Biden-infrastructuurplan omvat verhoging van de vennootschapsbelasting en transportuitgaven

By Jernst van Waal

De Amerikaanse president Joe Biden geeft een update over de reactie van de regering op de coronavirusziekte (COVID-19) en de stand van de vaccinaties tijdens een evenement in het South Court Auditorium in het Witte Huis in Washington, 29 maart 2021.

Jonathan Ernst | Reuters

President Joe Biden zal woensdag een infrastructuurpakket van meer dan $ 2 biljoen onthullen, terwijl zijn regering haar focus verschuift naar het versterken van de post-pandemische economie.

Het plan dat Biden woensdag zal schetsen, zal ongeveer $ 2 biljoen aan uitgaven over acht jaar omvatten, en zou het vennootschapsbelastingtarief verhogen tot 28% om het te financieren, vertelde een ambtenaar dinsdagavond aan verslaggevers.

Het Witte Huis zei dat de belastingverhoging, gecombineerd met maatregelen die bedoeld zijn om offshoring van winsten te stoppen, het infrastructuurplan binnen 15 jaar zou financieren.

Het voorstel zou:

  • Stop $ 621 miljard in transportinfrastructuur zoals bruggen, wegen, openbaar vervoer, havens, luchthavens en de ontwikkeling van elektrische voertuigen
  • Besteed $ 400 miljard aan de zorg voor oudere en gehandicapte Amerikanen
  • Injecteer meer dan $ 300 miljard in het verbeteren van de drinkwaterinfrastructuur, het uitbreiden van breedbandtoegang en het upgraden van elektriciteitsnetten
  • Meer dan $ 300 miljard steken in het bouwen en renoveren van betaalbare woningen, samen met het bouwen en upgraden van scholen
  • Investeer $ 580 miljard in de Amerikaanse productie, onderzoek en ontwikkeling en inspanningen op het gebied van beroepsopleiding

De president zal zijn tweede grote initiatief van het Witte Huis van start gaan na het passeren van een plan voor coronavirus ter waarde van $ 1,9 biljoen eerder deze maand. De regering wil een eerste voorstel goedkeuren dat bedoeld is om banen te creëren, de Amerikaanse infrastructuur te vernieuwen en de klimaatverandering te bestrijden, voordat het overgaat op een tweede plan om het onderwijs te verbeteren en betaald verlof en gezondheidszorg uit te breiden.

Met het woensdag aangekondigde plan wil het Witte Huis laten zien dat het “onze nationale verbeeldingskracht nieuw leven kan inblazen en miljoenen Amerikanen nu aan het werk kan zetten”, zei de regeringsfunctionaris.

Het Witte Huis is van plan de uitgaven te financieren door het vennootschapsbelastingtarief te verhogen tot 28%. Republikeinen hebben de heffing verlaagd van 35% naar 21% als onderdeel van hun belastingwet van 2017.

De administratie streeft er ook naar om de wereldwijde minimumbelasting voor multinationals te verhogen en ervoor te zorgen dat ze ten minste 21% betalen. Het Witte Huis wil ook bedrijven ontmoedigen om belastingparadijzen op te noemen als hun adres en om uitgaven in verband met offshoring, naast andere hervormingen, af te schrijven.

CNBC Politiek

Lees meer over de politieke berichtgeving van CNBC:

Biden hoopt dat het pakket productiebanen zal creëren en de falende Amerikaanse infrastructuur zal redden terwijl het land probeert uit de schaduw van Covid-19 te komen. Hij en de democraten in het Congres willen ook de klimaatverandering bestrijden en een overgang naar schonere energiebronnen starten.

De president zou zijn plannen in Pittsburgh aankondigen, een stad waar de georganiseerde arbeid sterk aanwezig is en de economie een verschuiving heeft ondergaan van traditionele productie en mijnbouw naar gezondheidszorg en technologie. Biden, die beloofd heeft vakbondsbanen te creëren als onderdeel van het infrastructuurplan, lanceerde zijn presidentiële campagne in een vakbondszaal in Pittsburgh in 2019.

Terwijl de Democraten beide kamers van het Congres ternauwernood controleren, staat de partij voor uitdagingen bij het goedkeuren van het infrastructuurplan. De GOP ondersteunt in grote lijnen inspanningen om wegen, bruggen en luchthavens te herbouwen en breedbandtoegang uit te breiden, maar Republikeinen zijn tegen belastingverhogingen als onderdeel van het proces.

“We horen dat de komende maanden een zogenaamd infrastructuurvoorstel zou kunnen komen dat in feite een Trojaans paard zou kunnen zijn voor enorme belastingverhogingen en ander baanbrekende linkse beleidsmaatregelen”, aldus Mitch McConnell, R-Ky, leider van minderheden in de Senaat. zei eerder deze maand.

Biden heeft gezegd dat hij hoopt Republikeinse steun te krijgen voor een infrastructuurwet. Als de Democraten geen 10 GOP-senatoren aan boord kunnen krijgen, zullen ze moeten proberen de rekening door middel van begrotingsverzoening te halen, waarvoor geen Republikeinen nodig zouden zijn om het plan te steunen in een kamer die 50-50 per partij wordt verdeeld.

Ze zouden ook moeten overwegen of ze de fysieke infrastructuurplannen willen verpakken met ander herstelbeleid, waaronder universele pre-K en uitgebreid betaald verlof. Republikeinen zouden waarschijnlijk niet meer uitgaven steunen om het sociale vangnet te vergroten, vooral als democraten de belastingen op de rijken verhogen om programma’s te financieren.

De regeringsfunctionaris zei niet of Biden zou proberen het plan door te voeren met tweeledige steun.

“We zullen beginnen en zullen al begonnen zijn met uitgebreide hulpverlening aan onze tegenhangers in het Congres”, zei de ambtenaar.

Toen hem maandag werd gevraagd hoe het wetsvoorstel kon worden aangenomen, zei perssecretaris Jen Psaki van het Witte Huis dat Biden “de mechanica van het wetsvoorstel zou overlaten aan [Senate Majority] Leider [Chuck] Schumer en andere leiders in het Congres. “

Vanaf nu zullen de Democraten nog twee foto’s hebben van het verzoenen van de begroting vóór de midterms van 2022. Schumer, DN.Y., hoopt de parlementariër van de kamer te overtuigen om Democraten toe te staan ​​het proces ten minste nog een keer te gebruiken buiten die twee mogelijkheden, aldus NBC News.

De partij heeft haar coronavirus-hulppakket van $ 1,9 biljoen zonder een Republikeinse stemming aangenomen.

– Kevin Breuninger van CNBC heeft bijgedragen aan dit rapport

Abonneer je op CNBC op YouTube.