Bedrijven moeten prioriteit geven aan leeftijdsdiversiteit, evenals geslacht en etniciteit: CEO

Volgens een hoofd van een verzekeringsgroep zal het belangrijk zijn voor bedrijven om te beschikken over een personeelsbestand van meerdere generaties wanneer ze herstellen van de coronaviruspandemie.

Andy Briggs, CEO van de Britse pensioen- en verzekeringsmaatschappij Phoenix Group, vertelde CNBC’s Squawk Box Europe dat leeftijdsdiversiteit een aandachtspunt moet zijn, evenals geslacht en etniciteit.

“Er is in bedrijven veel aandacht voor gender, etniciteit, en absoluut terecht, omdat de beste bedrijven inclusieve en diverse bedrijven zijn. Ik ben er gewoon op gebrand dat er ook een leeftijdsspectrum is voor die overweging”, zei hij op Maandag.

Hij benadrukte dat tijdens de pandemie “de jongere en oudere werknemers, de twee uiteinden van het spectrum, degenen zijn die het meest getroffen zijn” als het gaat om werkgelegenheid.

Bedrijven hebben in veel sectoren personeel ontslagen omdat pandemische thuisblijvende maatregelen sommige bedrijven hebben gedwongen hun deuren te sluiten. Van de 370.000 mensen die in de drie maanden tot eind oktober in het VK werden ontslagen, waren er 112.000 meer dan 50, volgens gegevens van het Office for National Statistics (ONS) die in december zijn vrijgegeven.

Briggs, die ook de zakelijke kampioen van de Britse overheid is voor oudere werknemers, zei: “Inclusieve en diverse bedrijven zijn betere bedrijven die betere beslissingen nemen vanuit een breed scala aan perspectieven, ze vertegenwoordigen hun klanten beter, ze vertegenwoordigen ook beter hun gemeenschap … A een beroepsbevolking met jongere, middelbare en oudere werknemers zal beter presteren dan een beroepsbevolking die niet zo breed is. “

Op de vraag hoe werkgevers lacunes in hun vaardigheden moesten aanpakken, zei Briggs dat oudere werknemers “levenservaring” hebben, maar op sommige gebieden wellicht herscholing nodig hebben. “Het is belangrijk dat bedrijven daarover nadenken over het hele leeftijdsspectrum, niet alleen met betrekking tot jongere werknemers”, voegde hij eraan toe.

Net als andere landen heeft het VK een vergrijzende bevolking: de ONS voorspelt dat een kwart van de burgers 65 jaar of ouder zal zijn in 2050, tegen ongeveer een vijfde in 2018. Dit is belangrijk als het gaat om pensioenuitkeringen.

“Met een vergrijzende bevolking, in welke ontwikkelde natie dan ook, zul je de staatssteun zien verminderen, omdat er meer mensen met pensioen zullen gaan in vergelijking met degenen die werken, en het is onvermijdelijk dat mensen moeten nadenken over meer sparen of werken voor langer, ‘zei Briggs.

Gezien de lage rentetarieven en het rendement op investeringen in verhouding tot de inflatie, moeten mensen nadenken over hoe hun spaargeld wordt geïnvesteerd. “(Ze) moeten ook nadenken over het bedrag dat ze sparen, en vervolgens hoe lang ze gaan werken,” voegde hij eraan toe.

Het soort pensioenen dat mensen hebben, is ook veranderd, zei Briggs. “Als je 20, 30 jaar geleden teruggaat, hadden de meeste mensen wat wij een toegezegd-pensioenregeling noemen, die elk levensjaar een vast (financieel) voordeel geven … Tegenwoordig hebben de meeste mensen een vaste premiepensioen, waar ze een vast bedrag betalen , of dat hun werkgever elke maand een vast bedrag betaalt, en daarom moeten ze veel meer aandacht besteden aan het pensioeninkomen dat ze zullen krijgen. “

Het VK introduceerde in 2012 automatische inschrijving voor pensioenen, wat betekende dat werkgevers hun personeel moesten opnemen in een werkplekregeling – en eraan moesten bijdragen (werknemers kunnen ervoor kiezen om zich af te melden als ze dat wilden).

“Als gevolg daarvan hebben we nu 20 miljoen mensen die sparen in pensioenregelingen op de werkvloer. Vijf of zes jaar geleden waren dat er maar 10 miljoen, dus er is veel overheidsbeleid dat zeer positief is geweest”, aldus Briggs.

Plaats een reactie