AWS biedt aan om klanten te helpen met financiële uitdagingen van Covid-19

By admin

Andy Jassy, ​​CEO van Amazon Web Services, spreekt op de AWS-top in San Francisco op 19 april 2017.

Bloomberg | Getty Images

Amazon Web Services wil helpen. Dat is tenminste wat het bedrijf klanten vertelt die worstelen met de pandemie van het coronavirus.

“In deze ongekende tijd moet u mogelijk de manier waarop uw bedrijf werkt veranderen”, vertelde AWS maandag aan gebruikers in een e-mail die werd ontvangen door CNBC. “Of u nu financiële druk moet aanpakken, werken op afstand moet ondersteunen, bedrijfscontinuïteit of schaalgrootte moet garanderen om aan ongebruikelijke eisen te voldoen, wij zijn er om u te ondersteunen en te helpen hoe we kunnen.”

Het bericht bevat links naar een bestemmingspagina met de tekst ‘AWS is hier om te helpen’ boven een knop ‘Contact opnemen’. Door op die link te klikken, gaat de gebruiker naar een pagina waar hij een aanvraag bij AWS kan indienen.

Medewerkers van twee start-ups vertelden CNBC dat ze de e-mail van Amazon hadden ontvangen. De correspondentie volgde op rapporten van Bloomberg en The Information die suggereerden dat AWS niet was ingegaan op de verzoeken van klanten om financiële hulp terwijl ze de gevolgen van Covid-19 aanpasten. De pandemie heeft geleid tot historische werkloosheid in de Verenigde Staten, met 22 miljoen werkloosheidsaanvragen per maand, en heeft wereldwijd meer dan 171.000 mensen gedood.

Amazon leidt de markt voor cloudinfrastructuur met bijna $ 10 miljard aan kwartaalomzet, voor Microsoft en Google. Het bedrijf krijgt een aanzienlijke hoeveelheid omzet van grote ondernemingen en overheidsinstanties, maar levert ook al lang cruciale technologie voor start-ups.

De beste cloudproviders hebben tot nu toe niet aangekondigd dat ze kredieten of uitstel van betaling geven aan klanten, inclusief aan kleinere bedrijven die te maken hebben gehad met aanzienlijke ontslagen bij werknemers.

Dharmesh Thakker, een partner bij Battery Ventures, zei dat sommige start-ups om hulp hebben gevraagd, maar dat de leveranciers geen algemene verklaringen hebben afgelegd.

‘De grote drie hebben gezegd:’ Kijk, het is prima ‘,’ zei Thakker. ‘Ze bekijken het van geval tot geval.’

Een woordvoerder van AWS reageerde niet direct op een verzoek om commentaar.

KIJK MAAR: De voorraad van Amazon is een infrastructuurspel: Josh Brown