negen. De gecombineerde waarde van offshore drijvende handel is $ 7,5 miljard. Er lagen nog meer schepen te wachten, maar die verlieten de ankerplaats om naar Amerikaanse havens te gaan.

In een recent HLS Transpacific Market Report waarschuwde het bedrijf klanten dat de werkonderbreking bij de terminals het laden en overladen van de containers naar de spoorwegen heeft vertraagd. “Aangezien 15% van het importvolume via Vancouver gaat en ongeveer 65% van het Prince Rupert-volume naar bestemmingen in de VS wordt verzonden, zullen de intermodale routes van de Amerikaanse binnenhavens zwaar worden beïnvloed”, schreef het.

HLS zei dat verladers naar verwachting een deel van de invoer zullen omleiden naar havens aan de westkust van de VS. Vervoerders hebben de aanloop naar Vancouver en Prince Rupert geannuleerd, wat ook verdere capaciteitsverminderingen betekent.

De havenstaking heeft de Amerikaanse toeleveringsketen al beschadigd. In gegevens die woensdag zijn vrijgegeven, meldde de American Association of Railroads dat het intermodale Canadese spoor vorige week met bijna 50% was gedaald als gevolg van de staking. De getroffen topsectoren waren onder meer bosproducten zoals hout- en houtproducten, olie- en aardolieproducten, niet-metaalhoudende mineralen zoals steenslag, zand, steen, klei en glasproducten, en chemicaliën. Volgens de National Association of Chemical Distributors werden producten die in verven, coatings en zuren uit Azië worden gebruikt, het meest getroffen.

De National Association of Chemical Distributors vertelde CNBC dat haar leden waarschijnlijk tientallen miljoenen dollars aan inventaris hebben die vastzitten op schepen buiten de haven van Vancouver.

“Veel van onze leden boeken opnieuw via havens aan de westkust van de VS met de kans op een extra 10-14 dagen extra transittijd over land vanwege de omleiding”, zegt Eric Byer, CEO van de National Association of Chemical Distributors. “Sommige producten van lidbedrijven zijn sinds 30 juni op het water en andere aankomsten eerder deze maand worden nu pas op zijn vroegst begin of half augustus gelost”, zei hij.

Producten die aan het water vastzitten, zijn onder meer essentiële voedseladditieven zoals dextrose, guargom en sorbaten, citroenzuur – landbouw, voedsel, schoonmaak / HI&I, persoonlijke verzorging, natriumsulfiet en natriummetabisulfiet – waterzuivering, droge bijtende soda – gebruikt bij metaalbewerking, reiniging van voedselapparatuur en een verscheidenheid aan andere toepassingen – en ijzeroxide, dat als pigment wordt gebruikt. Byer zei dat een aangesloten bedrijf hem had geïnformeerd dat het nu plannen heeft voor een langdurige verstoring van de toeleveringsketen in Canada tot en met oktober.

Miljarden dollars aan handel vastgelopen

Volgens gegevens van US Census arriveert dagelijks voor ongeveer $ 572 miljoen aan containerhandel vanuit Canada in de VS. Tussen januari 2022 en mei 2023 varieerde de totale maandelijkse invoer van Amerikaanse goederen uit Canada van $ 31 miljard tot bijna $ 41 miljard. De belangrijkste importgoederen voor mei waren onder meer minerale brandstoffen, voertuigen en computergerelateerde machines. Vakantieartikelen, sneakers, kleding en huishoudelijke artikelen worden ook geïmporteerd in Canadese havens voor Amerikaanse bedrijven.

De VS en Canada hebben een historisch sterke handelsrelatie: elk land is de belangrijkste handelspartner van de ander. Ongeveer 20% van de Amerikaanse handel komt aan in de Canadese havens van Vancouver en Prince Rupert, waar stakingen uitbraken nadat vakbondsleiders en vertegenwoordigers van de industrie er niet in slaagden een akkoord te bereiken voordat een afkoelingsperiode was verstreken. De Canadese Kamer van Koophandel schat dat er dagelijks $ 605 miljoen aan handelsbewegingen via een van die twee havens plaatsvindt.

