FINANCIEEL.com

Britse tycoon voor hernieuwbare energie lanceert elektrische luchtvaartmaatschappij Ecojet

Britse tycoon voor hernieuwbare energie lanceert elektrische luchtvaartmaatschappij Ecojet

“De vraag hoe duurzaam vliegverkeer kan worden gecreëerd, houdt de groene beweging al tientallen jaren bezig”, zegt Dale Vince, oprichter van het Britse energiebedrijf Ecotricity.

Ryan Hiscott | Getty Images Sport |

De Britse ondernemer Dale Vince kondigde maandag plannen aan om een ​​elektrische luchtvaartmaatschappij te lanceren die zal worden aangedreven met hernieuwbare energie – en degenen achter het project hopen dat dit het begin zal zijn van een nieuw tijdperk in vliegreizen.

De oprichting van Ecojet vertegenwoordigt de nieuwste poging om de ecologische voetafdruk van de luchtvaart te verkleinen. Vluchten in het VK beginnen in 2024. Reizen naar het vasteland van Europa volgen, en ook langeafstandsreizen zijn in de maak.

Ecojet zal turbopropvliegtuigen met 19 en 70 zitplaatsen gebruiken. Hoewel het doel is dat de vliegtuigen uiteindelijk waterstof-elektrische aandrijflijnen gebruiken, zullen de eerste vluchten dat niet doen.

“Om routes en een vergunning van de Civil Aviation Authority veilig te stellen, zal Ecojet op korte termijn in eerste instantie vliegen met vliegtuigen op conventionele brandstof”, aldus een maandag uitgegeven verklaring.

Het verklaarde verder dat het vliegtuig “achteraf zou worden uitgerust met de waterstof-elektrische aandrijflijnen zodra ze door de CAA zijn goedgekeurd voor gebruik”.

De eerste retrofits zijn gepland voor 2025, een jaar nadat de vluchten beginnen. Maaltijden aan boord zullen plantaardig zijn en plastic voor eenmalig gebruik zal worden geschrapt.

Vliegtuigen hergebruiken in plaats van nieuwe bouwen “zal 90.000 ton koolstof per jaar besparen”, aldus de verklaring. “Het enige bijproduct zal water zijn, dat kan worden opgevangen en in de lagere atmosfeer kan worden geloosd om de schadelijke effecten van contrails te vermijden”, voegde het eraan toe.

Vince, de oprichter van het Britse energiebedrijf Ecotricity, was optimistisch over de vooruitzichten van Ecojet. “De vraag hoe duurzaam vliegverkeer kan worden gecreëerd, houdt de groene beweging al tientallen jaren bezig”, zei hij.

Hij beschreef Ecojet vervolgens als “verreweg de belangrijkste stap op weg naar een oplossing tot nu toe”.

‘We moeten eerlijk zijn’

Er zijn echter redenen om niet te snel hoopvol te worden.

Volgens het Internationaal Energieagentschap was de luchtvaart in 2022 verantwoordelijk voor 2% van de energiegerelateerde kooldioxide-emissies van de planeet.

De in Parijs gevestigde organisatie merkt op dat hoewel het “een relatief klein deel van de wereldwijde uitstoot voor zijn rekening neemt”, het “een van de meest uitdagende sectoren is om koolstofvrij te maken”.

Elders omschrijft het Wereld Natuur Fonds de luchtvaart als “een van de snelst groeiende bronnen van de uitstoot van broeikasgassen die de wereldwijde klimaatverandering aandrijven”. Het voegt eraan toe dat vliegreizen de meest koolstofintensieve activiteit is die een persoon kan ondernemen.

Naarmate de bezorgdheid over duurzaamheid en het milieu toeneemt, richten discussies over de luchtvaart zich steeds meer op hoe nieuwe innovaties en ideeën de impact van de sector op het milieu kunnen verminderen.

In september 2020 ging een waterstof-brandstofcelvliegtuig dat passagiers kon vervoeren de lucht in boven Engeland voor zijn eerste vlucht. Diezelfde maand zag ook Luchtbus details vrijgeven van drie conceptvliegtuigen op waterstof.

Maar hoewel er opwinding is over het potentieel van vliegen op waterstof en andere innovaties binnen de sector, hebben sommige veteranen uit de industrie een voorzichtige toon aangeslagen als het gaat om het praten over radicale verschuivingen die op korte termijn plaatsvinden.

“Ik denk… we moeten weer eerlijk zijn,” Ryanair CEO Michael O’Leary vertelde CNBC in 2021. “Zeker, voor het komende decennium … ik denk niet dat je er een zult zien – er is geen technologie die de … koolstof, straalvliegtuigen zal vervangen.”

“Ik zie de komst van … waterstofbrandstoffen niet, ik zie de komst van duurzame brandstoffen niet, ik zie de komst van elektrische voortstuwingssystemen niet, zeker niet vóór 2030”, voegde O’Leary eraan toe.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert