FINANCIEEL.com

BYD lanceert zijn meest directe Tesla-concurrent tot nu toe

BYD lanceert zijn meest directe Tesla-concurrent tot nu toe

Yang Dongsheng, vice-president van BYD, spreekt tijdens een lanceringsevenement voor de Denza N7 elektrische SUV op 3 juli 2023 in Peking.

Bloomberg | Bloomberg |

BEIJING – Chinese gigant op het gebied van elektrische auto’s BYD lanceert een nieuwe elektrische SUV, zijn meest directe concurrent tot nu toe Tesla’s Model Y.

Het merk Denza van BYD zei maandagavond dat het meer dan 20.000 pre-orders heeft ontvangen voor zijn volledig elektrische SUV N7 en een prijsklasse van 301.800 yuan tot 379.800 yuan ($ 41.680 tot $ 52.452) heeft aangekondigd.

Dat wedijvert met Model Y van Tesla, waarvan de laatste prijzen variëren van 263.900 yuan tot 363.900 yuan, volgens de Chinese website van het bedrijf.

Volgens het bedrijf zal de levering van de Denza N7 over ongeveer twee weken beginnen.

“De Denza N7 is volledig gericht op het premium midsize crossover-segment waarvan de concurrentie de Tesla Model Y en de Nio ES6″, zegt Tu Le, oprichter van het in Peking gevestigde adviesbureau Sino Auto Insights.

Tesla ligt op schema om zijn leveringsdoelstelling voor het tweede kwartaal te halen

“Denza is al een paar jaar echt onder de radar, maar BYD is klaar om te pronken met zijn verjongde merk en de mediablitz wijst op hun vertrouwen in het product en hun verlangen om de gevestigde exploitanten onder druk te houden”, zei hij.

Tijdens het meer dan een uur durende lanceringsevenement van maandag vertoonde BYD tijdens testritten clips van lokale automedia’s.

Een livestream van het evenement werd alleen al op Weibo, het Chinese Twitter-achtige platform, bijna 2 miljoen keer bekeken. Dat is ver boven de 200.000 views die eind 2021 een livestream voor de lancering van een Nio-auto trok.

Op een andere pagina uit Nio’s draaiboek werd de lancering van de Denza N7 in Peking gevolgd door een optreden met livemuziek.

Mercedes-Benz Group heeft een belang van 10% in het merk Denza. Het eerdere elektrische model, de D9 multifunctionele auto, claimt sinds maart meer dan 10.000 verkopen per maand. Die auto is beschikbaar in Thailand en zal worden uitgebracht in Hong Kong, Macau en Europa, zei een merkvertegenwoordiger maandag, zonder data te delen.

Technische kenmerken

Van snel opladen van de batterij en interne rijhulptechnologie tot een scala aan entertainment in de auto, de lancering van de Denza N7 toonde kenmerken die in zware concurrentie stonden met wat Nio, Tesla en andere toonaangevende spelers op de Chinese markt voor elektrische auto’s te bieden hebben.

“Denza N7 is de eerste luxe SUV die de markt van BBA binnendringt”, luidde een dia tijdens het lanceringsevenement in het Engels, verwijzend naar het trio van Duitse high-end merken Benz, BMW en Audi.

In een persoonlijke presentatie op maandag merkte Denza’s algemeen verkoopmanager, Zhao Changjiang, de gegevensprivacyfuncties van de N7 op, zoals onafhankelijke chipopslag en de mogelijkheid om camera’s uit te schakelen.

De Denza N7 beweerde ook te komen met een augmented reality head-up display – dat AR-technologie gebruikt om informatie digitaal over de weg voor de bestuurder te projecteren. Bepaalde modellen bevatten BYD’s nieuwe schokabsorptietechnologie voor soepeler rijden, die binnenlandse rivalen nog moeten verkopen.

Yang Dongsheng, vice-president van BYD, prees driver-assist-technologie met behulp van Qualcomm chips en Nvidia Orin, dat vaak wordt gebruikt in rijhulpsystemen. Orin heeft geen last van het Amerikaanse verbod op Nvidia’s verkoop van meer geavanceerde chips aan China.

De cockpit van de auto maakt ook verbinding met het besturingssysteem van de Android-smartphone, zei Yang.

Voor jongeren die gewend zijn aan mobiele telefoons, zijn in-car connectiviteitssystemen aantrekkelijker dan driver-assist-technologie, zei Craig Zeng, CFO van online auto-informatie en winkelsite Autohome, vorige maand in een interview. Dat is volgens een CNBC-vertaling van zijn opmerkingen in het Mandarijn.

Destijds zei Zeng dat hij verwachtte dat de concurrentie op de Chinese markt voor nieuwe energievoertuigen zou verschuiven naar de prijsklasse van 400.000 yuan tot 500.000 yuan en hoger. De prijsklasse van 100.000 yuan tot 200.000 yuan is de primaire prijsklasse voor auto’s in China, zei Zeng.

Nieuwe energievoertuigen omvatten hybride auto’s.

Markt voor elektrische auto’s groeit

De lancering van de Denza N7 SUV komt op het moment dat grote startups van elektrische auto’s een sprong zagen in de leveringen in juni na de recente zwakte. Nio klom terug boven de 10.000 maandelijkse bevallingen, terwijl Xpeng overtroffen 8.000.

Li autowiens auto’s worden geleverd met een brandstoftank om de batterij op te laden en het rijbereik te vergroten, rapporteerde meer dan 32.000 voertuigleveringen voor juni.

Voor de context: Tesla verkocht in mei ongeveer 42.500 auto’s in China, volgens de laatste cijfers van de China Passenger Car Association.

BYD blijft de gigant op de markt en zei dat het in juni 128.196 personenauto’s op batterijen heeft verkocht, 84% meer dan een jaar geleden.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert