FINANCIEEL.com

Black Friday-shoppers gaven een recordbedrag van $9,8 miljard uit aan online verkopen in de VS, een stijging van 7,5% ten opzichte van vorig jaar

Black Friday-shoppers gaven een recordbedrag van $9,8 miljard uit aan online verkopen in de VS, een stijging van 7,5% ten opzichte van vorig jaar

Black Friday-shoppers kiezen kleding uit in een Lacoste-winkel terwijl retailers strijden om shoppers aan te trekken en de marges proberen te behouden op Black Friday, een van de drukste winkeldagen van het jaar, bij Woodbury Common Premium Outlets in Central Valley, New York, VS 24 november , 2023.

Vincent Alban | Reuters

De e-commerce-uitgaven op Black Friday stegen met 7,5% ten opzichte van een jaar eerder en bereikten in de VS een record van $9,8 miljard, volgens een rapport van Adobe Analytics, een verdere indicatie dat prijsbewuste consumenten willen uitgeven aan de beste deals en op jacht zijn naar die deals. aanbiedingen online.

“We hebben het afgelopen jaar een zeer strategische consument zien opkomen die echt probeert te profiteren van deze grote dagen, zodat ze de kortingen kunnen maximaliseren”, zegt Vivek Pandya, hoofdanalist bij Adobe Digital Insights.

De uitgavenpiek op Black Friday weerspiegelt een consument die meer bereid is geld uit te geven dan in 2022, toen de gas- en voedselprijzen pijnlijk hoog waren.

Pandya merkte op dat impulsaankopen mogelijk een rol hebben gespeeld in de groei van Black Friday, aangezien 5,3 miljard dollar van de online verkopen afkomstig was van mobiel winkelen. Hij merkte op dat influencers en advertenties op sociale media het voor consumenten gemakkelijker hebben gemaakt om op hun mobiele apparaten op een comfortabele manier geld uit te geven.

Toch zijn consumenten prijsgevoelig en moeten ze met krappere budgetten omgaan als gevolg van de recordinflatie en rentetarieven van vorig jaar. Volgens het onderzoek van Adobe was 79 miljoen dollar van de omzet afkomstig van consumenten die kozen voor de flexibele betaalmethode ‘Koop nu, betaal later’ om hun portemonnee te strekken, een stijging van 47% ten opzichte van vorig jaar.

De best verkochte categorieën van Black Friday, zo bleek uit het Adobe-rapport, waren elektronica zoals smartwatches en televisies, samen met speelgoed en gaming. Ondertussen presteerden hulpmiddelen voor thuisreparatie ondermaats. Pandya zei dat topverkopers rechtstreeks verband hielden met de producten met de beste kortingen.

Adobe verzamelt zijn gegevens door een biljoen bezoeken aan Amerikaanse retailwebsites, 18 productcategorieën en 100 miljoen unieke items te analyseren. Het volgt geen fysieke detailhandelstransacties.

Uit een Mastercard-analyse van de Black Friday-verkopen van dit jaar bleek dat de verkopen in de winkels met iets meer dan 1% stegen ten opzichte van de online verkopen, die met ruim 8% groeiden vergeleken met vorig jaar.

“Ik denk echt dat het paradigma is veranderd rond de Black Friday-ervaring in de winkel, de lange rijen en dat soort dingen”, aldus Pandya van Adobe.

Consumenten zitten “meer aan het stuur” als ze online winkelen, voegde hij eraan toe, omdat het gemakkelijker is om prijsvergelijkingen naast elkaar te maken en een betere prijs te garanderen.

Retailers zijn zich bewust van de opkomst van consumenten die op deals jagen en willen zoveel mogelijk van hen bereiken. Bedrijven vinden het leuk Beste koop En Lowe’s hebben beide hogere kortingsniveaus aangekondigd. Andere detailhandelaren vinden het leuk Doel En Ultieme schoonheid hebben pop-uppromoties gelanceerd die 24-uurskortingen bieden op bepaalde merken en artikelen.

Black Friday hield het momentum vast ten opzichte van de dag ervoor, op Thanksgiving, toen de online verkoop in totaal $5,6 miljard bedroeg, volgens een eerdere analyse van Adobe.

Adobe verwacht dat de koopkracht dit weekend en tot en met Cyber ​​Monday aanhoudt, terwijl de grootste koopjes nog in het verschiet liggen. Het rapport voorspelt dat online shoppers in de loop van zaterdag en zondag ongeveer $10 miljard zullen uitgeven, en een record van $12 miljard op Cyber ​​Monday.

Maar volgens Pandya zullen de uitgaven waarschijnlijk dieper in de vakantieperiode beginnen af ​​te nemen. Cybermaandag, de laatste grote dealdag van de feestdagen, zou de laatste piek in de uitgaven voor niet-essentiële goederen voor de rest van het jaar kunnen zijn.

“We verwachten wel dat de groei zal verzwakken omdat deze kortingen zullen verzwakken en dit seizoen veel bepalend zijn voor het kopersgedrag”, aldus Pandya.

Hij merkte op dat er altijd cadeaugevers zijn die hun kerstaankopen uitstellen, zodat de uitgaven tot laat in december kunnen blijven binnensijpelen. Maar de echte groeistijgingen, zo zei hij, “komen uiteindelijk neer in november en de Thanksgiving-week.”

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert