FINANCIEEL.com

Binance zou duizenden kunnen ontslaan als reactie op DOJ-sonde: bron

Binance zou duizenden kunnen ontslaan als reactie op DOJ-sonde: bron

Changpeng Zhao, miljardair en CEO van Binance Holdings Ltd., spreekt tijdens een sessie op de Web Summit in Lissabon, Portugal, op woensdag 2 november 2022.

Zed Jameson | Bloomberg |

Crypto-uitwisseling Binance ontslaat werknemers als reactie op een lopend onderzoek van het ministerie van Justitie dat waarschijnlijk zal eindigen met een instemmingsbesluit of schikking, volgens een huidige werknemer die bekend is met de plannen van het bedrijf.

De bezuinigingen zullen 1.500 tot 3.000 van Binance’s wereldwijde personeelsbestand elimineren, vertelde deze persoon aan CNBC, en zullen tot het einde van het jaar plaatsvinden. The Wall Street Journal meldde eerder op vrijdag dat er al 1.000 werknemers zijn ontslagen, en die ontslagen maken deel uit van het geplande totaal, vertelde de bron aan CNBC. Deze persoon vroeg om anoniem te blijven omdat hij niet bevoegd is om met de pers te praten over interne aangelegenheden.

Het onderzoek van het ministerie van Justitie zal het bedrijf waarschijnlijk fundamenteel hervormen, vertelde de medewerker aan CNBC. Als Binance ervoor kiest om de DOJ-aantijgingen te schikken, kan dit resulteren in een betaling van meerdere miljarden dollars. Reuters heeft gemeld dat federale aanklagers antiwitwasovertredingen en beschuldigingen van ontduiking van sancties hebben afgewogen, beschuldigingen die het voor Binance of oprichter Changpeng Zhao moeilijk zouden maken om door te gaan met het verkrijgen van exploitatievergunningen.

Een woordvoerder van Binance betwistte dat de bezuinigingen gevolgen zouden hebben voor 3.000 werknemers en zei dat het hoge aantal “gewoon niet goed” was.

De woordvoerder zei: “Terwijl we ons voorbereiden op de volgende grote bull-cyclus, is het duidelijk geworden dat we ons moeten concentreren op talentdichtheid in de hele organisatie om ervoor te zorgen dat we behendig en dynamisch blijven. -evalueren of we het juiste talent en de juiste expertise hebben in kritieke rollen.”

Binance heeft de afgelopen maanden te maken gehad met aanzienlijke uitdagingen op het gebied van regelgeving, met als hoogtepunt rechtszaken van de Securities and Exchange Commission en de Commodity Futures Trading Commission wegens vermeend verkeerd gebruik van activa van klanten en de werking van een illegale, niet-geregistreerde beurs in de VS.

Binance-oprichter Changpeng Zhao heeft herhaaldelijk zorgen over de toekomst van de beurs afgewezen, zelfs nadat hij persoonlijk werd genoemd in de rechtszaak van de SEC. Binance zelf heeft aanzienlijk geleden sinds de rechtszaken van Amerikaanse toezichthouders, met een uitstroom van valuta die in de honderden miljoenen loopt. Het bedrijf heeft ook te maken gehad met het vertrek van een aantal belangrijke managers.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert