FINANCIEEL.com

Applicaties voor Apple Vision Pro-headsets zijn geopend voor ontwikkelaars

Applicaties voor Apple Vision Pro-headsets zijn geopend voor ontwikkelaars

Apple-CEO Tim Cook staat naast de nieuwe Apple Vision Pro-headset die wordt getoond tijdens de Apple Worldwide Developers Conference op 05 juni 2023 in Cupertino, Californië.

Justin Sullivan |

Apple opende maandag Vision Pro developer kit-applicaties, voorafgaand aan een geplande lancering in 2024 voor de headset van $ 3.499.

Wanneer het apparaat wordt gestart, heeft het een catalogus met apps nodig die zijn gebouwd voor zijn unieke hardware en mogelijkheden. Door maanden voor de release applicaties voor een ontwikkelaarspakket beschikbaar te stellen, staat Apple geselecteerde ontwikkelaars toe om de daadwerkelijke hardware te gebruiken om de apps te bouwen en te verfijnen.

Maar de ontwikkelaarskits van Apple zijn geen zachte lancering voor het product. Het apparaat is een lening – geen verkoop, en het blijft eigendom van Apple en moet worden geretourneerd nadat de Vision Pro-headset is gelanceerd. Vertegenwoordigers van Apple zullen ook contact opnemen met ontwikkelaars en codebeoordelingen aanbieden aan softwaremakers en bedrijven met toegang tot de hardware.

Ontwikkelaars wordt gevraagd wat ze maken en welke Apple-tools ze in het verleden hebben gebruikt, en ze moeten akkoord gaan met vertrouwelijkheidsovereenkomsten, waaronder dat het apparaat op het adres moet blijven waar het naartoe is verzonden, niet mag worden gebruikt in het openbaar, het moet worden opgesloten in een Pelican-koffer wanneer het niet in gebruik is, volgens de Apple-ontwikkelaarsovereenkomst.

Familie, vrienden, huisgenoten of huishoudelijk personeel hebben geen toegang tot de hardware, kunnen deze niet bekijken of gebruiken. Apple verbiedt ook elke openbare discussie over de hardware in persoon of op sociale media. Apple behoudt zich het recht voor om een ​​lijst in te zien van medewerkers die bevoegd zijn om aan het apparaat te werken.

Apple onthulde in juni de Vision Pro, het nieuwe virtual reality-product waarvan het bedrijf zegt dat het de eerste “ruimtelijke computer” is. Het is het eerste grote nieuwe product van Apple sinds de Apple Watch in 2014.

De headset maakt gebruik van krachtige camera’s en sensoren om de echte wereld en virtuele objecten te integreren in de high-definition schermen van de headset, op millimeters afstand van het oog van de gebruiker.

Veel van de door Apple ontworpen apps die in juni werden bekeken, waren in wezen iPad-apps die in de ruimte zweefden. Maar Apple liet ook doorschemeren dat het apparaat in staat zal zijn om volledige VR-toepassingen uit te voeren die de gebruiker onderdompelen in een virtuele wereld en gaf een voorbeeld van enkele volledig aangepaste toepassingen die computergraphics uit vensters en dozen halen.

Apple is geïnteresseerd in ontwikkelaars die VR-apps van andere platforms porteren en nieuwe apps bouwen, speciaal voor de Vision Pro. Het bedrijf zegt prioriteit te geven aan app-makers die willen profiteren van de mogelijkheden van de nieuwe hardware, in plaats van bestaande iPad-apps naar het apparaat te porten.

Apple zei dat het sommige ontwikkelaars ook toegang zal geven tot de hardware in “labs” in steden als Londen, Shanghai en Tokio.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert