Financieel.com

ARK Invest van Cathie Wood plant ‘Space Exploration ETF’ ARKX

Virgin Galactic’s ruimtevaartuig Unity bereikt voor het eerst de ruimte.

Bron: Virgin Galactic

Ark Invest, dat het grootste actief beheerde op de beurs verhandelde fonds exploiteert, is van plan een “Space Exploration ETF” toe te voegen onder de ticker ARKX, volgens een effectenaanvraag op woensdag.

Hoewel de leden van de ETF nog moeten worden aangekondigd, zijn de aandelen van ruimtevaartbedrijven Virgin Galactic en Maxar Technologies elk met meer dan 8% gestegen in de handel buiten kantooruren.

Ark Invest komt van een enorm succesvol 2020, met zijn vlaggenschip ARK Innovatiefonds dat vorig jaar meer dan 170% terugkeerde en een groei van het beheerd vermogen tot $ 17 miljard. Het grootste belang van het fonds is de fabrikant van elektrische auto’s Tesla, die goed is voor meer dan 10% van zijn weging.

Ark-oprichter en CEO Cathie Wood vertelde vorige maand aan CNBC dat investeerders “aan de goede kant van verandering moeten staan ​​en aan de goede kant van verandering moeten blijven omdat het de ontsnappingssnelheid heeft bereikt in de nasleep van het coronavirus.” Wood, een oude Tesla-stier, heeft een koersdoel van $ 7.000 dat het bedrijf tegen het einde van 2024 moet halen.

De Space Exploration ETF zou zich richten op bedrijven die “toonaangevend zijn, mogelijk maken of profiteren van technologisch ondersteunde producten en / of diensten die buiten het aardoppervlak plaatsvinden”, aldus de aanvraag.

De ruimtevaartindustrie groeide gestaag in 2020, ondanks vertragingen als gevolg van de COVID-19-pandemie, waarbij de investeringen na een korte pauze weer terugkwamen. De belangstelling van investeerders in ruimtevaartbedrijven is op een verhoogd niveau blijven stijgen, ondanks slechts een paar beursgenoteerde bedrijven.

Maar meer ruimtevaartbedrijven zijn van plan om in het komende jaar openbare markten te betreden, met zowel traditionele IPO’s als SPAC-deals die in 2021 worden verwacht.

Ark verdeelde de industrie in vier categorieën: orbitale lucht- en ruimtevaart, suborbitale lucht- en ruimtevaart, activerende technologieën en begunstigde lucht- en ruimtevaart.

“Ruimteverkenning is mogelijk vanwege de convergentie van een aantal thema’s, en een Space Exploration Company genereert momenteel mogelijk geen inkomsten, en er is geen garantie dat een dergelijk bedrijf in de toekomst inkomsten uit innovatieve technologieën zal halen”, aldus Ark. .

Ark legde verder de vier categorieën bedrijven uit die in de Space Exploration ETF zullen zitten:

“Orbital Aerospace Companies zijn bedrijven die platforms in de orbitale ruimte lanceren, maken, onderhouden of exploiteren, inclusief satellieten en draagraketten. Suborbital Aerospace Companies zijn bedrijven die platforms in de suborbitale ruimte lanceren, maken, onderhouden of exploiteren, inclusief drones, luchttaxi’s en elektrische luchtvaartvoertuigen. Enabling Technologies Bedrijven zijn bedrijven die de technologieën creëren die nodig zijn voor succesvolle lucht- en ruimtevaartoperaties met toegevoegde waarde, waaronder kunstmatige intelligentie, robotica, 3D-printen, materialen en energieopslag. Begunstigde lucht- en ruimtevaartbedrijven zijn bedrijven die baat hebben bij lucht- en ruimtevaart activiteiten, waaronder landbouw, internettoegang, Global Positioning System (GPS), constructie en beeldvorming. “

– Maggie Fitzgerald van CNBC heeft bijgedragen aan dit rapport.

Abonneer u op CNBC PRO voor exclusieve inzichten en analyses, en live programmering van werkdagen van over de hele wereld.

Exit mobile version