Boeing (BA) Q4 2020-inkomsten

By Jernst van Waal

Het Boeing 737 Max-vliegtuig maakt zich op om te landen na een testvlucht in Seattle, Washington, 30 september 2020.

Mike Siegel | De Seattle Times | Bloomberg via Getty Images

Boeing rapporteerde een recordnettoverlies van meer dan $ 11,9 miljard in 2020 – resultaten die verslechterden nadat het het debuut van zijn 777X-vliegtuig tot eind 2023 had uitgesteld, en in het vierde kwartaal een last van $ 6,5 miljard kreeg tegen dat wide-body-programma als de coronavirus-pandemie schaadde de vraag.

De aandelen van Boeing kelderden met meer dan 3% in de premarket-handel.

Hier zijn de cijfers:

  • EPS: een verlies van $ 15,25 per aandeel, het is onmiddellijk onduidelijk of dat vergelijkbaar is met een verlies van $ 1,80, dat is de consensusschatting van Refinitiv.
  • Omzet: $ 15,30 miljard, tegenover $ 15,07 miljard verwacht volgens schattingen van Refinitiv

De omzet van Boeing in het vierde kwartaal daalde met 15% ten opzichte van een jaar geleden tot $ 15,3 miljard, beter dan analisten hadden voorspeld voor $ 15,07 miljard aan omzet. Het nettoverlies van het bedrijf liep op tot $ 8,4 miljard van $ 1,01 miljard in het vierde kwartaal van 2019.

Het bedrijf zal zijn vooruitzichten schetsen voor een herstel in wat een nieuw uitdagend jaar voor de luchtvaart wordt, aangezien nieuwe reisbeperkingen en coronavirusinfecties de reeds verminderde vraag naar vluchten inperken.

“2020 was een jaar van diepgaande maatschappelijke en wereldwijde ontwrichting die onze branche aanzienlijk heeft beperkt. De diepe impact van de pandemie op het commerciële vliegreizen, in combinatie met de aarding van de 737 MAX, daagde onze resultaten uit”, aldus CEO Dave Calhoun in het persbericht.

De omzet in de commerciële vliegtuigen-eenheid daalde met 37% in het vierde kwartaal van een jaar eerder tot $ 4,73 miljard.

De vliegtuigleveringen van Boeing daalden tot het laagste in decennia en het aantal annuleringen bereikte vorig jaar records toen de 737 Max aan de grond werd gehouden na twee dodelijke crashes en een ineenstorting van de vraag naar reizen door de pandemie.

De omzet in zijn steeds belangrijker wordende defensie-, ruimtevaart- en beveiligingsbedrijf hielp een deel van de zwakte te compenseren en steeg in het vierde kwartaal met 14% tot $ 6,78 miljard.

Boeing-executives zullen hun resultaten bespreken tijdens een 10.30 uur ET-oproep met analisten.

De in Chicago gevestigde vliegtuigfabrikant probeert een pagina om te slaan van twee crashes van zijn 737 Max waarbij alle 346 aan boord omkwamen. De Amerikaanse luchtvaartregelgevers gaven in november toestemming voor de best verkochte vliegtuigen om weer te vliegen, waardoor Boeing ongeveer 400 nieuwe jets kon gaan leveren die het in zijn fabriek in Seattle en omgeving heeft geproduceerd, maar niet aan klanten kon overhandigen. klanten. American Airlines, United Airlines, Alaska Airlines, Aeromexico en Brazil’s Gol behoren tot de luchtvaartmaatschappijen die tot nu toe Max-jets hebben ontvangen.

Leveringen zijn essentieel voor Boeing, omdat luchtvaartmaatschappijen het grootste deel van de prijs van het vliegtuig betalen.

Beleggers willen ook weten wat de vooruitzichten van Boeing zijn voor widebody-vliegtuigen. Het heeft de productie van zijn 787 Dreamliner-vliegtuigen al stopgezet, jets die worden gebruikt voor internationale langeafstandsvliegtuigen, het type reizen dat het meest is getroffen door de pandemie.

CEO Calhoun voorspelde in april dat de vraag naar reizen binnen twee tot drie jaar niet zal terugkeren naar het niveau van 2019.

Dit verhaal ontwikkelt zich. Controleer de updates.