FINANCIEEL.com

Bordelen bedienden politici, technologie- en farmaceutische managers, militairen: de FBI

Bordelen bedienden politici, technologie- en farmaceutische managers, militairen: de FBI

Een politie-SUV uit Boston.

David L. Ryan | Boston-bol |

Een netwerk van ‘geavanceerde’ high-end bordelen in het grotere Boston en Oost-Virginia verstrekte seks tegen betaling aan ‘gekozen functionarissen, hightech- en farmaceutische leidinggevenden, artsen, militaire officieren, overheidscontractanten die over veiligheidsmachtigingen beschikken, professoren’ en anderen, federaal Dat hebben de aanklagers woensdag gezegd.

Drie mensen werden gearresteerd in verband met het exploiteren van de dure seksshops, waarbij ‘geïnteresseerde sekskopers’ werkgeversinformatie en referenties moesten verstrekken voordat ze sessies met prostituees boekten, aldus de autoriteiten.

De bordelen brachten klanten ongeveer $350 tot “meer dan $600 per uur in rekening, afhankelijk van de diensten, en werden contant betaald”, aldus het Amerikaanse Openbaar Ministerie voor Massachusetts, dat de beklaagden vervolgt.

De afspraken met sekswerkers vonden naar verluidt plaats in ‘luxe appartementencomplexen’ waar de huur maar liefst 3.664 dollar bedroeg, aldus de autoriteiten.

De bordelen, die rond juli 2020 open gingen, bevonden zich in Cambridge en Watertown, Massachusetts, evenals in Fairfax en Tysons, Virginia.

De locaties in Virginia liggen dicht bij Washington DC, de Amerikaanse hoofdstad, en bevinden zich in een gebied vol overheidscontractanten, van wie velen een veiligheidsmachtiging van de overheid hebben.

In de omgeving van Boston zijn veel farmaceutische en technologiebedrijven gevestigd, evenals vooraanstaande financiële dienstverleners en advocatenkantoren, evenals vooraanstaande Amerikaanse universiteiten.

“Het onderzoek naar de betrokkenheid van sekskopers is actief en aan de gang”, aldus het bureau.

Naast politici en militairen, bedrijfsleiders en overheidscontractanten, omvatten de klanten ook ‘advocaten, wetenschappers en accountants’.

Volgens een strafrechtelijke klacht werden ongeveer twintig ‘sekskopers’ door de onderzoekers geïnterviewd als onderdeel van een meerjarig onderzoek naar het netwerk.

“Ik geloof dat er potentieel honderden nog te identificeren klanten zijn”, schreef een speciaal agent van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid in de klacht.

Het referendum in Nevada wil bordelen failliet laten gaan

De klacht suggereert dat het onderzoek in 2020 begon, toen een vertrouwelijke bron, die in afwachting was van een veroordeling op grond van lopende federale strafrechtelijke aanklachten, informatie verstrekte aan de autoriteiten over het netwerk van bordelen.

In de zaak werden twee inwoners van Massachusetts aangeklaagd, Han “Hana” Lee, 41, en de 30-jarige Junmyung Lee, evenals James Lee, een 68-jarige die in de omgeving van Los Angeles woont.

Beiden werden beschuldigd van samenzwering om te dwingen en te verleiden om te reizen om deel te nemen aan illegale seksuele activiteiten.

“Er wordt beweerd dat de beklaagden gezamenlijk de infrastructuur voor bordelen in meerdere staten hebben opgezet, waarmee ze vrouwen – vooral Aziatische vrouwen – konden overhalen, aanzetten en verleiden om naar Massachusetts en Virginia te reizen om zich in de prostitutie te begeven”, aldus het Amerikaanse Openbaar Ministerie.

De aanklacht luidt dat Han tussen december 2019 en oktober van dit jaar ‘iets minder dan $ 795.000 aan contant geld heeft gestort op haar persoonlijke bankrekeningen van de Bank of America, terwijl ze ook nog eens ongeveer $ 109.000 aan contant geld heeft gebruikt om betalingen te doen op haar creditcardrekening bij de Bank of America. , die ze regelmatig gebruikt voor reisgerelateerde aankopen en andere uitgaven in verband met bordeelactiviteiten.’

In dezelfde periode heeft Junmyung, een student, “iets minder dan $194.000 contant op zijn persoonlijke Bank of America-rekening gestort, terwijl hij ook nog eens $47.305 in contanten gebruikte om betalingen te doen op zijn Bank of America-creditcardrekening”, aldus de klacht. gezegd.

Twee websites waarop reclame wordt gemaakt voor diensten van prostituees die in de bordelen werkten, bevatten naaktfoto’s van vrouwen en hun fysieke afmetingen.

“Hier om onze geweldige vrienden uit Boston te dienen”, zei een van de websites, volgens een afbeelding bekeken door CNBC.

“Elke website beschreef naar verluidt een verificatieproces dat geïnteresseerde sekskopers ondernamen om in aanmerking te komen voor afspraakboekingen – inclusief het eisen dat klanten een formulier invullen met hun volledige naam, e-mailadres, telefoonnummer, werkgever en referentie als ze die hadden”, aldus het Amerikaanse Openbaar Ministerie. gezegd.

Han Lee en Junmyung Lee werden woensdagochtend gearresteerd en zullen later op de dag voor de federale rechtbank van Boston verschijnen. James Lee werd gearresteerd in Californië, waar hij woont, en zal op een later tijdstip voor de rechtbank in Boston verschijnen.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert