FINANCIEEL.com

Bank of America (BAC) winst 2e kwartaal 2023

Bank of America (BAC) winst 2e kwartaal 2023

Brian Moynihan, CEO van Bank of America Corp., tijdens een hoorzitting van de Senate Banking, Housing and Urban Affairs Committee in Washington, DC, 22 september 2022.

Al Drago | Bloomberg |

bank van Amerika boekte dinsdag een winst en omzet in het tweede kwartaal die de verwachtingen overtroffen, aangezien het bedrijf meer rente-inkomsten binnenhaalde bij hogere rentetarieven.

Dit is wat het bedrijf meldde:

  • Inkomsten: 88 cent per aandeel versus 84 cent per aandeel Refinitiv schatting
  • Omzet: $ 25,33 miljard versus verwachte $ 25,05 miljard

gerelateerd beleggingsnieuws

Inkomsten-playbook: Netflix en Tesla zullen deze week rapporteren naarmate het rapportageseizoen toeneemt

CNBC Pro

De bank zei dat de winst met 19% steeg tot $ 7,41 miljard, of 88 cent per aandeel, van $ 6,25 miljard, of 73 cent per aandeel, een jaar eerder. De omzet steeg met 11% tot $ 25,33 miljard, aangewakkerd door een stijging van 14% van de netto rente-inkomsten tot $ 14,2 miljard, wat in wezen overeenkomt met de verwachting van analisten die door FactSet zijn ondervraagd.

“We blijven een gezonde Amerikaanse economie zien die in een langzamer tempo groeit, met een veerkrachtige arbeidsmarkt”, zei CEO Brian Moynihan in het persbericht. “De aanhoudende organische klantengroei en klantactiviteit in al onze bedrijven vormden een aanvulling op de gunstige effecten van hogere rentetarieven.”

De aandelen van Bank of America stegen minder dan 1% in premarket-handel.

De Wall Street-activiteiten van het bedrijf hielpen het om de omzetverwachtingen in het kwartaal te overtreffen. De inkomsten uit de handel in vastrentende waarden stegen met 18% tot $ 2,8 miljard, waardoor de schatting van $ 2,77 miljard werd overschreden, en de handel in aandelen daalde met 2% tot $ 1,6 miljard, waarmee de schatting van $ 1,48 miljard werd overtroffen.

Verwacht werd dat Bank of America dit jaar een van de grootste begunstigden zou zijn van stijgende rentetarieven, maar dat is niet zo uitgepakt. De netto rente-inkomsten van het bedrijf, een van de belangrijkste aanjagers van de inkomsten van een bank, staan ​​de laatste tijd ter discussie nu de groei van leningen en deposito’s is vertraagd. Vorige week, rivaal JPMorgan Chase boekte een veel sterkere sprong in de nettorente-inkomsten die hielpen om een ​​stijging van 67% van de kwartaalwinst te stimuleren.

De aandelen van Bank of America daalden dit jaar vóór dinsdag met ongeveer 11%, vergeleken met de daling van ongeveer 20% van de KBW Bank Index.

Deze maand zei het Consumer Financial Protection Bureau dat het de in Charlotte, North Carolina gevestigde bank een boete heeft opgelegd wegens klantmisbruik, waaronder valse rekeningen en nepkosten. Analisten mogen aan Moynihan vragen of de problemen zijn opgelost.

Op vrijdag, JPMorgan, Citigroep En Wells Fargo elk rapporteerde winsten die hoger waren dan de verwachtingen van analisten bij hogere rentetarieven. Morgan Stanley staat ook op de rol voor dinsdag, en Goldman Sachs rondt de winsten van de grote banken woensdag af.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert