Apple Magic Keyboard voor iPad Pro review

By admin

Apple Magic Keyboard voor iPad Pro

Todd Haselton | CNBC

Jarenlang wilde ik dat de iPad mijn primaire computer zou zijn. Maar zonder echte muisondersteuning en slechte toetsenbordopties was het meestal een secundair apparaat.

Dat verandert met het nieuwe Magic Keyboard voor iPad Pro. Het laat recente versies van Apple’s high-end tablet veel meer werken als een traditionele laptop, met een scherm dat je eraf kunt trekken.

Microsoft won hier het argument over vormfactoren. Het verkoopt zijn Surface-computers sinds 2012 met volledige toetsenborden, trackpads en afneembare schermen, en moedigt partners zoals Dell aan hetzelfde te doen. Apple legde oorspronkelijk de nadruk op aanraken, terwijl toetsenborden een bijzaak waren – het bood zelfs geen toetsenbord-add-on tot het Smart Keyboard in 2017. Nu lijkt Apple bij het idee van Microsoft te zijn gekomen dat hybride laptop-tablets iets zijn dat mensen willen.

Het probleem met Surface en andere pc-hybriden is dat ze een volledige versie van Windows gebruiken, die simpelweg niet de miljoenen apps heeft die zijn geoptimaliseerd voor aanraking die de iPad heeft. De iPad Pro heeft het tegenovergestelde probleem: veel van zijn apps zijn niet geoptimaliseerd voor toetsenbordgebruik en het nieuwe toetsenbord lost dat niet op. Maar het is in ieder geval een genot om te gebruiken.

Apple Magic Keyboard voor iPad Pro

Todd Haselton | CNBC

Eerdere iPad-toetsenborden zoals Apple’s Smart Keyboard hadden zachte knoppen in plaats van toetsen en voelden altijd aan als tijdelijke instapoplossingen – ze waren prima voor het schrijven van verhalen en het verzenden van langere e-mails in een mum van tijd, maar ik probeerde altijd “echt” werk te doen op een Mac of pc.

Maar het nieuwe Magic Keyboard heeft echte toetsen die bijna precies hetzelfde aanvoelen als wat je krijgt op een MacBook Air of MacBook Pro, en ze hebben achtergrondverlichting om ’s nachts te schrijven. Ook is er voor het eerst een trackpad om nauwkeuriger tekst te selecteren of door apps te vegen.

Dit moet je weten.

Wat is goed

Apple Magic Keyboard voor iPad Pro

Todd Haselton | CNBC

Het Magic Keyboard voelt erg goed om op te typen. De toetsen voelen niet zo papperig aan als op Apple’s Smart Keyboard. Ze zijn van plastic met echt, uitgebalanceerd reizen wanneer je erop drukt, en ze hebben dezelfde afstand als Apple’s laptops. Ik heb zowel de 12,9-inch als de 11-inch modellen getest en hoewel er wat meer ruimte en grotere toetsen zijn op de 12,9-inch optie, werkte de 11-inch prima.

Het trackpad is best handig. Ik vond het geweldig dat ik er met drie vingers over kon vegen om snel van app te wisselen. En er zijn veel snelkoppelingen (houd gewoon de opdrachttoets ingedrukt in een app om te zien wat ze zijn), afhankelijk van de app die je gebruikt. Hij is kleiner dan je op een MacBook zou verwachten, maar er is genoeg ruimte om de muis te bewegen zonder dat je vinger te weinig ruimte krijgt en de randen raakt.

Apple Magic Keyboard voor iPad Pro

Todd Haselton | CNBC

Er is witte achtergrondverlichting op de toetsen die zich aanpast afhankelijk van hoe helder de kamer is (het gebruikt dezelfde sensor die in de iPad is ingebouwd en die de automatische helderheid regelt.) Dit is ook een upgrade van het gewone Smart Keyboard zonder dergelijke verlichting, en maakt het gemakkelijker om de toetsen in het donker te zien.

De combinatie van iPad Pro en Magic Keyboard voelt solide aan, zoals een laptop. De iPad Pro wordt aangesloten met de Smart Connector van Apple, die hem automatisch elke keer koppelt. De grip is goed en ik vind het leuk dat je de iPad kunt kantelen om de kijkhoeken aan te passen.

Het is echter een beetje topzwaar. Het rolde bijvoorbeeld tijdens het testen van de zijkant van mijn bed. Het toetsenbord bleef tenminste bevestigd.

Apple Magic Keyboard voor iPad Pro

Todd Haselton | CNBC

Ten slotte is er het zogenaamde “pass-through” -laden, zodat u uw iPad aansluit op een kleine USB-C-poort aan de zijkant van het toetsenbord. Dat is handiger dan de kabel rechtstreeks naar de normale plek aan de zijkant van de iPad te laten lopen (waardoor het anders lijkt alsof je je laptop oplaadt door het scherm aan te sluiten.)

Wat is er slecht

Apple Magic Keyboard voor iPad Pro

Todd Haselton | CNBC

Het is belangrijk om te weten dat het Magic Keyboard alleen werkt met de recentere 2018- en 2020-modellen van iPad Pro – de duurste tablet van Apple, die begint bij $ 799 voor het 11-inch model en $ 999 voor het 12,9-inch model. Het zal niets doen met eenvoudigere iPads en het zal ook niet werken met de originele iPad Pro’s met homeknoppen.

Het toetsenbord zelf is niet perfect. Er is geen rij functietoetsen voor het pauzeren of afspelen van muziek, het aanpassen van de helderheid van het scherm of de achtergrondverlichting van het toetsenbord of het wijzigen van het volume. Die zouden nuttig zijn geweest.

Er is ook inconsistentie in hoe apps werken.

Sommige apps werken heel goed. Apple Notes verandert bijvoorbeeld automatisch de muiscirkel (het is geen pijl zoals bij andere producten) in een cursor voor het selecteren van tekst wanneer u de muisaanwijzer op iets plaatst dat u hebt geschreven.

Maar het is moeilijker om tekst te selecteren in apps zoals Microsoft Word, die niet zijn bijgewerkt om de nieuwe muis volledig te ondersteunen – met Word hoef je alleen maar de cirkel over de tekst te bewegen die je wilt wijzigen.

Andere apps hebben andere problemen. Ik heb een app met de naam Splashtop getest waarmee ik bijvoorbeeld mijn Windows-computer kon bedienen (het is geweldig), en ik moest telkens op een toetsenbordknop tikken om hem te herkennen. Ik wou ook dat Apple Arcade-games (en games in het algemeen) het toetsenbord ondersteunden, zodat ik mijn personage met toetsen kon besturen, net als op een laptop.

Apple Magic Keyboard voor iPad Pro

Todd Haselton | CNBC

Het toetsenbord is ook erg zwaar. De meeste mensen kopen iPads omdat ze licht en draagbaar zijn, maar het toetsenbord lijkt het gewicht van de iPad ongeveer te verdubbelen of (anekdotisch omdat Apple het gewicht niet vermeldt) ongeveer zo zwaar als een MacBook Air wanneer je de 12,9-inch combineert iPad en het Magic Keyboard. Ik denk dat het het waard is, maar sommige mensen vinden het misschien te zwaar.

Ten slotte zou ik willen dat er ergens het optionele Apple Pencil van $ 129 was, wat een leuke add-on is om op het scherm te tekenen en aantekeningen te maken. Je kunt hem aan de bovenkant van de iPad bevestigen, maar het zou leuk zijn als er een klein gebied was om hem aan de zijkant weg te stoppen, zodat de Apple Pencil opgeborgen werd wanneer je de iPad dichtdeed, zoals Microsoft heeft gedaan met zijn Surface Pro X Anders merk ik dat het gewoon veel valt als ik me verplaats.

Moet je het kopen?

Apple Magic Keyboard voor iPad Pro

Todd Haselton | CNBC

Het Magic Keyboard kost $ 300 als je het model voor de 11-inch iPad Pro koopt, of $ 350 voor de grotere 12,9-inch iPad Pro. Dat betekent dat het ongeveer evenveel kost als Apple’s instapmodel $ 329 iPad. Dat is een flinke prijs voor een tablet die al begint bij $ 799.

Als je soms gewoon een toetsenbord nodig hebt en niet veel geeft om de muisondersteuning, koop dan Apple’s Smart Keyboard, dat begint bij $ 179.

Maar als je al het idee hebt gekocht dat een iPad je laptop zou kunnen vervangen en $ 800 of meer aan een iPad Pro zou uitgeven, maakt dit toetsenbord dat idee werkelijkheid.

Het is een moeilijke tijd om zo’n duur toetsenbord aan te bevelen wanneer miljoenen mensen hun baan hebben verloren. Maar dit is ook een tijd waarin miljoenen mensen ook hun manier van werken veranderen. En als het het verschil betekent tussen het uitgeven van honderden of duizenden op een nieuwe laptop of het simpelweg veranderen van uw iPad Pro in een efficiëntere werkcomputer, dan zult u het geweldig vinden.