Boeing (BA) winst Q4 2022

By Jernst van Waal

Een Boeing 747-8F van AirBridgeCargo stijgt op vanaf de luchthaven Leipzig/Halle.

Jan Woitas | Foto Alliantie | Getty-afbeeldingen

Boeing rapporteerde een verlies van $ 663 miljoen in het vierde kwartaal omdat problemen met de toeleveringsketen op de resultaten drukten, ondanks een opleving in de verkoop en levering van vliegtuigen die de omzet opdreven.

Luchtvaartmaatschappijen en vliegtuigfabrikanten hebben geprofiteerd van een sterk herstel van het vliegverkeer, een van de zwaarst getroffen bedrijfstakken tijdens de pandemie.

Toch genereerde Boeing $ 3,1 miljard aan cashflow in het vierde kwartaal, meer dan analisten hadden voorspeld, en $ 2,3 miljard voor het jaar, het hoogste aantal sinds 2018, vóór de tweede van twee dodelijke 737 Max-crashes die een jarenlange crisis voor het bedrijf veroorzaakten .

De aandelen van Boeing daalden ongeveer 1% in premarket-handel na het rapporteren van resultaten.

Dit is hoe Boeing in het vierde kwartaal presteerde in vergelijking met de schattingen van analisten die door Refinitiv werden nageleefd:

  • Aangepast verlies per aandeel: $ 1,75 versus verwachte winst per aandeel van 26 cent.
  • Winst: $ 19,98 miljard versus $ 20,38 miljard verwacht.

Supply chain- en arbeidstekorten schaadden de bedrijfsresultaten voor het vierde kwartaal.

De leiders van Boeing aarzelen om de productie op te voeren.

“We zijn trots op hoe we 2022 hebben afgesloten, en ondanks de hindernissen die voor ons liggen, hebben we vertrouwen in onze weg die voor ons ligt”, zei CEO Dave Calhoun in een memo aan medewerkers. “We hebben een robuuste pijplijn van ontwikkelingsprogramma’s, we innoveren voor de toekomst en we verhogen de investeringen om ons voor te bereiden op onze volgende generatie producten.”

Dit is het laatste nieuws. Kom later terug voor updates.