Tijdens de staking werd geschat dat het volgens de Railway Association of Canada drie tot vijf dagen zou duren voor elke dag dat de staking duurde om netwerken en toeleveringsketens te herstellen. Nu de staking op de dertiende dag afloopt, kunnen de vertragingen voor spoorcontainers oplopen van 39 tot 66 dagen. Dit omvat niet de vertragingen van schepen die wachten om te worden verwerkt, wat zou leiden tot meerdere extra vertragingen.

De British Columbia Maritime Employers Association zei in een verklaring nadat de deal was aangekondigd dat het “de aanzienlijke impact betreurt die deze arbeidsonderbreking heeft gehad op de economie, bedrijven, werknemers, klanten en uiteindelijk alle Canadezen. We moeten collectief samenwerken om niet alleen vrachtoperaties zo snel en veilig mogelijk te herstellen, maar ook om de reputatie van Canada’s grootste toegangspoort te herstellen en de stabiliteit en veerkracht van de toeleveringsketen voor de toekomst te waarborgen.”

ILWU Canada was niet onmiddellijk bereikbaar voor commentaar.

De omleidingen van schepen naar de VS gaan door

Er zijn nu vijf door eeSea geïdentificeerde schepen die zijn omgeleid van Vancouver naar Amerikaanse havens: de MSC Sara Elena, Ever Safety, COSCO Africa, Calandra en MSC Brunella. Aan deze vijf schepen is gewerkt door ILWU US West Coast-werknemers.

ILWU-president Willie Adams bezocht Canada voor de tweede keer sinds 4 juli om zondag een vakbondsbijeenkomst bij te wonen. Hij vertelde CNBC in een recente verklaring dat vakbondswerkers geen omgeleide schepen zullen bedienen, maar dat er situaties zijn waarin het voor vakbondswerkers moeilijk is om de oorsprong van de lading te kennen.

Logistiek managers hebben de bestemming van containers van Canada naar de Verenigde Staten op schepen kunnen herbestemmen. Het duurt ongeveer vijf dagen voordat de wijzigingen zijn doorgevoerd. De Amerikaanse douane moet ook worden gewaarschuwd en de container goedkeuren. Een manier waarop de vakbond kan worden gewaarschuwd voor omgeleide containers, is door het aantal containers dat op een schip wordt gelost.

Containerschepen weken uit van Vancouver tijdens havenstakingen, op weg naar Seattle

Schepen komen regelmatig in dezelfde havens aan en er wordt een groot aantal containers gelost. Als er normaal gesproken 500 containers worden gelost, en het huidige havenbezoek telt er nu 900, is de kans groot dat er omgeleide containers op de schepen zijn. Afgezien daarvan zou het voor de ILWU moeilijk zijn om containers te identificeren waarvan de eindbestemming is gewijzigd, omdat vakbondsmedewerkers om veiligheidsredenen geen toegang hebben tot containerinformatie.

Het aantal schepen dat hun havenschema’s omdraait en Vancouver verlaat voor Amerikaanse havens om zogenaamd terug te gaan naar Vancouver, is volgens eeSea toegenomen tot negen. Het schema kan veranderen nadat het is gelost bij de Amerikaanse havendienst. Het is waarschijnlijk dat veel van de schepen die hun schema’s hebben omgedraaid, niet zullen terugkeren naar Canada. Dat is wat er gebeurde met de MSC Sara Elena, waaraan in Seattle werd gewerkt. Na de dienst kondigde de vervoerder aan dat het niet terug zou keren naar Vancouver, wat betekent dat de Canadese vracht is gelost of zal worden gelost in toekomstige Amerikaanse havens.

Belangrijke knelpunten in de gesprekken waren onder meer de toewijzing van werk aan externe bedrijven en lonen. De ILWU heeft benadrukt dat de lonen de inflatie niet bijhouden. Het zegt dat de reële koopkracht van longshore-lonen sinds 2017 met 2,5% is gedaald, en dat longshore-lonen langzamer zijn gegroeid dan de lonen in de algehele Canadese economie.

Er zijn geen voorwaarden van de deal bekendgemaakt.

Op woensdag verhoogde de Bank of Canada haar benchmarkrente tot het hoogste punt in 22 jaar, namelijk 5%, en gaf ze agressieve commentaar over mogelijk meer renteverhogingen in haar inspanningen om de inflatie te bestrijden, ook al zijn de consumentenprijzen gedaald ten opzichte van vorig jaar. hoogtepunten.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert