Site pictogram Financieel.com

Autoverkopen in de VS herstelden zich tijdens een pandemie, maar daalden nog steeds aanzienlijk

Een verkoper praat met een persoon in een voertuig bij een Fiat Chrysler Automobiles (FCA) autodealer in Moline, Illinois.

Daniel Acker | Bloomberg | Getty Images

Grote kortingen, lage financieringspercentages en het loslaten van beperkingen op autodealers helpen bij het herstel van de verkoop richting eind april, aldus J.D. Power.

De verkoop deze maand zal naar verwachting nog steeds met ongeveer 50% dalen in vergelijking met april 2019. De daling is echter veel minder dan eerder werd verwacht, aangezien de coronaviruspandemie het grootste deel van de omzet van de maand tenietdoet, aldus het bedrijf woensdag.

“We bevinden ons nu stevig in een periode waarin we zien dat de verkoop van nieuwe voertuigen begint te herstellen”, vertelde Thomas King, president van de data- en analyseafdeling en chief product officer bij J.D. Power, aan CNBC. “We zijn nog steeds erg depressief wat betreft de vraag naar voertuigen, maar het goede nieuws is dat we de hoek om zijn gedraaid wat betreft de dalingen.”

King zei dat 0% financieringsaanbiedingen, grote prikkels van autofabrikanten en alle staten die nu ten minste online autoverkopen toestaan, allemaal hebben bijgedragen aan de herstellende verkoop, die met 11 procentpunten is gestegen vanaf eind maart.

J.D. Power meldt dat 24 staten, die 44% van de detailhandelsverkopen van 2019 vertegenwoordigen, de verkoopactiviteiten van dealers mogelijk houden. De andere 26 staten, die 56% van de detailhandelsverkopen vertegenwoordigen, staan ​​alleen online of verkoop op afstand toe.

Toen staten aanvankelijk de bestellingen begonnen uit te voeren, verbood sommigen alle verkopen, zelfs online. Pennsylvania, Kentucky en Hawaii waren de laatste staten die de afgelopen week alle verkoopverboden hebben opgeschort.

J.D. Power verwacht dat de verkoop in mei van cruciaal belang zal zijn voor de auto-industrie, aangezien van sommige staten wordt verwacht dat ze de beperkingen bij thuisblijvers verminderen. Als de productie van Amerikaanse voertuigen niet herstart naarmate de bestellingen worden vereenvoudigd of opgeheven, zei King, zou de industrie kunnen worden geconfronteerd met een nieuw voertuigleveringsprobleem in bepaalde markten en vraagsegmenten.

“We bevinden ons nu in een omgeving waar dealers echt beginnen met het verbranden van hun inventaris die ze op de grond hebben,” zei hij. “Dat maakt het absoluut essentieel dat we de productieactiviteiten in mei weer operationeel krijgen.”

Kia Motors en Mercedes-Benz zullen naar verwachting op 27 april de productie in hun Amerikaanse fabrieken hervatten, gevolgd door vele grote autofabrikanten, waaronder Tesla en Honda Motor, begin mei. De twee grootste autofabrikanten van Amerika, General Motors en Ford Motor, hebben geen verwachtingen aangekondigd voor het herstarten van de productie.

J.D. Power verwacht dit jaar een auto-verkoop in de Verenigde Staten van ongeveer 12,6 miljoen tot 14,5 miljoen voertuigen, tegen een geschatte 16,8 miljoen vóór de pandemie. De nieuwe prognose omvat detailhandelsverkopen van ongeveer 11,3 miljoen tot 12,5 miljoen auto’s en vrachtwagens.

Detailhandelsverkopen omvatten niet de verkoop aan klanten van het wagenpark, zoals de overheid of bedrijven. Ze zijn doorgaans winstgevender dan de verkoop aan wagenparkklanten.

Mobiele versie afsluiten