Apple Zoek mijn netwerk opent voor accessoires van derden

By Jernst van Waal

Tim Cook, CEO van Apple, houdt de keynote-toespraak tijdens de Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) in 2020 in het Steve Jobs Theatre in Cupertino, Californië.

Brooks Kraft / Apple Inc / Persbericht via Reuters

iPhones kunnen binnenkort verloren items volgen met behulp van een ingebouwde app genaamd Find My, kondigde Apple woensdag aan.

De eerste producten die werken met Find My zullen volgende week worden uitgebracht, zei Apple. Denk aan e-bikes van VanMoof, draadloze oordopjes van Belkin en een itemzoeker van Chipolo. Deze producten gebruiken Apple-apparaten van andere mensen op een privacygevoelige manier om verloren voorwerpen te vinden en hun locatie in de Zoek mijn-app op een kaart weer te geven.

Find My werd oorspronkelijk aangekondigd afgelopen zomer op de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Apple en bouwt voort op een bestaande service genaamd Find My iPhone.

Voor Apple is de Find My-app een functie voor zijn klanten die bijdraagt ​​aan de waarde van de iPhone, en als het nuttig is, kan het ervoor zorgen dat gebruikers minder snel overschakelen naar concurrerende Android-apparaten.

De service wordt echter achtervolgd door nauwkeurig onderzoek van wetgevers en klachten van Tile en andere bedrijven die concurrerende producten verkopen. Tile heeft klachten ingediend bij de Europese Unie en neemt deel aan een branchegroep die kritiek heeft op Apple.

In januari 2020 getuigde de algemeen adviseur van Tile, Kirsten Daru, voor een hoorzitting in het congres waarin Apple werd beschuldigd van het gebruik van zijn marktmacht om zijn product te benadelen en zijn eigen diensten te begunstigen, inclusief het toevoegen van pop-ups aan iPhone-software waarvoor gebruikers herhaaldelijk moesten instemmen met laat de software van Tile op de achtergrond werken.

Tile haalde ook rapporten aan van analisten en media die erop wezen dat Apple zijn eigen hardware voor het opsporen van verloren voorwerpen voorbereidde, en zei dat Apple, naar verluidt, bezig was met dat product te werken, dat het Tile begon lastig te vallen, inclusief het verwijderen van zijn producten uit Apple-winkels.

appel niet mee eens met de argumenten van Tile en zei destijds dat het wijzigingen zou aanbrengen in zijn iPhone-software waardoor het product van Tile beter zou werken, zoals het op de achtergrond laten draaien. Later kondigde het het programma Find My aan.

“De oplossing van Apple zou Tile en andere apps en hardware-ontwikkelaars die zoekdiensten aanbieden, in een concurrentienadeel blijven plaatsen”, concludeerde een rapport van de Subcommissie van de House Judiciary dat afgelopen oktober werd uitgebracht.

Apple heeft nooit bevestigd dat het werkt op hardware voor het opsporen van verloren voorwerpen. Het werd niet aangekondigd in het persbericht van woensdag, noch werd Tile genoemd. Een tegelvertegenwoordiger reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

De Find My-technologie van Apple maakt gebruik van de draadloze Bluetooth-signalen van Apple-apparaten om een ​​netwerk van apparaten te creëren die op zoek zijn naar verloren voorwerpen. Apple zei woensdag dat het proces end-to-end versleuteld en anoniem is, zodat noch Apple noch de fabrikant van een Find My-object weet waar het zich bevindt. Alleen de gebruiker en zijn iPhone kennen de locatie van het product.

Apple zei ook dat het specificaties zou vrijgeven zodat fabrikanten van accessoires een nieuwe chip in recente iPhones zouden kunnen gebruiken met een ander soort draadloos signaal, ultrabreedband genaamd, om ook verloren voorwerpen te lokaliseren.

Bedrijven die Find My-producten willen bouwen, kunnen deelnemen aan het geautoriseerde accessoireprogramma van Apple, genaamd MFi. Apple zei dat meer bedrijven Find My-compatibele producten op de markt zullen brengen.

Plaats een reactie