FINANCIEEL.com

‘Barbie’, ‘Oppenheimer’ openingsweekend zou enorm kunnen zijn

‘Barbie’, ‘Oppenheimer’ openingsweekend zou enorm kunnen zijn

Cillian Murphy in Oppenheimer en Margot Robbie als Barbie

Julien De Rosa | AFP | ; Stuart C.Wilson |

Dit weekend aan de kassa staat in het teken van atoombommen en blonde bommen.

Wanneer twee grote films van twee verschillende studio’s tegelijkertijd in de bioscoop verschijnen, is het typisch een wedstrijd voor kaartverkoop. Dat is bij niet het geval Warner Bros.’ “Barbie” en Universal’s “Oppenheimer.”

Genaamd “Barbenheimer”, is de dubbele release van deze potentiële blockbusters meer complementair, met veel bioscoopbezoekers die een dubbelfilmreis naar bioscopen plannen

“Sinds we wisten dat deze twee films in hetzelfde weekend in première zouden gaan, is er meteen een popcultuurfenomeen ontstaan”, zegt Erik Davis, algemeen directeur bij Fandango. “Het is het meest verwachte weekend van het jaar geweest.”

De twee films kunnen niet meer van elkaar verschillen, met ‘Barbie’ waarin het iconische centraal staat Mattel pop die door het leven navigeert buiten Barbie Land, en “Oppenheimer” die documenteert hoe de vader van de atoombom de eerste kernwapens maakte.

Toch is het publiek aangetrokken tot beide titels. Deze opwinding is hard nodig voor de binnenlandse kassa nadat een reeks onlangs uitgebrachte films met een groot budget niet aan de verwachtingen voldeed.

Op weg naar het weekend zal “Barbie” naar verwachting minstens $ 90 miljoen aan binnenlandse kaartverkoop binnenhalen, waarbij sommige kassa-analisten voorspellen dat de film meer dan $ 140 miljoen zou kunnen opleveren. Ondertussen lijkt “Oppenheimer” voorbestemd om tussen de $ 40 miljoen en $ 60 miljoen te strikken.

De twee films zouden samen $ 200 miljoen kunnen genereren tijdens hun openingsframe. Met extra kaartverkoop van “Mission: Impossible — Dead Reckoning Part One”, “Spider-Man: Across the Spider-Verse” en “Sound of Freedom”, zou dit het meest opbrengende weekend van het jaar tot nu toe kunnen worden.

Grote filmketens hebben aangegeven dat de kaartverkoop dit weekend sterk is voor beide films en er zijn extra shows toegevoegd om aan de vraag te voldoen.

Zo’n 40.000 leden van het AMC Theatre-loyaliteitsprogramma hebben kaartjes gekocht om Barbie en Oppenheimer op dezelfde dag te zien en de National Association of Theatre-eigenaars voorspellen dat meer dan 200.000 bioscoopbezoekers dezelfde dag de twee films zullen zien.

“De verwachting van dit weekend was erg hoog voor zowel ‘Barbie’ als ‘Oppenheimer'”, zegt Jeffrey Kaufman, chief content officer bij Malco Theatres. “Media-aandacht en de publieke omarming van de #Barbenheimer-tag tonen bewustzijn en opwinding voor beide releases.”

En veel van de aantrekkingskracht komt van de gevierde filmmakers van de films.

Greta Gerwig (“Lady Bird”, “Little Women”) heeft slechts een paar films op haar naam staan ​​als regisseur, maar ze heeft al een plekje veroverd onder de beroemde Hollywood-auteurs. Haar films gaan over vrouwen en bevatten geestige dialogen en een sterke emotionele kern. Gerwig is een van de slechts zeven vrouwen die zijn genomineerd voor beste regisseur bij de Academy Awards.

Het publiek proefde in december voor het eerst van Gerwigs kijk op de iconische Barbie-pop met een minutenlange teaser-trailer die Stanley Kubrick’s “2001: A Space Odyssey” vervalste. Dit zou niet jouw typische Barbie-film zijn.

Toekomstige trailers toonden het kauwgomroze Barbieland dat kinderen en kinderen in hun hart al meer dan 60 jaar kennen en onthulden de plot van de film. Na een existentiële crisis gaan Barbie (Margot Robbie) en Ken (Ryan Gosling) naar de echte wereld voor antwoorden.

De opkomst van #Barbiecore: Mattel verzilvert nostalgie voorafgaand aan de filmrelease

Dan is er Christopher Nolan, die een fervent fandom heeft gecultiveerd door films als ‘Memento’, ‘The Prestige’, ‘The Dark Knight’, ‘Interstellar’ en ‘Dunkirk’.

De films van Nolan staan ​​bekend om hun complexe vertelkunst, bombastisch geluid en beeld dat is ontworpen voor de grootste schermen.

“Oppenheimer” is een drie uur durend opus waarin de natuurkundige J. Robert Oppenheimer (Cillian Murphy) centraal staat terwijl hij meedogenloos werkt aan de ontwikkeling van de eerste atoombom tijdens de Tweede Wereldoorlog.

“‘Barbie’ is naar voren gekomen als de koploper die dit weekend de eerste plaats claimde met zijn enorme merkaantrekkingskracht die een onderbediend vrouwelijk publiek aanspreekt, maar ‘Oppenheimer’ zou een lang lontje moeten hebben om te branden, zoals de films van Christopher Nolan doorgaans doen,” zei Shawn Robbins, hoofdanalist bij BoxOffice.com

“Oppenheimer” krijgt een boost door de kaartverkoop in premium formaat, aangezien het publiek ervoor kiest om de film op het grootst mogelijke scherm te bekijken. De film van Nolan zal naar verwachting dit weekend ongeveer 70% van alle premiumvoorstellingen beheersen, waaronder schermen als IMAX, Dolby Cinema en ScreenX. Deze kaartjes kosten gemiddeld ongeveer $ 17 per stuk, volgens gegevens van EntTelligence.

Algemene toegangskaarten, waaronder premium en standaard digitale vertoningen, zullen naar verwachting gemiddeld rond de $ 14 per stuk kosten.

Voor ‘Barbie’ is de algemene gemiddelde ticketprijs iets lager, rond de $ 12, omdat de film in het weekend in minder premium auditoria zal spelen.

Deze twee films komen in de bioscoop na een hele reeks op volwassenen gerichte blockbusters die ondermaats hebben gepresteerd aan de kassa.

“Helaas waren de laatste drie blockbusters – ‘Flash’, ‘Indiana Jones’ en ‘Mission Impossible’ – volgens prognoses allemaal underperformers,” zei Kaufman. “Deze trend, samen met de berichtgeving in de nieuwscyclus over de Guild-stakingen en het verlies van beschikbaarheid van castleden voor promotiestops, kan de zaken temperen.”

“Barbie” en “Oppenheimer” zullen waarschijnlijk geen klap krijgen door een gebrek aan publiciteit. De marketingcampagnes van beide films waren vlak voor de staking in volle gang en beide casts konden, althans gedeeltelijk, deelnemen aan filmpremières.

Virale video’s van de in het roze geklede “Barbie”-acteurs die de film promoten en hun “Kenergy” bespreken, cirkelen al weken rond op sociale media, samen met kauwgomkleurige merchandise tie-ins en een Airbnb Droomhuis.

De marketing voor “Oppenheimer” was in vergelijking iets meer gedempt, met acteurs en regisseur Nolan die de recreatie van een nucleaire ontploffing prees zonder het gebruik van CGI en het belang van het verkennen van het leven van Oppenheimer.

“Tentoonstelling navigeert een zeer genuanceerde evenwichtsoefening met betrekking tot het programmeren van twee ongelooflijk spraakmakende films met ‘Barbie’ en ‘Oppenheimer'”, zegt Steve Buck van filmdatabedrijf EntTelligence. “De winnaar is simpel: de bioscoopbezoeker.”

Openbaarmaking: Comcast is het moederbedrijf van NBCUniversal en CNBC.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert