Apple zou tegen 2022 kunnen stoppen met het maken van nieuwe iPhone Mini-modellen, zegt topanalist

By Jernst van Waal

iPhone 12 Mini en iPhone 12 Pro Max.

Todd Haselton | CNBC

De iPhones voor 2022 van Apple zouden in vier verschillende modellen kunnen komen met aanzienlijk verbeterde camera’s, zei TFI-analist Ming-Chi Kuo in een woensdagbrief aan investeerders.

De toestellen zouden in twee formaten kunnen worden geleverd, een 6,7-inch telefoon en een 6,1-inch telefoon. Volgens de notitie kunnen beide maten in high-end en low-end versies worden geleverd.

Als de voorspelling klopt, zou de voorspelling van Kuo suggereren dat Apple afstand neemt van zijn goedkoopste nieuwe apparaat, de iPhone 12 Mini, die in 2020 werd uitgebracht na jarenlange verzoeken van gebruikers om een ​​kleinere iPhone.

Uit rapporten van de Aziatische toeleveringsketen van Apple en schattingen van analisten blijkt echter dat de iPhone 12 Mini niet goed verkoopt in vergelijking met andere iPhones met grotere schermen en grotere batterijen.

Kuo’s onderzoek richt zich op bedrijven in de Aziatische toeleveringsketen van Apple, en hij staat erom bekend nauwkeurige voorspellingen te doen over aankomende Apple-producten.

In de notitie van woensdag zei hij dat de iPhones voor 2022 camera-upgrades zullen bevatten met dure onderdelen om de resolutie en beeldkwaliteit te verhogen, en dat video-opnames op iPhones geschikter zullen zijn voor een aanstaande augmented reality- en virtual reality-headset met hoge resolutie.

Hij schrijft dat de iPhones voor 2022 een nieuwe beeldsensor zullen bevatten die door Sony is geleverd en die video kan uitvoeren met een resolutie van 8k en 48-megapixelfoto’s kan maken. Ze zullen ook verbeterde cameralenzen gebruiken.

“Wij geloven dat de camerakwaliteit van de nieuwe 2H22 iPhone camerafotografie van mobiele telefoons naar een nieuw niveau zal tillen”, schreef Kuo.

Kuo kijkt verder dan 2022 en schrijft dat hij verwacht dat Apple in 2023 iPhones zal uitbrengen met een ‘periscoop’-telelens voor een langere zoomlens, en dat hij de FaceID-gezichtsherkenningscamera onder het scherm van de telefoon zal opnemen, wat zou suggereren dat de’ inkeping ‘in het scherm op de huidige iPhones kunnen krimpen of worden verwijderd.

Hij verwacht ook dat Apple een headsetcomputer uitbrengt voor augmented reality- en virtual reality-toepassingen met 15 camera’s, hoewel hij geen tijdschema heeft gespecificeerd.