FINANCIEEL.com

Apple lanceert WeChat-winkel in China

Apple lanceert WeChat-winkel in China

Apple lanceerde een officieel WeChat Mini-programma in China om zijn producten te verkopen. WeChat is de grootste berichten-app van China en wordt beheerd door Tencent.

Vcg | Visual China-groep |

Appel op dinsdag lanceerde een online winkel op Tien cent WeChat-berichtenapp in China, terwijl de iPhone-gigant de uitbreiding van zijn verkoopkanalen in een van zijn belangrijkste markten opvoert.

WeChat is het grootste berichtenplatform van China met meer dan 1,2 miljard gebruikers. Het wordt vaak een ‘super-app’ genoemd, omdat het verder gaat dan alleen instant messaging. Gebruikers hebben toegang tot zogenaamde “Mini-programma’s”, die in feite apps zijn binnen WeChat. Dat betekent dat gebruikers niet heel veel verschillende apps hoeven te downloaden, maar in plaats daarvan toegang hebben tot alle services die ze nodig hebben vanuit WeChat.

De WeChat-winkel van Apple heeft de vorm van een miniprogramma.

Gebruikers kunnen de volledige reeks Apple-producten kopen, inclusief de nieuwste iPhone 14-reeks via het Mini-programma, zei Tencent in een verklaring. Bestellingen via WeChat komen in aanmerking voor gratis verzending en sommige gebruikers kunnen betalen voor een bezorging van drie uur.

Tencent zei dat klanten ook toegang hebben tot sommige andere Apple-diensten, zoals het inruilprogramma.

Apple en Tencent reageerden niet onmiddellijk op een verzoek van CNBC om commentaar.

Apple controleert zijn verkoopkanalen streng, maar heeft de afgelopen jaren zijn aanwezigheid op de grootste internetplatforms van China opgevoerd. Apple heeft een officiële winkel op Tmall, de e-commercesite die wordt beheerd door Alibaba. In de tussentijd, JD. comde op één na grootste online retailer van China, is een officiële wederverkoper van Apple-producten.

De verkoop van iPhones is vrij veerkrachtig gebleven in China, ondanks een over het algemeen moeilijke markt. De verkoop van smartphones daalde in het eerste kwartaal van 2023 met 5% jaar-op-jaar en bereikte volgens Counterpoint Research het laagste verkoopcijfer in het eerste kwartaal sinds 2014. De iPhone-verkoop van Apple groeide met 6% op jaarbasis, zei Counterpoint.

Toch probeert Apple meer klanten te bereiken. WeChat is alomtegenwoordig in de Chinese samenleving en mensen gebruiken het voor van alles, van berichten sturen tot het boeken van vluchten en het betalen van rekeningen.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert