FINANCIEEL.com

Bitcoin daalt scherp voor de Fed-vergadering en terwijl investeerders de zorgen van Binance wegen

Bitcoin daalt scherp voor de Fed-vergadering en terwijl investeerders de zorgen van Binance wegen

Standard Chartered voorspelt dat bitcoin in 2023 zou kunnen dalen tot $5.000 als onderdeel van hun onderzoek naar mogelijke marktverrassingen volgend jaar.

Nurfoto |

De prijs van bitcoin daalde scherp en plotseling begon de week toen beleggers wachtten op een belangrijke beleidsbeslissing van de Federal Reserve en de zorgen rond Binance verwerkten.

Bitcoin was voor het laatst meer dan 3% lager op $ 29.198,15, volgens Coin Metrics. Eerder zakte het tot $ 28.995,02, het laagste niveau in meer dan een maand.

De reden achter de scherpe daling is onduidelijk, hoewel de beweging samenviel met een Wall Street Journal-rapport dat de recente bezorgdheid van investeerders rond Binance aanwakkerde. Met name CEO Changpeng “CZ” Zhao suggereerde naar verluidt in een privégesprek in 2019 dat Binance-filialen een deel van het handelsvolume voor hun rekening hadden genomen rond de tijd dat het zijn Amerikaanse handelstak lanceerde. Er zijn vragen over de vraag of deze activiteit “wash trading” vormde, gericht op het opblazen van het volume.

Binance is de grootste cryptobeurs ter wereld. Het werd vorige maand aangeklaagd door de Securities and Exchange Commission en staat centraal in een onderzoek van het ministerie van Justitie dat waarschijnlijk zal eindigen met een instemmingsbesluit of schikking, meldde CNBC eerder. Federale aanklagers hebben antiwitwasovertredingen en beschuldigingen van ontduiking van sancties tegen elkaar afgewogen, beschuldigingen die het voor Binance of oprichter Zhao moeilijk zouden maken om door te gaan met het verkrijgen van bedrijfsvergunningen.

Elders kijken beleggers ook naar wat de Federal Reserve doet aan het einde van haar tweedaagse vergadering op woensdag.

“Bitcoin fluctueert nog iets meer dan een week binnen een smal bereik, en dat zal waarschijnlijk zo blijven tot het einde van de FOMC-bijeenkomst van deze week”, zegt Yuya Hasegawa, cryptomarktanalist bij de Japanse bitcoin-exchange Bitbank. “De markt heeft deze week nog een renteverhoging van 25 basispunten door de Fed bijna volledig ingeprijsd en let goed op of ze tegen het einde van dit jaar nog een nieuwe zullen doorvoeren, zoals de eerdere economische vooruitzichten van het FOMC suggereerden.”

Tariefverhogingen hielpen de prijs van bitcoin in 2022 te verlagen, die al gevuld was met verschillende negatieve katalysatoren voor de industrie. Ondanks de recente veerkracht van bitcoin en de rally van aandelen, blijven de zorgen over de recessie bestaan, aangezien handelaren het vertraagde effect van renteverhogingen en recente signalen van vertraging in de economie afwegen.

“We moeten de persoonlijke consumptieve uitgaven van juni nog zien … en ze zullen waarschijnlijk niet snel de beslissing nemen om de renteverhogingen stop te zetten totdat ze meer gegevens hebben en er meer vertrouwen in hebben dat de inflatie aan het dalen is”, voegde Hasegawa eraan toe. “Dit betekent dat de koersbeslissingen van het FOMC voortaan waarschijnlijk ‘live’ zullen blijven en dat bitcoin nog een tijdje niet met succes uit de $31.500 zal breken.”

— Rohan Goswami van CNBC droeg bij aan rapportage.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert