FINANCIEEL.com

BlackRock benoemt Saudi Aramco CEO Amin H. Nasser tot board

BlackRock benoemt Saudi Aramco CEO Amin H. Nasser tot board

Amin H. Nasser, president en CEO van Saudi Aramco, spreekt tijdens een persconferentie in het Plaza Conference Centre in Dhahran, Saoedi-Arabië op 3 november 2019.

Hamad Mohamed | Reuters

Zwarte rock zei maandag dat Amin H. Nasser, CEO van de Saoedi-Arabische oliegigant Aramco, toetreedt tot de raad van bestuur van de vermogensbeheerder.

De grootste vermogensbeheerder ter wereld zei dat de verhuizing de nadruk van het bedrijf op het Midden-Oosten weerspiegelt als onderdeel van zijn langetermijnstrategie. BlackRock beheerde vanaf 2022 meer dan $ 8 biljoen aan klantactiva.

“Amin’s indrukwekkende carrière bij Aramco, die meer dan vier decennia beslaat, geeft hem een ​​uniek perspectief op veel van de belangrijkste kwesties waarmee ons bedrijf en onze klanten worden geconfronteerd”, zei Larry Fink, voorzitter en CEO van BlackRock, in een verklaring.

“Zijn leiderschapservaring, begrip van de wereldwijde energie-industrie en de drijfveren van de verschuiving naar een koolstofarme economie, evenals zijn kennis van het Midden-Oosten, zullen allemaal een zinvolle bijdrage leveren aan de BlackRock Board-dialoog,” voegde Fink eraan toe.

Nasser bekleedt sinds 2015 de toppositie bij Aramco nadat hij toezicht had gehouden op de beursgang van de oliemaatschappij. In 2021 kondigde Aramco haar voorstel aan om tegen 2050 een netto-nulgasemissie te bereiken.

BlackRock loopt voorop bij de acceptatie door de sector van richtlijnen en strategieën op het gebied van milieu, maatschappij en corporate governance. Het bedrijf, dat een aantal “duurzame” fondsen verkoopt, is onder vuur komen te liggen vanwege zijn investeringen in fossiele brandstoffen, terwijl het een politiek boksbal wordt met zowel democraten als republikeinen die kritiek hebben op zijn ESG-beleid.

Dit is het laatste nieuws. Kom later terug voor updates.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert