Biden start opnieuw Amerikaanse hulpprogramma’s voor hulp aan Palestijnen

Een Palestijnse jongen fietst op een straat in de stad Khan Younis in de zuidelijke Gazastrook te midden van een lockdown, op 3 april 2021.

Yasser Qudih | Xinhua News Agency | Getty-afbeeldingen

WASHINGTON – De regering-Biden heeft woensdag aangekondigd dat zij de humanitaire hulp en economische ontwikkeling van de VS voor Palestijnen zal herstellen door middel van een reeks pakketten van miljoenen dollars.

Het hulppakket omvat $ 75 miljoen aan economische en ontwikkelingshulp op de Westelijke Jordaanoever en Gaza, $ 10 miljoen aan vredesopbouwprogramma’s via het US Agency for International Development en $ 150 miljoen aan humanitaire hulp voor de United Nation’s Relief and Works Agency, of UNRWA.

Op een briefing van het State Department op woensdag vertelde woordvoerder Ned Price aan verslaggevers dat de Verenigde Staten het hulppakket hadden besproken met relevante bondgenoten en partners in de regio.

“ De Verenigde Staten zetten zich in voor het bevorderen van welvaart, veiligheid en vrijheid voor zowel Israëli’s als Palestijnen op tastbare manieren op korte termijn, wat op zichzelf belangrijk is, maar ook als een middel om te komen tot een onderhandelde tweestatenoplossing, “Staatssecretaris Antony Blinken schreef in een verklaring.

In 2018 bezuinigde de toenmalige president Donald Trump bijna $ 300 miljoen aan jaarlijkse financiering voor het VN-agentschap dat Palestijnse vluchtelingen ondersteunt.

Plaats een reactie