FINANCIEEL.com

Beste luxe treinreizen in Azië: Eastern & Oriental Express

Beste luxe treinreizen in Azië: Eastern & Oriental Express

De Eastern & Oriental Express keert terug naar het spoor.

De diensten voor de treindienst herstarten in februari 2024, zo meldt de eigenaar van de trein, het luxe reisbedrijf Belmond, vandaag.

De passagierstrein, lang beschouwd als een van de meest luxueuze treinreizen in Azië, begon in 1993 te rijden en verbond Bangkok met Singapore. Het stopte met draaien in 2020 aan het begin van de pandemie.

De Eastern & Oriental keert terug met 15 rijtuigen, waaronder twee restauratierijtuigen, een pianobarrijtuig en een observatierijtuig in de open lucht. De acht slaaprijtuigen hebben drie cabinecategorieën – Pullman, State en Presidential – allemaal met airconditioning en een eigen badkamer.

Boekingen voor 2024 zijn vandaag geopend met tarieven vanaf $ 3.410 per persoon voor een driedaagse reis, inclusief alle maaltijden, drankjes en geplande activiteiten.

Twee reizen

De nieuwe dienst zal twee seizoensreizen uitvoeren, beide vertrekkend vanuit Singapore en reizend naar Maleisië.

De ‘Essence of Malaysia’ loopt van november tot februari. Het gaat door Kuala Lumpur, met uitzicht op de Petronas Twin Towers – ooit de hoogste gebouwen ter wereld – voordat het vertrekt naar de populaire eilanden Langkawi en Penang in het westen van Maleisië.

De Eastern & Oriental Express is uitgerust met sierlijke zijde, kersenhouten lambrisering en tapijten gemaakt met Maleisische batik.

Bron: Belmond

Gasten kunnen snorkelen in het Palau Payar Marine Park, een Peranakan-kookles volgen en de “UNESCO-werelderfgoedlocaties, levendige straatkunst en een opwindende eetcultuur” in de stad George Town ervaren, aldus de aankondiging.

Van maart tot oktober kunnen passagiers instappen op de treinroute “Wild Malaysia”. Het stopt langs de oostkant van Maleisië om de regenwouden van het Taman Negara National Park te verkennen, voordat het zich naar Penang waagt.

Treinen met gelijkaardige namen

De Eastern & Oriental Express wordt in de volksmond de “Orient Express” van Zuidoost-Azië genoemd, verwijzend naar de historische trein die vanaf het einde van de 19e eeuw Parijs en Istanbul met elkaar verbond.

De kosten beginnen bij $ 3.410 per persoon voor een driedaagse reis met de Eastern & Oriental Express.

Bron: Belmond

Andere treindiensten gebruiken de naam echter, waaronder een die wordt gerund door Belmond.

Die trein – de “Venice Simplon-Orient-Express” – werkt onder een eenmalige licentieovereenkomst en rijdt sinds 1982.

Het Franse horecabedrijf Accor heeft bredere rechten op de naam door middel van een overeenkomst met de Franse spoorwegmaatschappij SNCF in 2017. Volgens de website zal het bedrijf in 2025 een luxe passagiersdienst lanceren.

Accor bereidt zich ook voor op de lancering van zes “Orient Express La Dolce Vita”-treinen in 2024 die door heel Italië zullen rijden, met reizen naar Parijs, Istanbul en Split, Kroatië, volgens haar website.

Pre-booking voor die service is geopend in december 2022, met prijzen vanaf 2.000 euro ($ 2.192) per persoon per nacht, volgens Accor.

— Lucy Handley heeft bijgedragen aan dit rapport.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert