FINANCIEEL.com

Boeing-topman zegt dat 2023 het ‘jaar van widebody-bestellingen’ zal zijn

Boeing-topman zegt dat 2023 het ‘jaar van widebody-bestellingen’ zal zijn

Een Boeing 777x wordt getoond tijdens de International Paris Air Show op de luchthaven ParisLe Bourget, op 20 juni 2023.

Geoffroy Van Der Hasselt | AFP |

Boeing Stan Deal, CEO van Commercial Airplanes, zegt dat 2023 een jaar is geweest van bestellingen voor widebody-vliegtuigen, waarbij de Amerikaanse fabrikant verwacht meer deals aan te kondigen tijdens de Dubai Airshow van deze week.

Zijn opmerkingen komen na berichten dat Boeing en Emirates dicht bij overeenstemming zijn over een grote bestelling van 777 vliegtuigen, wat bijdraagt ​​aan de bestaande orderportefeuille van de luchtvaartmaatschappij uit de Emiraten van 155 777X-vliegtuigen van Boeing.

“We hebben in 2022 een sterk herstel gezien in de bestellingen voor smalle body’s en nu, in 2023, lijkt het het jaar te zijn van bestellingen voor brede body’s, en ik vermoed dat als je deze show ziet ontvouwen, je nog veel meer bestellingen voor widebody-producten zult zien. de industrie”, zei Deal, die tevens executive vice-president is van Boeing, tegen Dan Murphy van CNBC.

Eerder dit jaar hebben de Saoedi-Arabische luchtvaartmaatschappij Saudia en het nieuw opgerichte Riyadh Air elk bestellingen geplaatst voor 39 van de 787 Dreamliner-jets van Boeing, en Deal gelooft dat de vraag vanuit de Golf snel zal blijven groeien.

CEO van Boeing: Dit is het jaar van de wide body-orders

De Dubai Airshow ging maandag van start en Deal bevestigde dat er actieve gesprekken gaande zijn met een aantal luchtvaartmaatschappijen uit de Golf.

“Dit is een zeer unieke regio in de geografie die het vertegenwoordigt. Binnen een vlucht van acht uur kun je 80% van de wereldbevolking bereiken, en we voorspellen dat de komende twintig jaar ongeveer 3.000 vliegtuigen nodig zullen zijn in deze regio. regio”, aldus Deal.

“Deze regio neigt te neigen naar de vraag naar widebody-orders – dat is het kenmerk geweest omdat het verbonden werelden zijn – dus in de orders die je vorig jaar van Saudia en Riyadh Air hebt gezien die 787’s bestelden, was dat min of meer het startpunt van wat lijkt te zijn voor ons nu een bestelperiode zijn.”

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert