Britse fabrikant van elektrische voertuigen Aankomst wordt openbaar via SPAC

By Jernst van Waal

LONDEN – De Britse start-up van elektrische voertuigen heeft woensdag aangekondigd dat het publiek zal gaan via een fusie met een Amerikaans bedrijf voor blanco cheques.

Dit jaar is er een golf van SPAC’s, of speciale acquisitiebedrijven, op de markt gekomen, omdat bedrijven het traditionele proces van beursintroductie hebben gemeden. SPAC’s zijn bedrijven die fondsen werven om een ​​fusieovereenkomst te financieren die het beoogde bedrijf publiek maakt.

In het geval van Arrival gaat het in Londen gevestigde bedrijf samenwerken met CIIG Merger Corp, een SPAC opgericht door de Amerikaanse zakenman Peter Cuneo. Cuneo leidde eerder het Amerikaanse merk voor persoonlijke verzorging Remington en stripuitgeverij Marvel als CEO. Hij zal toetreden tot de raad van bestuur van Arrival als niet-uitvoerend voorzitter, terwijl oprichter Denis Sverdlov CEO blijft.

De deal geeft Arrival een ondernemingswaarde van $ 5,4 miljard – het werd voor het laatst privé gewaardeerd op 3 miljard euro ($ 3,5 miljard) in januari – en het gecombineerde bedrijf zal naar verwachting in totaal $ 660 miljoen aan bruto contante opbrengsten ophalen. Aankomst zal op de Nasdaq worden vermeld onder het ticker-symbool “ARVL”, en de deal zal naar verwachting begin 2021 worden afgerond.

Wat is aankomst?

Aankomst concurreert met Rivian, een bedrijf dat de steun van Amazon heeft gewonnen, op het gebied van elektrische bestelwagens. Het ontving een enorme order van 10.000 voertuigen van de Amerikaanse pakketdienst UPS, die ook een investeerder in het bedrijf is. De andere donateurs van Arrival zijn onder meer Hyundai, Kia en BlackRock.

Arrival zegt dat het zich onderscheidt van andere fabrikanten van elektrische voertuigen, omdat het puur gericht is op de commerciële markt in plaats van te verkopen aan consumenten. Opgericht in 2015, zegt Arrival dat de technologie van productie tot ontwikkeling “verticaal geïntegreerd” is.

De twee belangrijkste voertuigproducten zijn bestelwagens en bussen. Avinash Rugoobur, de president van Arrival, vertelde CNBC dat het verwacht de productie van zijn bus in het vierde kwartaal van volgend jaar te starten, terwijl de productie van bestelwagens in het tweede kwartaal van 2022 zal beginnen.

“Onze technologie bevindt zich op een volwassenheidsniveau waarop we het bedrijf nu snel willen opschalen”, vertelde Rugoobur woensdag in een interview aan CNBC.

‘Microfabrieken’

Rugoobur voegde eraan toe dat de stijging van de marktwaarde van Tesla, het elektrische autobedrijf van Elon Musk, dat nu de meest waardevolle autofabrikant ter wereld is, een bevestiging was van de transitie naar groene energie. De voertuigen van Arrival kunnen worden verkocht voor een prijs die vergelijkbaar is met – en zelfs goedkoper is dan – die van dieselvoertuigen, zei hij.

Een ander ding dat het bedrijf volgens het bedrijf uniek maakt, is het productiemodel. Het bedrijf heeft wat het noemt “microfabrieken” ontwikkeld die veel kleiner zijn dan traditionele autoproductielijnen en kunnen worden ingepakt in bestaand magazijnvastgoed.

Het doel is om drie tot vier van deze fabrieken te maken – die ongeveer 20.000 vierkante meter ruimte in beslag nemen en $ 45 miljoen kosten om te maken – per jaar.

SPAC’s zijn een steeds populairdere manier gebleken voor bedrijven om in de VS een lijst op te nemen, waarbij een aantal bedrijven, van ruimtevervoerbedrijf Momentus tot direct-to-consumer gezondheidsbedrijf Hims, fuseert met blanco cheques.

Nikola, een van de meest opmerkelijke elektrische-autobedrijven die de SPAC-route hebben genomen, was dit jaar onderwerp van diepe controverse. Trevor Milton, Nikola’s CEO, trad af na een vernietigend rapport van short-selling firma Hindenburg Research die hem beschuldigde van fraude. Milton heeft de aantijgingen “vals” genoemd.