Financieel.com

Biden staat open voor onderhandelingen over verhoging van de vennootschapsbelasting, maar zegt dat de VS gedurfde maatregelen moet nemen op het gebied van infrastructuur

President Joe Biden spreekt over banen en de economie in het Witte Huis in Washington, VS, 7 april 2021.

Kevin Lemarque | Reuters

President Joe Biden zei woensdag dat hij bereid is te onderhandelen over de voorgestelde verhoging van het vennootschapsbelastingtarief in zijn infrastructuurplan van $ 2 biljoen.

“Ik ben bereid daarnaar te luisteren”, zei Biden in het Witte Huis toen hem werd gevraagd of hij een lager vennootschapsbelastingtarief dan 28% zou overwegen, waar zijn plan momenteel om vraagt.

‘We moeten hiervoor betalen’, voegde Biden eraan toe, en merkte op dat er ‘veel andere manieren zijn waarop we het kunnen doen’.

‘Maar daar wil ik wel over onderhandelen’, zei hij.

De opmerking van de president over het vennootschapsbelastingtarief kwam nadat hij de omvang en reikwijdte van zijn voorgestelde herziening van de infrastructuur grondig had verdedigd.

Republikeinen hebben snel kritiek geuit op het plan om te veel projecten te financieren die naar hun mening buiten de definitie van infrastructuur vallen. Senaatsleider Mitch McConnell, R-Ky., Heeft geprobeerd het plan te bestempelen als een “paard van Troje” voor liberaal beleid, en andere GOP-wetgevers hebben beweerd dat slechts een klein deel van de enorme rekening naar “echte infrastructuur” gaat.

Maar Biden voerde woensdagmiddag aan dat “het idee van infrastructuur altijd is geëvolueerd om te voldoen aan de ambities van het Amerikaanse volk en hun behoeften. En het evolueert vandaag weer.”

De president zei dat hij het debat over de details van het wetsvoorstel toejuicht, en zei dat “elke Republikein die dit voor elkaar wil krijgen” wordt uitgenodigd voor het Witte Huis.

Maar hij merkte op dat zijn eigen mening is dat de hervorming van de infrastructuur moet worden ontworpen met het oog op de toekomst, in plaats van gericht op het repareren van bestaande structuren.

“We repareren niet alleen voor vandaag. We bouwen voor morgen,” zei Biden.

“Het is geen plan dat aan de randen sleutelt. Het is een investering die maar één keer in een generatie plaatsvindt in Amerika, in tegenstelling tot alles wat we hebben gedaan sinds we het snelwegsysteem hebben aangelegd en decennia geleden de Space Race hebben gewonnen”, zei de president.

“Het is een plan dat miljoenen Amerikanen aan het werk zet om te repareren wat er in ons land kapot gaat: tienduizenden kilometers wegen en snelwegen, duizenden bruggen die dringend moeten worden gerepareerd. Het is ook een blauwdruk van de infrastructuur die nodig is voor morgen”, zegt hij. toegevoegd.

Biden’s voorstel, genaamd het American Jobs Plan, omvat ongeveer $ 2 biljoen aan uitgaven gedurende acht jaar. Het Witte Huis bood een 15-jarige weg om het plan te financieren, deels door het vennootschapsbelastingtarief te verhogen tot 28%. Republikeinen hadden de heffing verlaagd van 35% naar 21% als onderdeel van de belastingwet van de voormalige president Donald Trump uit 2017.

De infrastructuurwet zou ook andere maatregelen implementeren, zoals het verhogen van de wereldwijde minimumbelasting voor multinationale ondernemingen en het dichten van zogenaamde ‘offshoring’ mazen in de financiering.

Dit is het laatste nieuws. Controleer alstublieft nogmaals voor updates.

Exit mobile version