Brand in het Russische ziekenhuis doodt naar verluidt 5 coronaviruspatiënten

By admin

Werknemers van de brandweer van Sint-Petersburg hebben een brand in het gemeentelijk ziekenhuis van St George geblust, vijf patiënten overleden op beademingstoestel op de intensive care-afdeling. Het ziekenhuis was een van de eerste in Sint-Petersburg dat werd herbestemd als medisch centrum voor de behandeling van infectieziekten zoals longontsteking, waaronder die veroorzaakt door het nieuwe coronavirus (COVID-19).

Emercom

Een brand die uitbrak op een intensive care-afdeling in een ziekenhuis in St. Petersburg in Rusland heeft vijf mensen gedood met Covid-19, volgens berichten in de Russische media.

De brand is mogelijk veroorzaakt door een van de kortsluiting van de ventilatiemachines, meldde het Russische persbureau Tass dinsdag, daarbij verwijzend naar een bron bij de hulpdiensten.

‘Vijf patiënten die kunstmatige beademingsmachines hadden opgezet, werden gedood bij de brand’, zei de bron.

De persdienst van het ministerie van Noodsituaties informeerde Tass dat de brand in het St. George Hospital in de op één na grootste stad van Rusland was ingeperkt en dat er slachtoffers waren gevallen, maar niet het exacte aantal doden.

‘150 mensen zijn geëvacueerd’, vertelde de persdienst aan het staatspersbureau.

Het persbureau merkte op dat sinds half maart het St. George Hospital in St. Petersburg opnieuw is uitgerust voor de behandeling van patiënten met de diagnose Covid-19.

Persbureau RIA Novosti meldde ook de brand en doden, onder verwijzing naar een woordvoerder van de hulpdiensten. Het zei dat de oorzaak van het incident een defect aan elektrische apparatuur zou kunnen zijn, inclusief een ventilator. De Engelstalige krant The Moscow Times haalde persbureau Interfax aan, waarin hij een bron citeerde die zei dat de brand was veroorzaakt door een “overbelasting” waarbij ventilatoren “tot het uiterste werden opgedreven”.

Het nieuws komt als de Russische uitbraak van het coronavirus snel toeneemt, waardoor het gezondheidszorgsysteem van het land onder druk komt te staan.

Rusland heeft nu het op één na hoogste aantal gevallen van coronavirus ter wereld na de VS, met 232,243 bevestigde gevallen, volgens gegevens van de Johns Hopkins University.