FINANCIEEL.com

Canada’s minister van Arbeid ontmoet provinciale tegenhanger tijdens havenstaking

Canada’s minister van Arbeid ontmoet provinciale tegenhanger tijdens havenstaking

Een containerschip ligt op 20 november 2021 aangemeerd in de haven van Vancouver.

Justin Sullivan | Getty Images Nieuws |

De Canadese minister van Arbeid, Seamus O’Regan, had woensdag een ontmoeting met zijn provinciale tegenhanger, de minister van Arbeid van British Columbia, Harry Bains, in Vancouver om de havenstaking aan de westkust van het land te bespreken, die al zijn vijfde dag ingaat.

Overheidsbronnen vertelden CNBC dat O’Regan en Bains elkaar ontmoetten om beide partijen aan te sporen samen te komen en een oplossing te vinden.

Op de vraag of de regering een dergelijke maatregel overweegt, zei het kabinet van de minister van Arbeid tegen CNBC: “We kijken niet verder dan de onderhandelingstafel, want de beste deals worden aan tafel gemaakt. Federale bemiddelaars blijven de partijen steunen in hun onderhandelingen.”

Er circuleren oproepen tot overheidsingrijpen, daarbij verwijzend naar de staking van mei 2021 in de haven van Montreal.

Deze week riep de transportminister van Alberta de federale regering op om het parlement terug te roepen om wetgeving om weer aan het werk te gaan te overwegen die een einde zou maken aan de staking in de havens van British Columbia.

Mensen die bekend zijn met de zaak legden uit dat, omdat het Canadese parlement momenteel niet in zitting is, de leden zouden moeten worden teruggeroepen, wat enkele dagen zou duren. Hoewel stemmen op afstand beschikbaar is, moet er een quorum in de kamer zijn om te kunnen stemmen.

ILWU Canada arbeiders staken: wat het betekent voor de Amerikaanse economie

Dinsdag zeiden zowel de International Longshoremen and Warehouse Union als de British Columbia Maritime Employers Association dat ze de onderhandelingen onderbraken, waarbij ze elkaar de schuld gaven van de stilstand.

Zowel de ILWU als BCMEA vertelden CNBC dat ze elk individuele gesprekken voerden met de bemiddelaars.

De ILWU zei in een verklaring dat de BCMEA “opzettelijk heeft gesaboteerd” de vooruitgang die is geboekt bij het uitbesteden van onderhoudswerkzaamheden.

De BCMEA zei dat het “klaar blijft om in een oogwenk terug te komen naar de tafel, ervan uitgaande dat ILWU Canada bereid is om een ​​redelijk voorstel te doen. We zijn op zoek naar een eerlijke en evenwichtige deal zodat havens open kunnen gaan en goederen kunnen stromen.” zo spoedig mogelijk.”

Inbegrepen in deze arbeidsconflicten zijn de havens van Vancouver en Prince Rupert die gezamenlijk bijna 20% van de Amerikaanse handel verwerken en verplaatsen. Producten variërend van kritieke auto-onderdelen zoals remmen worden via die poorten verwerkt, evenals aanvullende auto- en productie-onderdelen, vakantieartikelen en consumptiegoederen.

Naar schatting $ 19 miljard aan handel is gestrand voor de havens van Vancouver en Prince Rupert als gevolg van de staking, een aantal dat naar verwachting elke dag zal groeien naarmate meer schepen op weg naar deze havens gedwongen worden te ankeren.

Charlotte Cook, senior handelsanalist bij VesselsValue, vertelde CNBC: “De doorvoer- en doorlooptijden van schepen zullen naar verwachting toenemen als gevolg van de stakingen en congestie lijkt toe te nemen buiten Vancouver, een van Canada’s belangrijkste containerhavens.”

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert