FINANCIEEL.com

Bloomingdale’s, Gap, Aldo bank op roze koopwaar

Bloomingdale’s, Gap, Aldo bank op roze koopwaar

Bloomingdale’s is slechts een van de retailers en merken die proberen in te spelen op de buzz van Barbie. Het heeft een pop-up met exclusieve op Barbie geïnspireerde kleding en accessoires, samen met een levensgrote Barbie-doos waarin shoppers kunnen poseren.

Bloomingdales

NEW YORK CITY — In het midden van Manhattan kunnen shoppers in een levensgrote Barbie-doos stappen, poseren met een felroze glijbaan en oorbellen, jurken en kaarsen bekijken die zijn geïnspireerd op de iconische plastic pop.

De pop-upwinkel in de flagshipstore van Bloomingdale is slechts één voorbeeld van hoe retailers proberen de buzz te verzilveren voorafgaand aan de vrijdag release van “Barbie” van Warner Bros.

gerelateerd beleggingsnieuws

McDonald's Grimace-gekte op sociale media kan zijn aandelen ook een boost geven, zegt Truist

CNBC Pro

Meer dan 100 merken, waaronder Bloomingdale’s, van Kohl, Crocs En Gathebben licentieovereenkomsten of andere deals met speelgoedmaker Mattel om mode, beauty, accessoires en meer met Barbie-thema te verkopen. Veel van die items zijn geschikt voor volwassenen die jeugdherinneringen willen kanaliseren door felroze hakken aan te trekken of te loungen op een zwembandje dat eruit ziet alsof het kwam uit een Barbie-droomhuis.

Bloomingdale’s heeft een exclusieve collectie op Barbie geïnspireerde dameskleding en accessoires voor zijn private label Aqua. Het hoopt ook winkelend publiek te trekken met etalages met Barbie-thema op Lexington Ave., speciale evenementen en gratis haarstyling.

Met een scheutje knalroze hopen winkeliers de zomerdoldrums en inflatieblues te verdrijven. De Barbie-merchandise, die maanden geleden in de aanloop naar de film uitkwam, laat zien hoe retailers harder hebben moeten werken en creatief moeten zijn om de aandacht van het winkelend publiek te trekken en hen te overtuigen de volle prijs te betalen. Bedrijven waaronder het moederbedrijf van Bloomingdale Macy’sgrootwinkelbedrijf Doel en coach ouder Tapijtwerk hebben gewaarschuwd voor een zwakkere verkoop van discretionaire handelswaar en dure artikelen in de VS, aangezien consumenten meer betalen voor boodschappen en meer uitgeven aan diensten zoals uit eten gaan en reizen.

Bovendien hebben miljoenen Amerikanen dit najaar nog een andere uitgave: de betalingen voor studieleningen worden hervat na een pandemiegerelateerde pauze van meer dan drie jaar.

De opkomst van #Barbiecore: Mattel verzilvert nostalgie voorafgaand aan de filmrelease

Aldo Chief Brand en Product Officer Daianara Grullon Amalfitano zei dat wat sprankeling en felroze het winkelend publiek uit een praktische, budgetgerichte mentaliteit zou kunnen halen.

“Deze Barbie Aldo-samenwerking is er een waarbij dat rationele denken misschien gewoon uit het raam verdwijnt en je denkt: ‘Ah, dit maakt me zo gelukkig. Zo goed. Ik moet het hebben’,” zei ze.

Ongeveer de helft van Aldo’s Barbie-collectie was in de eerste week uitverkocht. Het bedrijf zei dat het werkt aan het aanvullen van de voorraad voor de limited edition-collectie, die 19 items bevat, van crossbody-tassen tot pumps.

Ongeveer de helft van de 317 Noord-Amerikaanse winkels van Aldo voert de lijn, samen met de website. De Aldo-producten zijn ook verkrijgbaar bij geselecteerde Macy’s-winkels en op Macy’s website.

Aldo heeft een collectie Barbie schoenen en handtassen. Sommige artikelen, zoals de Barbie-platformsandalen, waren binnen 24 uur uitverkocht, aldus het bedrijf.

aldo

Macy’s duurdere warenhuis, Bloomingdale’s, heeft de Barbie the Movie x Aqua-lijn in negen winkels en online, en gemengd met merchandise van andere merken. Tot dusver verkopen de Barbie-merchandise “ongelooflijk goed” en zijn ze aantrekkelijk voor klanten van verschillende generaties, zegt Frank Berman, chief marketing officer van het warenhuis.

Berman zei dat de detailhandelaar opzettelijk items in verschillende prijsklassen in de door Barbie geïnspireerde collectie heeft opgenomen, van een roze kaars van $ 24 tot roségouden oorknopjes met hart voor $ 8.350.

“We hebben een paar dingen die een beetje overdreven zijn, maar het is samengesteld zodat iedereen er een stukje van kan hebben,” zei hij.

Veel items in de Barbie-collectie van Gap zijn uitverkocht. Ze omvatten een rechthoekige felroze zonnebril voor volwassenen en een T-shirt met Ken in grote roze hoofdletters, beide $ 39,95.

Gap heeft een aantal van zijn populaire Barbie-items uitverkocht, waaronder rechthoekige roze zonnebrillen. Het roze spijkerjack presteert ook uitstekend in de winkels en op de website.

Gat

Barbie te hulp?

Barbie zorgt misschien niet zomaar voor een trage kassa in 2023. Het geroezemoes zou ook de uitgaven aan niet-essentiële items kunnen verhogen die zijn gedaald na een golf van Covid-uitgaven.

Winkeliers zullen waarschijnlijk unieke en trendy koopwaar moeten blijven aanbieden om ervoor te zorgen dat het winkelend publiek meer wil dan nodig heeft terwijl ze zich voorbereiden op het allerbelangrijkste vakantieseizoen.

Volgens marktonderzoeker Circana, het gefuseerde bedrijf dat voorheen bekend stond als The NPD Group en IRI, daalde de verkoop van discretionaire algemene handelswaar in juni met 4% in dollars in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden. De verkoop per eenheid in de categorie daalde in die periode met 9%.

Vorige week, Amazone, Walmart, Target en anderen stimuleerden de verkoop door diepere kortingen aan te bieden met Amazon Prime Day en andere concurrerende promoties. Consumenten gaven $ 12,7 miljard uit tijdens het tweedaagse verkoopevenement online in de VS, een groei van 6,1% op jaarbasis en een nieuw record, volgens Adobe Analytics.

Barbie brak vorige week door als een populair zoekitem. Het sprong van de 85e naar de 49e plaats op de lijst met topmerken deze Prime Day ten opzichte van vorig jaar, volgens vroege gegevens van Teller. Het populairste Barbie-item dat tijdens het verkoopevenement werd verkocht, was de verzamelpop “Barbie” van hoofdrolspeelster Margot Robbie.

Terwijl Amerikanen op zoek zijn naar deals, is Barbie slechts een van de manieren waarop retailers hen overhalen om verder te kijken dan de essentie.

Hoe de Barbie-film de zaken van Mattel verandert

Oliver Chen, een retailanalist voor Cowen, zei dat merken hebben geprofiteerd van trends zoals de verschuiving naar ruimvallende denim, de terugkeer naar gekledere en meer op maat gemaakte outfits voor gelegenheden en de verhoogde interesse in innovatieve make-up- en huidverzorgingsproducten.

“Elk merk houdt van nieuwheid omdat nieuwheid verlangen creëert”, zei Chen.

Barbie is “weer een drijvend reddingsvest” waar retailers zich aan kunnen vastgrijpen, zegt Susan Fournier, professor marketing en decaan van de business school van Boston University. Het merk heeft ingebouwde herkenning, nostalgie die over generaties resoneert en ingebakken gratis marketing vanwege de film.

In tegenstelling tot andere merchandise met een filmthema, is Barbie niet alleen een logo dat op T-shirts en rugzakken kan worden geplakt, maar een esthetiek die huisartikelen, make-up en kleding doorsnijdt en een optimisme uitstraalt waar veel shoppers naar verlangen, zei ze.

“We zitten in een behoorlijk rommelige wereld”, zei ze. “We bevinden ons in de post-Covid-wereld, die een hoop bagage heeft. Er is een hoop angst. En dan krijg je Barbie en het is helemaal roze. En ik denk dat er iets heel dieps zit in een honger daarnaar.”

Ze zei dat een deel van de kracht van het merk voortkomt uit de ingewikkelde nalatenschap. Barbie is nauw verbonden met perfectie, met haar kleine taille, mooie huis en knappe vriendje. Maar Barbie was ook ongehuwd en werd astronaut vóór de eerste maanlanding.

“Er is iets cultureels krachtigs aan het leven in die tegenstrijdige ruimte,” zei Fournier.

In Bloomingdale’s pop-upwinkel in New York City kunnen shoppers een exclusieve Barbie-collectie kleding en accessoires van huismerk Aqua vinden. De website van de retailer en negen winkels voeren de collectie.

Bloomingdales

Achter de Barbie-bult aan en verder

Andere retailers hebben een soortgelijk draaiboek uitgevoerd met branding geïnspireerd door de popcultuur.

TapijtwerkEigendom Coach heeft samengewerkt met geliefde merken en beroemdheden, waaronder Disney en strip Peanuts. Het had een collectie kleding en accessoires geïnspireerd door Jean-Michel Basquiat, de overleden New Yorkse kunstenaar die in de jaren tachtig beroemd werd vanwege zijn edgy en op graffiti geïnspireerde ontwerpen. Het lanceerde onlangs een nieuwe collectie met actrice Kirsten Dunst.

Coach CEO Todd Kahn zei dat het bedrijf zorgvuldig kiest welke partnerschappen zinvol zijn. Hij zei dat hij het leuk vond om de Barbie-samenwerkingen van andere merken te zien, maar Coach besloot geen partnerschap aan te gaan.

“Mensen gebruiken zo vaak samenwerkingen voor een snelle piek”, zei hij. “We zijn geïnteresseerd in duurzaamheid op de lange termijn. Daarom zijn we met onze samenwerkingen erg selectief op hen geworden. We gebruiken ze om een ​​nieuw publiek aan tafel te krijgen. En dan meten we achteraf hoe plakkerig ze zijn. superbelangrijk.”

Hij zei bijvoorbeeld dat de Basquiat-items van Coach nieuwe en meer betrokken klanten aantrokken, ongeveer 10% meer Gen Z- en millennial-klanten binnenhaalden dan de hoofdcollecties en hen verleidden om enkele van de hoogste prijzen van Coach te betalen.

Sommige merken lijken een Barbie-buil te krijgen, maar het valt nog te bezien of die klanten blijven hangen.

Berman, al jarenlang Chief Marketing Officer van Bloomingdale, zei dat de keten een toename in winkel- en websiteverkeer ziet wanneer er samenwerkingen zijn. Daarom heeft het vlaggenschip van het bedrijf “The Carousel”, een speciale pop-upruimte, die ook online kan worden gewinkeld.

De retailer heeft mode, een bekend merk en een gedenkwaardige ervaring vele malen eerder gecombineerd. Het had een pop-up die was geïnspireerd op de hitserie van Netflix, ‘Bridgerton’. Vele jaren geleden had het een pop-up met “Moulin Rouge”-thema, compleet met can-can-dansers en een optreden van de filmster, Nicole Kidman.

Aldo’s Amalfitano weigerde de recente verkoopcijfers of de prognose voor het jaar te delen. Maar net als andere retailers heeft het schoenen- en accessoiremerk de terugval in discretionaire uitgaven gevoeld, zei ze.

Ze hoopt dat de hogere verkopen en de betrokkenheid van het winkelend publiek zullen aanhouden, zelfs als de Barbie-merchandise op is.

“Dat is een brandende vraag,” zei ze.

– Caitlin Freda en Courtney Reagan van CNBC hebben bijgedragen aan dit rapport.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert